בית פורומים עצור כאן חושבים

האם אבינו יעקב היה תמים ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/11/2010 20:50 לינק ישיר 

זהו כנראה כוחו של אהבה
מה דעתך ירוחם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2010 21:33 לינק ישיר 

שמואלס
אני מאמין גדול בכוחה של האהבה- אבל  שבחור נחנח חלשלוש  יוריד אבן מפי באר- דבר שבצורה נורמלית היו צריכים בשבילה מיניום חמישה רועים ג'עברים. אני לא בטוח שאהבה ממבט ראשון היתה מספקת

אגב ילד בישן של אמא כדבריך איך הוא ניגש לנערה יפהפיה ובלי להציג את עצמו אפילו, תופס אותה ומנשק אותה,
ועכשיו תשאל מאיפה אני יודע כי תפס אותה- כי רחל אמנו אחיניתה של רבקה הצנועה שבכל דבר היא רצה לספר לאביה- לא היתה מרשה לאדם זר לחלוטין לנשק אותה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2010 22:14 לינק ישיר 

שמואלס

בעוונותי הרבים, דמותו של יעקב אבינו, שמוצג כבחיר האבות, פעמים רבות הצטיירה לי כפי שכתבת כאן. והקריאה שלך בפרשה זאת היא גם לדעתי קריאה של פשט יסודי.

מדוע יעקב מנע את הנזיד מאחיו העייף כל כך שאין לו כוח לאכול? ואולי עשו הגזים בתיאור חולשתו?

והאם ראוי היה לנצל את הרגע הזה של חולשה כדי להתחיל לבקש לקנות בכורה?

ומה הבינו בכלל במונח הזה? מסתבר שהוא מציין זכות ירושה וזכות להנהיג את השבט. מדוע שעשו יוותר על כך? אולי הוא ראה שלמרות פעילותו הרבה, הכוח האמיתי של יעקב?

ולגבי ההערות של ירוחם, גם אם נפחית את הדרש של רש"י, על כוחו העצום של יעקב, לא נוכל להימנע מהמסקנה שהוא לא היה חלשלוש. מצד שני, אולי עד שיצא מהבית ונאלץ להתמודד, יעקב היה בגדר "כחגב הייתי בעיני עצמי"?

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2010 01:42 לינק ישיר 

מימוני
לכאורה ההתמודדות של יעקב עם עשיו על הבכורה ועל הברכות הייתה מלחמה קיומית להיות או לחדול
להיות זה שיקוים בו ובזרעו אחריו כי ביצחק יקרא לך זרע או להיזרק לתהום הנשייה
הרי רואים איזה חשיבות גדולה כל אחד מהם ייחס לברכות של יצחק ובכן לא היה מדובר כאן בסתם שליטה על ההנהגה ובבחינת מי בראש
אלא מי יהיה זרע ברך ה ויהווה את המשך השושלת של הסבא הגדול אברהם
ובמצב של מלחמה קיומית אין מקום למה יפית ומה נעמת
והשאלה האם זה מוסרי לנצל את חולשתו של היריב היא שאלה של מותרות ויעקב לא יכל לאפשר לעצמו להתחבט במין שאלות שכאלו
וגם רואים שיצחק הכיר בלגיטימיות של הניסיון המוצלח של יעקב להשיג את הברכות לעצמו והוא מסכים ואומר גם ברוך יהיה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2010 08:50 לינק ישיר 

שמואל

הענקת פירוש לתחרות על הברכות, לפי אין זה ענין משפחתי אלא משהו הרבה יותר נכבד. להוות את המשך השושלת של אברהם. מלחמה קיומית.

ובמלחמה כמו במלחמה.

זה רעיון עמוק, וצריך לבחון אותו. ולמעשה המפרשים רובם ככולם הלכו בדרך זו. אולם עדיין יש להעיר:

א. יעקב לא גילה רצון ליטול את הברכות. הוא מילא אחרי הוראות אמו. זו לא בדיוק מלחמה יזומה מצידו.

ב. מדוע שנניח שזה מצב של "או אני או אתה"? אולי כולם יכולים לקבל ברכות, וכולם יכולים להמשיך את זרע אברהם? עשו יקבל ראשון לפי סדר ההולדת, ואחריו יעקב?

ג. (הערת הרב יעקבסון, מחבר ספר עיונים במקרא): הברכות של אברהם ניתנו ליעקב בשעה שיצא לחרן. הווה אומר: הברכות לעשו לא נועדו למלא את ידו כממשיך השושלת. רבקה טעתה כאשר חשבה שזו מטרתן. (יש שלוש ברכות בפרשה. אלו שנועדו לעשו וניתנו ליעקב, אלו שניתנו לעשו כתחליף, והברכות הממשיות שהן המשך הברכות שניתנו לאברהם מה', והן ניתנו ליעקב ערב צאתו בידי אביו.)

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם אבינו יעקב היה תמים ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.