|
|
| נשלח ב-21/10/2010 09:13 |
|
| |
ליעזר אשכול יודעים איך מתחילים אך לא יודעים איך מסימים.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2010 11:02 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | אולי ואולי
ואיך באמת הפסיקו לצום בה"ב, מי היה השייגץ הראשון שההין לבטל מנהג שמוזכר בטור ובשו"ע?
דינו
אתה צם היום?
אני גם לא אמרתי סליחות. |
|
בעל: בוודאי התורה נתנה לחכמים, (הרי אנחנו לא צדוקים) ולכן גם בירושלים בטלו לגמרי את הצום לבנות ונשים (כל הארבע,) וגם הבריסקער'ס,
לגבי סליחות: אומרים רק מי שצם, לומר גם מי שלא צם זה חדש ולא היה כך עד לפני 20 שנה
דינו היקר:
בעניין חתונות בתאריכים לא טובים, הם פשוט נגד התורה ולא תעוננו - לשון עונות ושעות, שאומר יום פלוני יפה להתחיל מלאכה, שעה פלונית קשה לצאת:
ועוברים על דעת תורה בזה, (ואל תצטט לי מקורות אחרים בעניין כי זה הדעת תורה ולא הדעות שעשו מה שעשו בגלל ההמון שהאמין בשטויות)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2010 11:16 |
|
| |
הערה למנהל.
אין לי התנגדות שאשכול זה יתפתח לכיוונים שונים. ומקווה שגם לך זה לא יפריע.
תודה על מלאכת הקודש שאתה עושה. אם היית מוכן להיחשף אולי הייתי מארגן קבוצה ומגיש אותך לפרס ישראל. מה דעתך?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2010 19:45 |
|
| |
מי מצטרף לקריאתי להעניק פרס ישראל למיימוני?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2010 20:13 |
|
| |
אני מצביע בשתי ידיים אבל עד הפרס. אני מביע את הערכתי הגדולה גדולה לפועלו ולצורת העברת דעותיו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2011 19:26 |
|
| |
דיון מרתק!
ישר כח אליעזרט.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2011 18:15 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2011 19:25 |
|
| |
מה עם אליעזרט?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2011 18:18 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | ספר מהרי"ל (מנהגים) דיני הימים שבין פסח לשבועות
דאיתא בגמרא דתלמידי ר"ע מתו מן פסח עד עצרת, מכל מקום עושין ביום ל"ג בעומר יום שמחה, משום דמתו רק הימים שאומרים בהן תחינה בשבעה שבועות העומר, וכל יום שא"א תחנה לא מתו, והשתא דל מן המ"ט יום של הספירה, ז' ימי החג, וג' ימים דחל בהן ר"ח, שנים לאייר ואחד לסיון, וז' שבתות, פשו להו ל"ב, נמצא דלא מתו רק ל"ב ימים, לכן כשכלו אותן ל"ב ימים שמתו עושין למחרתן שמחה לזכר. |
|
ויש לעיין בימינו שנוסף יום העצמאות האם יהיה אפשר להוריד יום אחד.. :-)
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2011 21:42 |
|
| |
אחד הטיעונים ששמעתי בשם דרשנים חרדיים הוא שאין בעיה עקרונית עם יום העצמאות, אילו לא היו קובעים אותו בספירה ....
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2011 21:50 |
|
| |
התזה שנכתבה כאן לפני כמה חודשים, לפיה מנהג זה שאוב מהתרבות הרומאית קצת תמוהה. בעוד שנשאבו דברים מספר מתרבות יוון, רומא הצטיירה מאז ומעולם (החל מתקופת הנציבים, לכל הפחות, ובעצם כבר מתקופת פומפיוס) כאויבת בנפש של היהדות והיהודים. לא סביר שנלקחו ממנה מנהגים מעין אלו. קל וחומר אם הטענה היא שמנהג זה אומץ לאחר החורבן או בסוף תקופת התנאים (לאחר פולמוסי קוויטוס ואדריאנוס), או בתקופת האמוראים (שגם ידעה רדיפות מהרומאים, כגון גלוס ואורציסינוס).
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2011 21:57 |
|
| |
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 07/05/2011 21:57:37
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2023 00:04 |
|
| |
הגרמ מזוז בשיעורו השבועי המובא בעלון בית נאמן אמר שהרמבם לא מזכיר מנהגים אלו, לכן ברור שהם מאוחרים יותר, או שהחלו קצת לפניו אבל באשכנז, וכנראה הסמיכוהו לעניין תלמידי ר"ע.
|
|
|
|
|