בית פורומים עצור כאן חושבים

כופר או ספקן דרך התורה והיהדות,,,

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/9/2010 10:25 לינק ישיר 

צדיק: אם נפגעת אני מבקש סליחה ומחילה ואני מצטער מאוד, ואל תקח את זה אישי,
אמרת שאתה לא לוקח אחריות על כל כתיבה של גודל X אוY ,
ואני לא ביקשתי ואף אחד לא ביקש ממך לקחת אחריות,
רציתי לומר שעצם זה שכתבו מה שכתבו, אומר שהם הבינו אחרת ולכן אמרתי, לך תלמד את הספרים ואחרי זה נדבר,
בוודאי לא התכוונתי לפגוע בך, ולומר שכאילו לא למדת ח"ו,
בכל אופן סליחה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2010 12:19 לינק ישיר 

באמת צר לי שאני מבזבז את זמני להסביר דברי חכמה יקריםמפז,  ואתה עונה לי בקש ותבן, ואולי לא כל אחד מסוגל.
איך עלה על דעתך פרשנות מעוותת שאפגע ממך?!
לנסות להפוך דיון אינטלקטואלי מעולם השכל לעולם הרגש לפעמים נובע מכישלון להתדיין שיכלית!
אז אם זו לא כוונתך אז אל תמשיך בזו הדרך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2010 13:03 לינק ישיר 

פראק_מהלך כתב:
 לנסות להפוך דיון אינטלקטואלי מעולם השכל לעולם הרגש לפעמים נובע מכישלון להתדיין שיכלית!

זוהי הטעות של האנושות מאז ומעולם, וגם הרמב"ם טעה בזה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2010 13:25 לינק ישיר 

maxmen כתב:

זוהי הטעות של האנושות מאז ומעולם, וגם הרמב"ם טעה בזה,

רוב דברי מכוונים לעניינים ולא לאנשים, וכשניקי מדבר על ניק וירטואלי כלשהו, אין זה מכריח שניקי שופט כך את האדם שמאחורי הניק, אלא כדבר ניק איש אל ניק רעהו,(וירטואלים שכמותם).
בנוסף אציין שהיות והכתיבה בפורום זוללת לי  זמן יקר,  גם התועלת לא ידועה לי, איני יודע למה וכמה אמשיך לכתוב כאן.

ולענינינו כנראה שמעת על ההפרדה המוכרת בין הכרעה מוסרית או מעשית לבין ידע. זה נכון רק כשאנו לא מניחים מה הם האינטרסים של האנשים, ואז לא שייך לומר על מעשה שהוא טפשי. (אדם שיספרו לו שביתו מט ליפול ולא יצא מביתו ,יתכן שהוא לא מבין שביתו מט ליפול ויתכן שהוא מבין אבל לא איכפת לו למות)
מעשית, אצל בני האדם שיש לנו הנחות יסודיות ברורות מה האינטרסים היסודיים שלהם שיך לומר להם שהם פעלו בחכמה לקדם את אינטרסים ולהיפך בטפשות,

מכל מקום אין קשר בין זה לבין לנסות להפוך דיון אינטלקטואלי מעולם השכל לעולם הרגש שאינה נובעת מטעות כלשהי אלא מטקטיקה של נכשלים לנסות ליצור ניצחון תקשורתי.
ככלל כשאתה אומר שהרמב"ם טעה זה מתפרש אצלי וכך אצל רובינו שאתה טועה

תוקן על ידי פראק_מהלך ב- 06/09/2010 14:22:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2010 13:31 לינק ישיר 

הוספתי את הרמב"ם בכדי לראות באמת איך זה בלי רגש, וכנראה שאי אפשר באמת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2010 15:23 לינק ישיר 

פראק
באמת צר לי שאני מבזבז את זמני להסביר דברי חכמה יקריםמפז,- ואתה מוסיף-בנוסף אציין שהיות והכתיבה בפורום זוללת לי  זמן יקר,  גם התועלת לא ידועה לי, איני יודע למה וכמה אמשיך לכתוב כאן.

למרות רצוני העז ללמוד- לא הצלחתי לדלות ממה שכתבת דברי חכמה יקרים מפז- חוץ מציטוטים  ודיקלומים.

אולי תוכל בבקשה להעשירנו בפנינים היקרים בצורה מסודרת- שנוכל למצא את ידנו ואת רגלו, באוסף הגדול, שאותה אתה מאיים לגנוז מאתנו.
נא פרט את משנתך- עד כמה שאפשר בלי ציטוטים. מפיך ולא מפי מצוטטתך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2010 15:52 לינק ישיר 

ירוחםשמ
כדרך החכמה לצטט ידע קיים ולא תמיד להמציאו מחדש, בנוסף צריך לדעת מה ומתי לצטט
אני כותב ברמה שבה אנשים בעלי הבנה ידע והשכלה, יכולים להבין.
 ולהסביר דברי לפרוטרוט כמו מלמד תינוקות, מלאכה היא ואינה חכמה.

תוקן על ידי פראק_מהלך ב- 06/09/2010 15:59:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2010 19:07 לינק ישיר 

איני יודע מאיפה לקחתת את הרעיון של דרך החכמה?

אז לא יהיה יעיל וקל  יותר  וגם  כמובן חוסך הרבה זמן, להביא מראי מקומות לגאונים השונים שאתה טורח לצטט?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > כופר או ספקן דרך התורה והיהדות,,,
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.