בית פורומים עצור כאן חושבים

בכסף מלא יתננה לי , מעשה אבות סימן לבנים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/10/2010 22:12 לינק ישיר 
בכסף מלא יתננה לי , מעשה אבות סימן לבנים

ויתן לי את מערת המכפלהה אשר לו אשר בקצה שדהו בכסף מלא יתננה לי יתננה לי בתוככם לאחוזת קבר

מעשה אבות סימן לבנים

בכסף מלא פירושו במחיר מלא כי מי שמשלם את המחיר הכי גבוה זהו הצרכן שקונה את המוצר לצורך שימושו

כי מי שקונה את המוצר אך ורק כדי לסחור אתו הלאה הוא חייב לקנות אותו במחיר פחות כדי שיוכל למכור אותו במחיר גבוה יותר וכך להרויח עליו כסף נמצא שהמחיר המלא הוא המחיר שמשלם הקונה האחרון שזהו הצרכן

אברהם אבינו כפי שכתוב בתורה היה אדם עשיר גדול ואנו יודעים גם שאת הכסף הוא לא קיבל בירושה אומנם את הכסף הראשוני הוא קיבל מפרעה אבל הוא הגדיל את כספו בהרבה יותר וכמו שכתוב וה' ברך את אדוני מאד ויגדל ויתן לו צאן ובקר וכסף וזהב ועבדים ושפחות וגמלים וחמורים

אם כן יש להניח שאם אברהם היה רוצה לקנות את השדה ההוא לצורך מסחר במקרה כזה הוא היה מתמקח עם עפרון ומנסה להוציא אותו במחיר הנמוך ביותר כדי למכור אותו בעתיד בהרבה יותר ולהרויח עליו כמה שיותר

אבל אברהם ביקש לקנות את השדה כדי שישמש לו לאחוזת קבר

ולכן כדי לשכנע את עפרון שיהיה כדאי לו למכור את השדה הוא מעביר לו מסר שהוא חפץ בשדה הזה דווקא והוא רוצה אותו בכל מחיר

וזהו מה שאברהם אומר לבני חת שמעוני ופגעו לי בעפרון בן צחר וכו' בכסף מלא יתננה לי בתוככם לאחוזת קבר שהיות ומטרת הקנייה שלי הוא לאחוזת קבר הרי שאני מוכן לשלם עליה כל מחיר שעפרון יבקש עליה וזהו הכוונה בכסף מלא שהרי אין מחיר יותר גבוה מזה ויוצא שזהו המחיר המלא

ומה אנו לומדים מכאן אם אתה אדם עשיר ואתה קונה מצרכים לצורך שימושך האישי ולא לצורך מסחר תהייה לארג' אל תהיה קמצן שהרי החסכון שתחסוך בקניות האישיות שלך לא יעשירו אותך ולא יעשו אותך עני
חוץ אם אתה לא אדם עשיר אלא עמיד ולא יותר שאז זה עושה הגיון לחסוך בצריכה האישית

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2010 22:19 לינק ישיר 

זה עצה ולימוד מאדם עשיר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2010 22:23 לינק ישיר 

זה מסר ממי שנותן שירותים לאנשים עשירים
ונתקל בכאלה שהם סוחרים בנשמתם ומנסים גם אותי להוריד במחיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2010 22:26 לינק ישיר 

שמואלס

הרי העשיר הפך עשיר רק בגלל שהוא לא התנהג לפי העצה שלך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2010 22:32 לינק ישיר 

אני יכול להסכים איתך שבגלל טבעו להתמקח ולעמוד על שלו
האופי הזה הביא אותו להיות עשיר
אבל את הכסף הגדול לא עושים מחסכון של כסף קטן
עושים אותו מעסקים גדולים או ממכה גדולה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2010 22:37 לינק ישיר 

שמואלס

אולי בגלל העצות האלה להם יש את הכסף לקנות את השרוותים שלך.

ליד גורד שחקים בניו יורק עמד אדם ועישן סיגר- ניגש אליו אדם ואמר לו- סליחה היתי רוצה לשאל אותך שאלה. בבקשה השיב בעל הסיגר,
כמה עולה סיגר כזה אדוני?
10 דול ר\
וכמה אתה מעשן ביום?
12 סיגרים
וכמה זמן אתה מעשן?
40 שנה.
א ד ו נ י  60 דולר ליום כפול 365 כפול 40 אתה יודע כמה כסף זה? הרי אם לא היית מעשן, הבנין הזה יכל להיות שלך!
ואתה אדוני מעשן?
לא חלילה אני בליגה למניעת עישון!
הבנין שלך?
לא.
אבל הוא שלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2010 22:43 לינק ישיר 

ירוחם
תגיד לי אם לב לבייב או יצחק תשובה יחסכו בסיגרים
האם זה ישנה את המאזן שלהם ?
אני מדבר איתך על אנשים עשירים לא אמידים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2010 22:57 לינק ישיר 

לב לבייב היה מלטש יהלומים בתחילת דרכו- אם הוא לא היה חיי בחשבון- הוא לא היה היום מוכר על ידך
יצחק תשובה התחיל כקבלן קטן- כנ"ל

על לב לבייב  אני יודע כי כבר שלש שנים הוא חוסך- כלומר הוא לא חיי את אותם החיים והוצאות לא מבוקרות כמו לפני כן.

כלל אני יכול להגיד לך- מי שהרויח את כספו בקלות מוציא אותו בקלות, מי שהרויח אותו בקושי מוציא אותו בקושי
אברהם אבינו כדבריך עשה את ההון שלו בקלות מפרעה- לא מצאנו אותו עובד קשה.

יעקב אבינו עשה את ההון שלו בעבודה קשה מאד מאד, ולכן הוא נשאר במעבר יבוק בשביל לאסוף פכין קטנים.- האם הפכין הקטנים עשו אותו עשיר יותר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2010 23:18 לינק ישיר 

ירוחם
האם יש באמת ערך כספי לפכים קטנים למי שרכושו רב
כנראה שהכוונה לכך שהיה ליעקב סנטימנטים לפכים הללו שהתאמץ וקנה אותם בתקופה שעוד לא היה לו רכוש רב
ולענין מה שאמרת על לב לבייב שהו חוסך בהוצאות ולא מבזבז אני מניח שזה יותר קשור לתחושה של זמנים טובים ומצב רוח
וגם תשובה לא עשה את הקפיצה הגדולה על ידי חסכון של הוצאות הבית
ובעיקר מה שחשוב שכעת במצבם היום שעשירותם החסכון הזה לא מעלה ולא מוריד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2010 23:40 לינק ישיר 

שמואלס
יעקב אבינו לא נשאר בגלל הסנטימנטים לפכים הקטנים, הוא פשוט ידע להעריך את הפכים הקטנים ששירתו  אותו היטב  בעת היותו רועה צאן לבן-לפני שהיה לעשיר כבד.

בענין לב לבייב אתה צודק  החיסכון שלהם היום לא מעלה ולא מוריד, הם חוסכים כי הם יודעים להעריך את הכסף- והוא נזכר שלא תמיד הוא היה מיליארדר.
 כשם שעשיר רגיל לא צריך לפזר את כספו בלי חשבון- רק מכיון שיש לו כסף, אם הוא זוכר שלא תמיד היה עשיר.
חז"ל אומרים- תלמידי חכמים כספם חביב עליהם יותר מגופם- לכאורה זה מוזר מאד, אבל כשאתה מבין כי הת"ח יודע שאת הכסף שיש לו הוא קיבל כמתנה מה' מתנות צריכים לדעת להעריך מה עוד שזה מתנה מה'
כך גם עשיר רגיל- הכסף בשבילו הוא אות הערכה שהוא קיבל מהסביבה שלו- בגלל חכמתו מאמציו שנינותו חריצותו וכד' וכמה שהוא הצטיין יותר הוא קיבל יותר כסף בגלל הצטינותו זו. אדם לא מזלזל ומפזר ציוני שבח והערכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2010 23:51 לינק ישיר 

מעניין לעניין באותו עניין
תראה מה נקרא מנכל טוב
אליעזר עבד אברהם הולך לרכוש כלה עבור בן אדונו
איך הוא מבצע את זה
הוא מופיע בשערי העירי כמולטי מליונר הוא מגיע עם עשרה גמלים טעונים כסף וזהב  וכל טוב
עם מה הוא עוזב עם הנערה הכי מבוקשת בעיר נערה בתולה וטובת מראה מאד
מה זה עלה לו מגדונות לאחיה ואימא פרוטות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2010 15:25 לינק ישיר 

שמואלס
זו אמנם שאלה לפרשה- אבל פתחת את הרעיון שלך על התנהלותו של אלעזר עבד אברהם= שבהרן הוא שיחק אותה מיליונר.
איפה בפסוקים ממש מרומז הרעיון הזה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2010 21:57 לינק ישיר 

כבד פה
תנו חיוך

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > בכסף מלא יתננה לי , מעשה אבות סימן לבנים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext