| נשלח ב-1/11/2010 08:47 |
|
| |
זה לא כהנא – זה יהדות!
לכל חברי הפורום הדין ודי בכל אתרא ואתרא, מכיוון שראיתי שעד עכשיו לא נפתח אשכול בעצ"ח שעוסק בתורתו של הרב כהנא, אמרתי להרים את הכפפה. שבוע שעבר הייתה אזכרתו של הרב (ח"כ לשעבר) מאיר כהנא הי"ד (לאזכרה ראו כאן). מקצת מעברי אני מזכיר היום, לפני מספר שנים הייתי מקפיד מידי שנה בשנה לעלות לרגל ירושלים להזכרתו של הרב כהנא, וכן להשתתף בעצרת שאחרי זה... גם קראתי את רוב ספריו, ושם (וכן בהרצאותיו בקלטות שעשה עוד בחייו) הרב כהנא היה מקפיד לחזור על האמירה: "זה לא כהנא – זה יהדות!". אם ננפה את כל הרעש שעושים חלק מ"משיכי דרכו", ונבדוק את טענותיו לכשלעצמם, שהם כעיקרון: 1. מדינה יהודית לעם יהודי. 2. מדינת הלכה. יהיה קשה לטעון שזה לא יהדות, רק שהייתה לרב דרך מיוחדת להציג את הדברים, דרך מיליטנטית (שדרך אגב ממש לא זרה לנוף היהודי לדורותיו, וצאו וראו מעשי החשמונאים ביוון הרשעה). מכל הסרטונים של הרב כהנא שמוצגים שבכל מיני אתרים באינטרנט, ראיתי דווקא להביא את הסרטון הבא (עם תרגום!), שלדעתי מייצג את שאיפותיו של הרב כהנא, וכאבו הגדול. הסרטון נקרא: "מכתב פתוח לעולם", שאותו כתוב הרב כהנא, ועשו עליו סרטון מעניין:
* classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" width="425" height="344" xcodebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab"> <*
מה דעתכם?
תוקן על ידי פוגמישו ב- 01/11/2010 08:51:16
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2010 09:03 |
|
| |
וכאן נשאלת השאלה, אם זה לא כהנא, וזה רק יהדות, בשביל מה צריך כהנא? יהדות כבר יש לנו, הלא כן? לא זכיתי לקרוא את ספריו או לראות את הסרט, אבל בזכרוני אחד הנאומים המיתולוגיים שלו לפני בחירות 88, בכיכר מול ביתי, הפזמון של הנאום היה "נבלות! כל הערבים נבלות!". אם זו היהדות, באמת בשביל מה צריך כהנא?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2010 09:12 |
|
| |
דינו,
נחמד, העליתי חיוך על שפתי... כמובן שגם אתה מבין שהאנטגוניזם של הרב כהנא נגד ערבי ישראל, זה לא היהדות שהוא דיבר עליה... תורתו של הרב כהנא התבטאה בכך שהוא שם דגש על "ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל"... הרב נויגרשל (שאני בשיטתו בוודאי, תמיד), אמר שהיהודי הוא גלותי מטבעו (אין מה לעשות – כך טבע היהודי), הרב כהנא אמר שהיהודי שייך בטבעו לארץ ישראל, אבל לא כמו שהציונות הדתית שמה את א"י מעל לכל ערך, אלא יותר בסגנון של 2000 שנה חלמנו על שיבה לארץ האבות, עד שהגענו, אנחנו לא מתכננים לזוז...
הרב כהנא העמיד את השאלה הקשה ביותר לתושבי המדינה, מדינה ישראל יכולה להיות או יהודית או דמוקרטית! אם היא דמוקרטית היא אינה יהודית, ואם היא יהודית היא אינה דמוקרטית...
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2010 09:38 |
|
| |
פוגמישו את האמת ורק את האמת היכן היית רוצה לחיות, במדינה דמוקרטית או במדינה שמתוארת ב
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2010 09:58 |
|
| |
צע"ג,
אני רק העליתי את הדברים בשביל הדיון, וברוח הזמן (20 שנה לרצח הרב כהנא)... לשאלתך: אני הייתי מעדיף לחיות תחת אוטונומיה שיפוטית יהודית, אבל שמנהיגיה הינם דיינים ורבנים "שמרבים שלום בעולם", ונוהגים כמידתו של אהרון: "אוהב שלום, רודף שלום, אוהב את הבריות ומקרבן לתורה" (ואזכיר רק שם אחד, שהוא די מקובל על כולם: הרב ישראל מאיר לאו לדוגמא יכול לשמש כמנהיג מופת של העם היהודי).
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2010 09:59 |
|
| |
פוגמישו מה שלמדונו רבותינו הוא שאם אתה נותן כח למישהו אינך יודע היכן זה ייגמר ועליך לשים עליו פיקוח ולאפשר החלפתו. עיין כתבי מוהר"ר ק. פופר זצ"ל בנידון.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 01/11/2010 10:00:47
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2010 10:10 |
|
| |
בע"ב
לכן הדגשתי אוהבים שלום... אדם שיודע שיש מעליו "עין צופה ויד רושמת", יזהר שלא לרום את לבבו מאחיו היהודים, אלא לעזור להם בסיבלותם, וכמו שעשה משה רבנו, שהיה עוזר לכל יהודי, ונשא את עם ישראל על כתפיו כאשר ישא האומן את היונק...
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2010 10:28 |
|
| |
לא לשכוח גם לזכותו את קריאתו למלחמה במתיוונים (לא בחנוכה, החילונים שגרים פה ממש בארץ-ישראל, ואני חושב שהתכוון למלחמה ממש, מתחת לי' טפחים, ולא למלחמה אידאולוגית), את הצעות החוק שלו שהיו נשמעות טוב יותר בתרגום ללשונות אירופה, את הרוח האלימה שהביא איתו, ואת הבוז שהביע לערכי הדמוקרטיה לכשעצמם. אכן, יש למה להתגעגע.
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2010 10:28 |
|
| |
מחיית זכר עמלק נשים אנשים וטף צאן ובקר וכל חיה ובהמה ובתיהם ורכושם. היתה פעם יהדות הפעם כבר לא, כהנא היה נבל ברשות התורה. כל מה שמנוול הוא לקח מהתורה. בשנות השישים והשבעים הייתי בין חסידיו -יחד עם הרבה הרבה בחורי ישיבה בעיקר מפונוביץ- הרב שך מרט את שערות ראשו. עד לרגע ששמעתי אותו אומר- באחד השיחות המוטיבציה - הערבים כלבים- מאותו רגע, ראיתי בדיוק עם מי יש לנו עסק. הערבי הוא שונא, שיש להרוג אותו במלחמה, יש להזהר ממנו. - אבל הוא בן אדם שנברא בצלם אלוקים.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2010 14:54 |
|
| |
ירוחמשמ, גילוי לב מעניין מאוד (במיוחד אהבתי את ההערה על הרב שך)... הרב כהנא תמיד היה אומר: אין לי שום בעיה שהערבים יחיו ב-26 מדינות הגדולות שלהם, ויתנו לי לחיות בשקט בשלי... לדעתי עיקר הדגש ששם הרב כהנא היה על כך שהערבים לא מוכנים בשום אופן להשלים עם מדינה שמכריזה על עצמה כיהודית, על מדינה שההמנון שלה זה "נפש יהודי הומייה", על מדינה שחוגגת את יום העצמאות שלה על רקע ניצחון מלחמת העצמאות (על הערבים)... וכן עמד על הסכנה הדמוגרפית, ופשוט העלה על השולחן לסדר היום שאלות קשות ונוקבות שאנשים פשוט מעדיפים להתעלם מהם ומאשר להתמודד איתם... יותר נוח לתקן הצעות כמו "חוק הטוקבקיסטים". ראה פה התמודד מרתקת (עם תרגום!) בין הרב כהנא לאולמרט על הנקודות שהזכרתי לעיל – אשמח לשמוע את חוות דעתך!
* classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" width="425" height="344" xcodebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab">
<*
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2010 15:50 |
|
| |
פוגמישו ראה אני התקוממתי נגד הביטוי של -ערבי כלב- וכל המשתמע מכך, עמוס קיינן איש שמאל מן המנהיגים אמר פעם, אם יכולתי לסגור את העינים וכל הערבים היו נעלמים כאילו לא היו- הייתי מאושר. החפץ חיים אמר- לא כל מה שחושבים אומרים לא כל מה שאומרים כותבים ולא כל מה שכותבים מפרסמים. המצב היום ואז ומאז ומתמיד כי אנחנו לא יכולים לעשות מה שמחשק לנו. היו אף מדינה בעולם לא עושה מה שמתחשק לה. ואפילו רוסיה או אמריקה. בזמן הכיבוש של יהושוע גם לא חיסלו את כל יושבי הארץ, ואז לכאורה הדבר-היה קל יותר, התורה עצמה אומרת לנו
דברים פרק ז
(כב) וְנָשַׁל יְקֹוָק אֱלֹהֶיךָ אֶת הַגּוֹיִם הָאֵל מִפָּנֶיךָ מְעַט מְעָט לֹא תוּכַל כַּלֹּתָם מַהֵר פֶּן תִּרְבֶּה עָלֶיךָ חַיַּת הַשָּׂדֶה:
חייות השדה היום מצויידים במצלמות ומיקרופונים, והאמת -כי גם רוב עם ישראל לא כל חפץ בפיתרונות סופיים לאף אחד. כולל עבדך הנאמן
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2010 18:12 |
|
| |
[עמוס קינן מן המנהיגים ?? לכל היותר היה מן הסלבריטאים. יש עוד עמוס קינן חוץ מהאומן הפובליציסט הסאטיריקן ?]
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|