| נשלח ב-8/9/2010 02:57 |
|
| |
חשבון נפש לר"ה. למה אנו מביאים ילדים לעולם???
שלום רב
ער"ה ברצוני להביא לחברים שאלון בו יערוך כל אחד מבדק עם עצמו
האם הוא חי על פי השקפתו הפנימית.
האם יש לו בכלל השקפה כל שהיא.
המדובר על נושא שבו כל יהודי משקיע הרבה יותר ממה שהוא משקיע בכל נושא אחר בחייו.
חשבון נפש עמדו מול המראה , עצרו לכמה דקות , תנשמו עמוק , תחשבו. למה אתם מביאים [הרבה] ילדים לעולם? לא, אני לא מתכוון לזה. אני מתכוון לשאול מה התחושה שלכם בכך. מה אתם המניע הפנימי שלכם. מה אתם חווים במעשה הזה. ענו לפי התשובות הבאות: 1] לא חשבתי על זה אף פעם. אני זורם עם זה. מי שבא ברוך הבא.טוב לי עם זה ככה. 2] כי ככה כולם עושים. ככה התחנכתי, כך מקובל, לא רוצה לחרוג. לא נעים מהסביבה להיות שונה. אני לא יכול לחשוב על משהו אחר. לא מכיר חיים שאין בהם ילדים. 3] אני אוהב/מת על ילדים. ילדים מביאים לחיי אושר אין סופי. כל ילד נוסף מהווה בשבילי עוד מנת אושר שגודשת את חיי. 4] ילדים זה ברכה . מבאים אור ורווחה וסיעתה דשמיא בכל העניינים. 5] קיום מצוות פרו ורבו, שבת יצרה, לערב אל תנח. 6] מעבר לחובה ולמצווה אני חש בכך שליחות , בשביל זה אני חי בכדי לקיים את המצווה הזו, וזה תפקידי בעולם. לגדל ילדים לחנכם ולבנותם. 7] להרבות יהודים יראים בעולם. 8] להעביר את המסורות היהודית לדורות הבאים.להמשיך להוביל את לפיד האמונה והדת לנצח. 9] בגידול ובחינוך ילדים אני יודע וחש שאני בונה את אישיותי שלי. וזו הצורה של האדם לבנות את עצמו בצורה האידיאלית בתבנית של יהודי אמיתי. 10] כי ככה הרבנים אומרים. 11] בכדי לקרב את הגאולה לעולם. כפי שנאמר אין בן דוד בא עד שיכלו נשמות שבגוף. כל ילד בונה אבן נוספת בבנין גאולתנו. 12] בשביל שאני יהיה שבט גדול. ויהיו לי המון צאצאים שיכבדו אותי וירוממו את מעמדי. 13] לא חושב ולא חשוב למה. לא מתערבים ולא מביעים דעה בצורת העולם הטבעית שאותה מנחה יד ההשגחה העליונה. 14] אחר... 15] שלילי. - אנא אל תענו מתוך בחירה באפשרות שמוצאת חן בעינכם. תביטו לתוככם ותראו מה מניע אותכם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2010 12:27 |
|
| |
מעניין למה לא נתת אפשרות של תשובה פשוטה,
כי כך בא לי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2010 13:18 |
|
| |
מקס
מספיק- כך- לקיים את מה שנאמר- אשרי העם שכך לו
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2010 13:52 |
|
| |
הסטטיסטיקה אומרת כי ככל שתביא יותר ילדים לעולם יש סיכוי רב יותר שאחד מהם יפתור את בעית התפוצצות האוכלוסיה המאימת על שלום המין האנושי. לא סיבה טובה?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2010 14:20 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2010 22:44 |
|
| |
יש דברים שלוקח להם זמן לחדור לתודעה ! ונושא האשכול הוא אחד מה !
לדעתי בעוד כמה עשרות שנים [ואולי אפילו פחות] נושא תכנון המשפחה יהיה קיים גם אצל החרדים ביותר !
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2010 00:41 |
|
| |
למה לא?
האם זה לא טבעי, בע"ח לא מולידים?
האם העולם לא נברא כדי להמשיך להתקיים - לא תוהו בראה לשבת יצרה?
אני מניח שפותח האשכול לא באמת מחפש את התשובה מדוע אנו מביאים ילדים לעולם, אלא לפי מה אנו קובעים (עד כמה שזה תלוי רק בנו) את כמות הילודה במשפחתנו.
תכנון ילודה הוא נושא הלכתי כאוב. לא, לא מצד ההלכה היבשה שלכאורה מותר להגביל את כמות הילודה במקרים מגוונים (ובפרט עת לאדם כבר יש בן ובת ונפטר מחובתו לפרות ולרבות, רק שמוטלת עליו מצוה קיומית בלבד), אלא מצד קהילות שתופשות את ההלכה בצורה מעוותת ולפעמים נגרם עוול למשפחה כולה בגלל לחצים שונים (כלכליים, חינוכיים וכו') הנוצרים מאי היכולת להתמודד עם כמות גדולה של ילדים.
|
|
| נשלח ב-12/9/2010 00:59 |
|
| |
נא לקרוא טוב את השאלון הנ"ל
איני מבין מדוע דברי לא הובנו ע"י מספר משיבים כאן.
1] התשובה האמורה סתם כי כך בא לי. כתוב שחור ע"ג לבן בתשובה מספר 1 בשינוי לשון.
2] אחר ברכת תודה על ההפניה המחכימה של יוחנןפאלוס. הבהיר כי השאלון בעיקרו לא בא לדון בהצדקת הריבוי בתכנון משפלה. וכדו'.
השאלון בא לעורר נקודה כאובה ביותר שקיימת בציבור החרדי. ששמה הוא :
אי מודעות.
לא המדריכי חתנים והכלות. קו' שלא בישיבות. ואפילו לא בסימנרים שכבר כן מדברים על חיי הנישאוין . בכל זאת לא מדברים על התוכן הרעיוני והמהותי שיש בבנית בית בהולדת ילדים. ברעיון היהודי/ המוסרי/ המפילוספי/ שיש במצווה הראשונה בתורה- פרו ורבו. במצווה שאדם מוציא ומשקיע עליה יותר מכל דבר בחייו. [גם אם מדרכי חתנים מסוימים ילמדו משהו על ההידמות לצלם אלוקים שיש בפרו ורבו. אין בכך בכדי שהחתן ידע גם מה יש מעבר למצוות פרו ורבו. וגם לא בכדי להשיב לו את הדברים על סף המודעות. מאוחר מידיוגם מגוחח בזמן קצר כזה לפני החתונה להחדיר מושגים ואידאולגיות חדשות.]
תנסו את מה שאני אומר תשאלו אנשים סביבכם. למה אתם מביאים ילדים? מה הרעיון שיש בלשבת יצרה? בלערב אל תנח? תנסו לשמוע דבר ראשון אם את הרעיון הם יודעים. אם התיאוריה קיימת אצלהם איפשהו במוח.
ורק אח"כ תשאלו אם הם אכן מרגישים שהם פועילים מתוך האידאולגיה התאוריתית שהם הציבו. או שהמניע שלהם הוא אחר, אחד מתוך האפשרויות שהצבתי בשאלון.
יהיו שיאמרו זה החיים זה חלק אינטגראלי מההוי החרדי. לא נדרש לחשוב על זה. אי"צ לדבר על דברים פשוטים שטוב לנו איתם, וכו'
על כך אשיב להם.
מה מהות מצוות שבת שופר לולב סוכה חנוכה פורים פסח מצה וכו' וכו' כולם יודעים כולם חושבים כולם עוסקים.
אך במהות דבר שתופס את החיים עצמם ללא שיעור אין איש פוצה פה ואין שום מחשבה והרהור.
מה אני עושה פה ? למה? מה מניע אותי? ומה הדת דורשת ממני בזה?
למה אין שום עיסוק בכך?????????????????????
[למה השאלון הנ"ל מיד מתפרש בידי חברי הפרום כבעל מגמה ליצור תכנון משפחה וכדו' וכל אחד מגיב כפי נטיית השקפתו בענין. לכולכם פה פשוט שהמדועות פה מספקת ורק נשאר לדון אם אנו פועלים באופן חיובי או לא.]
מישהו יכול להסביר לי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
בתקווה שהפעם דברי יובנו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2010 01:30 |
|
| |
אותי לימדו שילדים זה העולם הבא שלך, כלומר כמו שעץ השכיל לעשות את הגרעין קשה לאכילה בכדי לשרוד,
האדם יודע שצאצאיו הם הם המשך העץ\הממלכה שלו,
האדם שלא יעשה כמה שיותר ילדים, יש לו יותר מחשש שלא ישאר ממנו כלום,
יש כמין הבסורד בהיסטוריה האנושית, שכל העם ששלט לא שרד בסוף, דווקא העמים ששלטו עליהם הם הם שרדו,
ההסבר לזה היא כמובן שהשולטים דאגו לעצמם ולא לצאצאיהם, העם הנשלט רצה לשלוט ולכן הולידו הרבה, ושהם הגיעו למצב לשלוט הם כמובן התנהגו כקודמיהם ולא שרדו, וכן כך בכל שנות האנושות,
לגבי היהודים ? אין לנו נסיון בעניין כלומר היינו כל הזמן בגלות, החילוניים מתנהגים באמת כשלטנים במילא לא מרגישים צורך להוליד, מה שאין כן החרדים נשלטים כהיום,
מה יקרה בזמן שהחרדים ישלטו ? האם ימשיכו ? או יעשו חושבים ?
לדעתי ורק לדעתי,
החרדים הקלסים ימשיכו ולא יחשבו פעמים,
כי כל העניין מה שאמרתי לעייל, כלומר העולם הבא היא רק בצאצאינו,
ועוד סיבה שחייבים לציין, כל הריבוי אצל החרדים, בא דווקא מצד הנשים ולא מהגברים, וכידוע שאצל החרדים הנשים שולטים בבית, במילא אין מה לעשות בעניין,
ולכן הייתי מפנה את השאלות שלך לנשים חרדיות,
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2010 01:51 |
|
| |
מתוך מכלול התשובות שהבאת,רוב הסיבות הינם נכונות,ולרוב האנשים. הצורך של האנושות כולה,ולאו דווקא חרדיים זה להמשיך את קיום האנושות,וזהו דחף טבעי ובסיסי לא פחות מצורך גופני אחר כדוגמת אכילה וכד'.אשרנו שזכינו לקיים בזה מצווה.
הערת אגב.אומנם אין זה מתפקידי כאורח בפורום,אבל,אם יורשה לי,הקפדה על איות נכון של המילים,וכן פיסוק סביר,ישיגו את המטרה לא פחות..כך בעיני.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2010 22:51 |
|
| |
אמנם ישנה תחושה טבעית מולדת באדם כפי שהיא ישנה בקרב בעלי החיים.
אך אם יורשה לי דחף טבעי זה אינו עונה על השאלון הנ"ל. 1] דחף זה מורגש בגיל מסויים ולא בגיל שמקובל להתחתן בציבור החרדי. 2] דחף זה מוגבל למספר ילדים ואינו חופף לדרישת התורה וההלכה. 3] הדחף הטבעי אינו כולל בתוכו את גידול הילדים, את ההשקעה בחינוכם. את כל העיסוק האין סופי במצוות ישוב העולם ופרו ורבו. הדחף האמור נותן מענה לנקודה ספציפית מתוך מאגד שלם של תחושות וידיעות שאמורות ללות כל אדם בבנית ביתו ובית ילדיו במשך שנת דור. מי שמרגיש שהוא מונע בכל מהלך חייו מתחושה זו. סבורני שהוא מטעה את עצמו לדעת. 4] דחף זה אינו פותר אותנו מתת תשובה. מדוע המודעות בענין לא רק שאינה מפותחת, אלא שהיא כלל אינה קיימת. גם אם אנו יוצרים שפועלים מחמת דחפים טבעים. בכל זאת אנו משתדלים בד"כ לתת להם משמעות ערכית/ דתית/ תורנית /מחשבית. להתחבר לתכנים שאנו יוצקים בצרכים הטביעים. ולא לחוש שאנו פעולים באינסטקנט עיוור ועלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2010 23:08 |
|
| |
| המפציע כתב: |  | אמנם ישנה תחושה טבעית מולדת באדם כפי שהיא ישנה בקרב בעלי החיים.
אך אם יורשה לי דחף טבעי זה אינו עונה על השאלון הנ"ל. 1] דחף זה מורגש בגיל מסויים ולא בגיל שמקובל להתחתן בציבור החרדי. 2] דחף זה מוגבל למספר ילדים ואינו חופף לדרישת התורה וההלכה. 3] הדחף הטבעי אינו כולל בתוכו את גידול הילדים, את ההשקעה בחינוכם. את כל העיסוק האין סופי במצוות ישוב העולם ופרו ורבו. הדחף האמור נותן מענה לנקודה ספציפית מתוך מאגד שלם של תחושות וידיעות שאמורות ללות כל אדם בבנית ביתו ובית ילדיו במשך שנת דור. מי שמרגיש שהוא מונע בכל מהלך חייו מתחושה זו. סבורני שהוא מטעה את עצמו לדעת. 4] דחף זה אינו פותר אותנו מתת תשובה. מדוע המודעות בענין לא רק שאינה מפותחת, אלא שהיא כלל אינה קיימת. גם אם אנו יוצרים שפועלים מחמת דחפים טבעים. בכל זאת אנו משתדלים בד"כ לתת להם משמעות ערכית/ דתית/ תורנית /מחשבית. להתחבר לתכנים שאנו יוצקים בצרכים הטביעים. ולא לחוש שאנו פעולים באינסטקנט עיוור ועלום.
|
|
1. מהיכן קביעת הגיל לכך? הדחף הוא תלוי תרבות ובכל מגזר זה יכול להשתנות.
2. דרישת ההלכה היא לבן ובת ומבחינה סטטיסטית והסתברותית זה לא מצריך כמות כ"כ גדולה של ילדים.
3. עוד קביעה אישית שלך. לדעתי ומנסיוני האישי בנ"א מעוניינים לגדל ולחנך את צאצאיהם מתוך צורך ולא רק מתוך חובה.
4. אני עדיין לא מבין מה כ"כ מפריע לך בעניין המודעות. זה טבעו של עולם ולא צריך פלוסופיה בשביל להבין שבנ"א רוצים ילדים.
5. המשמעויות הערכיות והדתיות הינן תוספות מבורכות, אך הן לא בבסיס הצורך.
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2010 00:34 |
|
| |
זובחי אשם עגלים ישקון!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2010 10:05 |
|
| |
שאל השואל כדברים הללו:
1. מהיכן קביעת הגיל לכך? הדחף הוא תלוי תרבות ובכל מגזר זה יכול להשתנות.
2. דרישת ההלכה היא לבן ובת ומבחינה סטטיסטית והסתברותית זה לא מצריך כמות כ"כ גדולה של ילדים.
3. עוד קביעה אישית שלך. לדעתי ומנסיוני האישי בנ"א מעוניינים לגדל ולחנך את צאצאיהם מתוך צורך ולא רק מתוך חובה.
4. אני עדיין לא מבין מה כ"כ מפריע לך בעניין המודעות. זה טבעו של עולם ולא צריך פלוסופיה בשביל להבין שבנ"א רוצים ילדים.
5. המשמעויות הערכיות והדתיות הינן תוספות מבורכות, אך הן לא בבסיס הצורך.
תשובתי:
1] המדובר על הגיל הממוצע בציבור החרדי. ועל התחושה הרווחת בשנים אלו בקרב הנישאים. צא ובדוק.
2] א) איני צריך לחדש אודות דרישת ההלכה. שאינה מספקת בבן ובת כלל ועיקר. [רמב"ם אע"פ ש וכו'.. מ"מ מצווה לפרות ולרבות. לערב אל תנח...] ב) לעיתים עד שיש בין ובת כבר יש 10 ילדים. ג) לעיתים גם בן ובת גידולים אינו סוגה בשושנים. כל אדם לפי כוחו, כל יליד כפרי מעלליו.
3] לגבי הצורך הנפשי לגדל ילדים עי' מס' 2
4] כנ"ל לגבי שאלה זו. איני מבין את פשר ההיתממות בענין. הסר ידיך מעל עיניך וראה. האם טבעו של עולם הוא זה שעומד בבסיס הנישאוין במגזר החרדי או לא. האם שונה היחס לרעיון העומד מאחורי נושא זה מהיחס לנושאים אחרים. אמשול משל: צניעות אף היא טבע אנושי בסיס הקיים במארג תכונות האדם. אך הדור פרץ פרצות עולם ושוב עומדים רבנים דרשנים ומטפים ומורים לציבור האיך אישה צריכה ללבוש בדיוק. כיצד תכסה את גופה בדקדוקי הלכה מחמירים. אכן כאן לא אמר איש לנפשו בא נניח לטבעו של עולם לתת מענה לטעמי הצניעות ולרעיוניהם. וכי בנושא כזה שנחוץ וחשוב לא פחות מצניעות אין צורך לפתח את המודעות קצת מעל גובה פני הים? וכי ייתנו הכל לרוח הנושבת מהתרבות המערבית לגדל משפחה קטנה המשאירה מקום ומרחב להתפתחות האידבידואל? מדוע לא יבאו ללמד לצאן מרעיתם לקח על מהות הענינים שטיבעיותם מאוימת בהכחדה. 5] אחרי ככלות הכל כבר ראיתי הרבה יותר אנשים שמודעתם מפותחת בקשר למידת החסד שיכולה להילמד מחסידה. לכיבוד אב ואם שאין טביעת ממנה וכו' וכו' ועוד רבים. וכפי שהוכחתי לך התוספות בענין זה הם אכן כן בבסיס הצורך.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2010 14:37 |
|
| |
ספרן מה דעתך?
הייתי שמח לשמוע את דעתך בענין.
תודה מראש
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2010 08:12 |
|
| |
המפציע
ברוך המפציע בפורום!
הבאת שאלון מעניין מאד. קראתי אותו ומצאתי כמה סעיפים שמשקפים את מה שאני חושב בתחום.
עם זאת, כמו כל שאלון, הוא מוגבל ומגביל.
עיניך הרואות כי למעשה איש לא ענה עליו. מדוע זה לדעתך? האם זה מחוסר רצון להיענות, או בגלל שהתשובות היו מצומצמות למדי?
קראתי את שאר דבריך והתרשמתי כי יש לך טענה, אולי מוצדקת, שאין מספיק עיסוק בהסבר מדוע חשוב להביא ילדים לעולם, ומה זה מחייב, ומה זה נותן.
לא הבנתי איך אתה עצמך רואה את הדברים (ואולי כוונתך רק להתמקד בכך שנתבונן, ואת המסקנות יסיק כל אחד לעצמו? אבל אם אתה פונה לאלו שחיים על פי התורה, ובמיוחד מהציבור החרדי, אזי יש לזכור שכאן מקבלים החלטות גם על סמך מאגר האמונות התורניות המסורתי שלנו. ולא בהכרח זה פסול... סמיילי).
אכן ראוי מאד שאדם יחוש אחריות ושמחה בזכות להביא דור חדש לעולם. ראוי מאד שאדם יהיה מודע לאחריות הגדולה הזו בכל רגע שהוא עם ילדיו, ואולי גם לא לידם. אבל קשה לחיות ברמה כזו כל העת. כמסתבר זה בלתי אפשרי.
אמנם איני סבור שהנושא אינו נלמד, אם כי תמיד אפשר לשפר. כמובן, כל אדם ואדם לפי טיבו. יש מי שנוטה להתבונן וללמוד, ואדם כזה יהיה מודע יותר לזכות ולאחריות שבגידול ילדים. ויש מי שמקבל את הדברים כמובנים מאליהם ואינו יודע מה כלול בחינוך ילדים. לאנשים כאלו אפשר לנסות לתרום, אבל יתכן שהתרומה לא תוכל להשיג יותר מאשר קידום מסויים בלבד של האישיות. סוף סוף, גם אם זה לא נעים לנו, בני אדם נבדלים זה מזה ברמתם האינטלקטואלית, במסירותם, ועוד.
לפיכך, מה שאני מציע הוא שתציג את ההמלצות שלך גם ללא התשובות לשאלון שבינתים מתמהמהות מלהגיע, ולכן איננו יודעים מה רצית לחדש.
 |
|
|
|
|
|