בית פורומים עצור כאן חושבים

מנהג ישראל. תורה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/11/2010 15:40 לינק ישיר 

אליעזר
מנהלי הפורום הם יהודים חרדים הם מונים את השבוע- משבת בראשית לשבת בראשית, לא שבעה ימים  שבועה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2010 19:45 לינק ישיר 

לשאלה מאיפה המנהג הזה  שאנו נוהגים כי מנהג ישראל תורה, השבת  גיליתי מאיפה התורה הזו תורתו של לבן!

ויְהִי בַבֹּקֶר וְהִנֵּה הִוא לֵאָה וַיֹּאמֶר אֶל לָבָן מַה זֹּאת עָשִׂיתָ לִּי הֲלֹא בְרָחֵל עָבַדְתִּי עִמָּךְ וְלָמָּה רִמִּיתָנִי:

נמחיש את הדו שיח הזה- יעקב נרעש- צועק על חותנו- מה עשית לי? הלא ברחל עבדתיך עשינו חוזה ביננו שאני לוקח את רחל, הבטחות יש לכבד ומילה צריכים לשמור- זה הא.ב  בכל  חוק תרבות ותורה ,

ומה עונה לבן- ידידי יעקב אתה מאה אחוז צודק זה באמת הדין-  אבל לא יעשה כן במקומונו לתת את הצעירה לפני הבכירה, המנהג הזה שאנו נוהגים כאן דוחה ושובר כל תורה ודין

והעובדה שיעקב מבין ומקבל את זה- בחריקת שיינים אמנם כמונו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2010 19:50 לינק ישיר 

ברומא נהג כרומאי.

לבן לא המציא את זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2010 20:02 לינק ישיר 

צענע,

במחילה מכבודך, מי היה קודם לבן או הרומאים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2010 20:06 לינק ישיר 

צענע
ודאי שלא הוא  היה הראשון שנהג לפי המנהגים זה כבר התחיל בדור המבול- אבל תסכימי איתי שאת ההלכה הזו -כי מנהג שובר דין- הביא לבית המדרש -לבן
זה גם מסביר כך בערך בסנהדרין- כי בגלל - מאמע לושן -אנו משתמשים בארמית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2010 20:27 לינק ישיר 

כלומר לדעתך הרומאים למדו מלבן הארמי?

"זה גם מסביר כך בערך בסנהדרין- כי בגלל - מאמע לושן -אנו משתמשים בארמית "

לא הבנתי מה כתבת בשורה זו ואיך זה שייך לעניין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2010 20:59 לינק ישיר 

צענע
איני בקי בקוסטיטוציה הרומאית- לא נראה לי כי המנהגים שהיו נהוגים בפרובינציות ביטלו את חוקי רומא.

מה שכתבתי כי יותר מדע השפעה של לבו וארם נהריים  יש לנו כמו בין היתר השפה הארמית- שהיא כאמור מאמע לושן. כלומר שפתם של אמותינו והסבא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 00:15 לינק ישיר 

אברהםהעברי כתב:
אליעזר, 
....יש לי תחושה שאתה מגלה טפח ומכסה טפחיים ולאו כל בר נש סביל דא [וכן אני הקטן]. יש לי הצעה: אולי תשב ותכתוב (בWORD, לא כאן בפורום) בצורה מסודרת ובהירה את מה שאתה רוצה לכתוב בענין הספציפי הזה, ואח"כ (אפשר אפי' במוצ"ש. אל תמהר.) תעלה את זה כאן בפורום. מה דעתך?

ראה עתה דברים שלי באשכול שפתח ירוחם ושמו 'הלכות ומצוות שעברו ובטלו מן העולם'.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מנהג ישראל. תורה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.