בית פורומים עצור כאן חושבים

רבי אליעזר נתפס למינות!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/10/2010 06:16 לינק ישיר 

מואדיב,

ישו אכן מוזכר בגמרא, אבל האם אתה מכיר מקור תנאי שמספר על ישו?
(זו אינה שאלה רטורית - באמת איני מכירה מקור כזה ואשמח ללמוד).

אי"צ,

אתה טוען שישו נתפס "בצד הרע של הסיפור" לעומת ר' אליעזר. אני חושבת שר' אליעזר הוא דמות מאוד שנויה במחלוקת במקורות שיש לנו, וכבר בקדומים שבהם. כמייצג עולם הלכתי ורעיוני "ישן" הוא נתפס מחד גיסא כעוגן במסורת וכמעורר כבוד, אך מאידך גיסא גם כאיום על "מהפכת הנוער" החז"לית. יש כמה וכמה סיפורים בהם לגמרי לא ברור באיזה "צד" הוא.

[הבהרה -
אין בדברי לעיל אפילו שמץ של הסכמה עם הטענות שבמאמר, שלמיטב הבנתי הן שטות גמורה.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2010 10:39 לינק ישיר 

אמשלום,
ברור שר' אליעזר היא דמות מורכבת שחלקו עליו בדברים רבים והנידוי שלו הוא העדות החזקה ביותר לכך אך לגמרי לא היחידה, אלא שבכל מקרה הוא נחשב כאבן דרך משמעותית ביותר באתוס החז"לי (אם נבחר להתנסח בסגנון כזה...) שמכוחו מגיע ר' עקיבא לעולם (מרתק במיוחד בעיני הדיון בינהם בפרק ו' בפסחים שבו משמע שר"ע מנצח את רבו בהלכה !!!) ובאופן ששונה קוטבית מישו הנוצרי שנחשב כחוטא גדול וכתלמיד די קטן במעו המקומות בהם הוא נזכר, שרחוק מאוד מהפנתיאון החז"לי ולא מגיע אפילו למדריגה של דמות כמו אלישע בן אבויה למשל, שאמנם נחשב כ"אחר" אבל גם מקבל הערכה כת"ח משמעותי ביותר ש"תורתו מגינה עליו" אחרי הכל, גם כשהוא חוטא וכפי שמשתמע מפורשות במסכת חגיגה. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > רבי אליעזר נתפס למינות!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.