ארתח_זוטא
לפני מספר עמודים ציטטת את דברי באשכול אודות הוז"ל כדוגמא לקרתנות . דהיינו שמה שכתבתי אודות הרשעות שבחינוך המקובל היום וההפחדות הנלוות אליה שהרי אין מציאות שבחורים צעירים לא נכשלים בהוז"ל , נובעת מזה שאינני מכיר בחורים חרדים שארכובותיהם דא לדא נקשן כשהם עוברים על סעיף קטן במשנה ברורה.
מה אומר ומה אדבר, הכחשה כזו של המציאות והיתממות שכזו , ממש מכאיבים לי ומקוממים אותי. יש אצלי צד ספק שאולי אתה באמת מאמין במה שאתה אומר, לכן לא אשתמש במלים חריפות יותר .
כל מי שגדל בחברה החסידית אם הוא חסיד גור או סלונים או סטמר או ברסלב או אחר - איני יודע איך זה אצל הליטאים (לא שאני חושב שאולי אצלם אין מאוננים , אלא שאולי אצלם לא עושים מזה עסק גדול כזה)- יודע שחלק משמעותי מחוויית ההתבגרות הוא התמודדות עם רגשות אשמה הסובבים סביב עניין זה. כן , מדובר בבחורים תמימים שחפצים בכל מאודם להישמר ולהיות טהורים וקדושים , שמשתדלים לשמור על קלה כבחמורה בפרט בעניין זה ובכל זאת אין מה לעשות נגד הטבע, והם חווים חוויות נוראיות שאינם יכולים לשתף אף אחד בהם , חבר או מבוגר, בגלל הבושה הגדולה . כשהם מתבגרים קצת יותר הם כבר שומעים מפה ומשם ומבינים שהם לא היחידים .
כמובן , מי שצועק שהמלך הוא עירום חושף את עצמו לחרפות וגידופים של צבועים קדושים שהוא מדבר רק בגלל שהוא עצמו שקוע במ"ט שערי טומאה והעריות מטמטמות את מוחו , כמיטב האד הומינם המקובל , וכפי שאתה עצמך הראית שאתה יודע כל כך טוב.
 |
|
|