|
|
| נשלח ב-14/10/2010 16:26 |
|
| |
ארתחששתא
שוב שכחת לקחת את הכדורים?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 16:33 |
|
| |
אתה עושה לי עבודה קלה עם התשובות השטחיות האלו :)
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 23:03 |
|
| |
ארתחששתא, אח יקר,
קראתי בעיון את טענותיך בעמוד הקודם ויש לי שתי השגות עליהם. ראשית, לא ברור לי על איזו סמכות אתה נשען בפסיקתך שאני גוי גמור. האם נתעלמו ממך כל דברי הראשונים והאחרונים אודות הנשמה היהודית? האם אתה מכחיש את דברי המקובלים על הקשר הישיר בין נפש יהודי לעולמות עליונים? או שגבה ליבך עד כדי כך שאתה מתיימר להתיר את הקשר הטמיר הזה, רק בגלל רגע של רוגז? ומנין לך עזות המצח לחלק ציונים להלכה ולהודיע ברבים שמוטב היה אילו פיסקה מסויימת לא נאמרה? האם נשתכח ממך שדתנו הקדושה היא מארג מושלם שאין בו תג אחד מיותר, שכל חלקיו נובעים מאותו הגיון? האם לא רעדה ידך כשכתבת את משפט הכפירה המזעזע "פיסקה קטנה הנאמרת בהלכה - וחבל מאד שנאמרה"? נער הייתי וגם זקנתי וטרם ראיתי יהודי משליך מנגד את העולם הבא שלו בכזו קלות דעת, כפי שעשית כאן.
שנית, לא ברור לי מתי חיברת את ההודעה שכוונת אלי. אתה מתאר בפרוטרוט גירוש ממדינה של השבט היהודי, אבל היכן קיימת המדינה הזו? המאמר שלי עוסק במדינת ישראל שנוסדה על ידי התנועה הציונית, זו שכמה מאנשי הרוח שלה כתבו על היהדות בלשון שלידה אני נשמע כמו סוחר דת בסמינר "ערכים". זו מדינה שחמישית מאזרחיה לא יהודים, שנהוג בה חופש דיבור בסטנדרט מערבי, שמוכרים בה טריפה בפרהסיה ומדליקים בה מנגלים בשבת בכזו אדיקות, שאפשר להאמין שמדובר במצווה מדאורייתא. כעת נסה לחדד לי - באיזה אופן בדיוק אינני מתאים למדינה הזו? אתה מספר על השבט שלך שבו יש עונש מוות על דברים שאני עושה יום יום - איפה בדיוק חי השבט הזה? אם כתבת את הדברים בימי מלוך החשמונאים והם הגיעו לפורום רק עכשיו בגלל בעיות רשת, נחה דעתי. אלא שאם, כמסתבר, הגית את ההודעה שלך בימינו אנו, חוששני שאיבדת קשר עם חללית האם. הצץ בבקשה מבעד לחלון ותווכח: השבט שלך לא מעניש אף אחד, למעט פשקווילים ובעיות בשידוכים; הוא לא פוגע במחללי שבת ובועלי נידות אלא סמוך על שולחנם; הוא שקוע בעוני וניוול, שטוף ברכילות ובעסקנות, הולך ונכבש על ידי סוטים וחולי נפש ומתלבש מאד מאד מוזר. המדינה היחידה של השבט הזה קיימת בדמיונך, או בזכרונות שאימצת לך מכמה ספרים עתיקים. אם כל כוונתך הייתה לגרש אותי משם, ממחוזות הפנטזיה שבהם אתה חי, היית צריך רק לבקש, לא היה צורך בכל חילול השם הנורא שהתלווה לדבריך.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2010 08:26 |
|
| |
אחרתשתא אנא קרא את מאמרו של יעקב כץ על המימרא שלא מוצאת חן בעיניך.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2010 11:35 |
|
| |
דוד פרנקל יקר
אבא שלי (ארתחששתא הגדול) כרגע בדיוק נוטל את כדוריו, אמנם בין התקפה להתקפה הוא הצליח להסביר לי את עצמו
זה בערך מה שהוא מתכוין:
הרעיון של ישראל אע"פ שחטא ישראל הוא, בא לומר שהחוטא תמיד יכול לחזור, אבל לא שקבוצה פורשת שמתכחשת לכל הרעיון של המסורת הדתית תמיד תישאר בגדר ישראל. (בא נגיד שהרפורמים למשל, הם באמת בגדר ישראל, כי הם מחזיקים במדה מסוימת במסורת הדתית, וזה מאפיין אותם כיהודים גם אם יישארו כך לנצח נצחים). קראתי את דברי המוסר שלך על המשפט הכפרני של אבא, אכן משפט מטופש, (המושג 'כפרני' לא קשור, וכן אמר אחד האדמורי"ם כי המשפטים שהושמטו על ידי הצנזור בתלמוד, אין להצטער עליהם, כי אולי טוב יותר שלא היו נאמרים. אבל ההלכה שלנו שישראל אע"פ שחטא ברור שטוב שנאמרה והיא חלק מההגות היהודית המקורית, שובו בנים שובבים). אמנם נתעלמה ממך הלכה, והיא שהמשפט ישראל אע"פ שחטא וכו' הוא מוגבל, כך למשל אומר התלמוד שעשרת השבטים דינם כגויים גמורים, משום שהפרישה שלהם היתה סופית. וכן אומר הגאון מוילנא שעיר הנידחת דינה כבני נח, אין להם דין של ישראל. ואילו החתם סופר אומר שיש כח ביד בית דין להכריז על מומר כגוי, כשנראה שאין סיכוי שישוב, ודינו כגוי לכל דבר.
הגירוש שאנחנו מתכננים עבורך, הוא לא מה'שבט' שלי, אלא מהארץ שלי, אף אדם מערבי לא מטומטם להתאמץ כל כך ולגור בארץ בעייתית כל כך, כשהוא יכול להשתלב באחת המדינות המערביות ולעשות שם חיל, ואף לכתוב מאמרים מטומטמים ולקבל עליהם את כל הכבוד והקרדיט כראוי לו. הסיבה שיהודים באו לכאן היא מכח ההבטחה האלהית, ואמנם לא כולם באמת האמינו בה, אבל עשו את עצמם כאילו הם מאמינים בה, והשתמשו בה. ברגע שגומרים להשתש ולנגב בהבטחה, וזורקים אותה כמו טישיו משומש, נגמר הענין של להתאמץ בשביל לגור כאן או לכבוש ולדכא בשביל לגור כאן. "בתוקף זכותינו הטבעית וההיסטורית", זכות זו יש רק למי שבא בשם המסורת הדתית הטבעית וההיסטורית. לא למי שבא בשם עצמו לחפש לעצמו מקום לנגב חומוס ולעשות מנגל.
אם בעיניך בגדי ה'שבט' שלי מוזרים, בעיני ובעיני עוד כמה שפויים, בגדי ה'שבט' שלך מוזרים עוד יותר, ג'ינס קרוע למשל נראה לי מחלת נפש, העובדה שבני אדם לובשים חוט (כן, "חוט") וקוראים לזה "בגד" בעיני מגוחכת ונלעגת, קעקועים מפלצתיים נראים לי דוחים, ופירסינג בכל מיני מקומות מוזרים נראים לי כהפרעה פסיכית.
אני לא יכול לגרש אותך מהמדינה, למרות שמאד הייתי רוצה, כעת שולטים בה אנשים שלחלק גדול מהם אין דבר עם "זכותינו הטבעית וההיסטורית", אבל הארץ לעולם עומדת, יום יבא ובו כל האנשים כדוגמתך ייטמעו וייעלמו מן המפה, יהיה להם מאד כיף לשבת על בריכת גג בלוס אנג'לס ולהתחכך עם כוכבניות בברלי הילס, אבל היהדות תישאר עם זכותה הטבעית וההיסטורית. ייתכן שנגורש מכאן בעתיד, אבל תמיד תמיד נחזור לכאן ונתיישב כאן, כי זכותינו הטבעית וההיסטורית היא נצחית. והערכים שאתה שואף אליהם הם קיקיוניים, חולפים. ייתכן שדם רב עוד יישפך, אבל בסוף התמונה תהיה שוה: היהודים חוזרים לארצם, בתוקף זכותם הרוחנית מטעם בורא העולם. דברים שמצחיקים אותך, אבל חזקים ממך ומנמושות שכמותך.
ידידך הטוב
ארתחזוטא
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2010 12:55 |
|
| |
לכל הרתחנים דהכא, אמרי רברבי ואמרי זוטי וזאטוטי כאחד. אני רואה שכל הצדדים כאן נוקטים במדיניות של השתמש וזרוק. אלו משתמשים בזכות אבות וזורקים (כפי שכתב רתחנא זוטא, וא"ד: רתחנא רבה), ואלו משתמשים בהם (כלומר באלו שמשתמשים בזכות אבות וזורקים) ואח"כ זורקים אותם. על כך בדיוק נכתב ספרו של ספי רכלבסקי, 'חמורו של משיח'(שנראה היה לי אווילי למדיי, אבל כעת, למקרא דברי הרתחנות דהכא, מתברר שאולי יש בו משהו).
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2010 13:19 |
|
| |
מיכי הזכרת לי-לא כתבו שאסור לספר בדיחה לענין הרי אין כאן צלבים כפי שהמקובל שם על מאמרו ן
באחד העיירות בפולין נחשקה נפשו של הפריץ לטעום טעמה של בת ישראל כשרה, הוציא צו- כי אם היהודים לא יביאו אחת מבנותיהם אליו. הוא יגרש אותם,
שלחו היהודים מהאזור תשורות ושוחד ממון התחננו ובכו, אבל הפריץ בשלו- בת ישראל- כינסו את כל היהודים לבית הכנסת בצום ומספד- והחליטו להטיל פור, בין כל הבתולות היקרות. הגורל נפל על בתו של השמש, למחרת בבוקר הבת בליווי אמא יצאו לארמונו של הפריץ כמצווה, שער הארמון נפתח- והילדה נלקחה פנימה. האמא ישבה לפתח הארמון בוכיה. תוך זמן קצר נפתחו שערי הארמון- והבת נדחפה החוצה בוכיה.
שאלה האם בבהלה- מה קרה?- הפריץ אמר שאני מסריחה. יבבה הילדה.
אמרה לה האם- לא את מסריחה בתי- זכות אבותנו מסריחה.
תוקן על ידי ירוחםשם ב- 15/10/2010 13:24:21
מודה ועוזב
|
|
|
|
|