|
|
| נשלח ב-15/2/2011 14:00 |
|
| |
קנר רבותנו התוכחו בשבילם ולא בשבילנו, מסקנותיהם ותוצאות ויכוחם כנראה לא מספיקים ולא עונים על כל השאלות שהתחדשו בדורות האחרונים. כנראה בגלל התקדמותו השכלית של האדם. מעל ומעבר לשכלם של קדמוננו. הדעה הקראית לגיטימית לויכוח לא פחות מדעתם של פילוסופי יוון .
|
|
| נשלח ב-15/2/2011 16:57 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | קנר רבותנו התוכחו בשבילם ולא בשבילנו, מסקנותיהם ותוצאות ויכוחם כנראה לא מספיקים ולא עונים על כל השאלות שהתחדשו בדורות האחרונים. כנראה בגלל התקדמותו השכלית של האדם. מעל ומעבר לשכלם של קדמוננו. הדעה הקראית לגיטימית לויכוח לא פחות מדעתם של פילוסופי יוון .
אתה צודק באופן חלקי, כמובן שהתחדשו שאלות בכל התחומים ומחובתינו להתמודד איתן, אך הרבה פעמים אני שם לב שאנשים אוהבים להמציא את הגלגל כל פעם מחדש.. להמון שאלות שאנשים שואלים כבר כתבו תשובות אבל מה לעשות שאנשים אוהבים לשאול שאלות יותר מאשר לחפש את התשובות (שכרוחות כמעט תמיד במאמץ מסויים)
לכן הרבה פעמים שאנשים שאלות שאני מכיר להן תשובות טובות אני מפנה אותם למקורות.. זה שכתבו את זה לפני 1000 שנה לא אומר שזה לא נכון היום או לא מספק.. אז אני בעד שנתמקד בשאלות שלא התייחסו אליהם או שייתחסו וכבר התגלו עוד דברים שמערערים את התשובות הקדומות.. אבל דווקא בעניין הקראים אני חושב שתשובות הראשונים והאחרונים דיי מספקות.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2011 19:02 |
|
| |
קנר אפילו השפה של הקדמונים אינה מתאימה להבנתם של האנשים היום, יש לך תשובה על שאלה- תענה עליה בשפתך- אתה יעול ליחס אותה ממי שאתה מצטט, אבל להפנות למראי מקום בספרים- אינה עושה את העבודה של מתן תשובה על השאלה או הבעיה שנשאלה, בעניין הקראים- לא ראיתי שאלות שנשאלו עליהם או על הגותם, במחילה אבל הראשונים והאחרונים אינם עוסקים כלל וכלל בהגותם או בשאלותיהם, אלא בדחיה טוטאלית במקרה הרע בפסילה בלי כל נימוק הגיוני ובדרך כלל בבוז לועג.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2011 19:54 |
|
| |
ירוחםשמ
שפת הקדמונים אכן לא פשוטה באמת אלו לא ספרי קריאה אלא לימוד.
יש ספרות (גם אם לא ענפה) בנושא ולא כדבריך.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2011 20:39 |
|
| |
קנר
אתה הררי מגלה בקיאות עצומה בכתבי הראשונים והאחרונים- אולי תגלה לי איזה ספר עוסק ברצינות בקראים? לא איזכוריי לעג וקללות, כי אם התמודדות עם הטענות שלהם, ואיזכור ספריהם והגותם, אשמח ללמוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2011 21:37 |
|
| |
בוא נתחיל עם "ספר התשובות נגד ענן" לרס"ג וכמדומני שיש חלקים גם באמונות ודעות שעוסקים בנושא הנ"ל..
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2011 22:01 |
|
| |
האם גם קראת רק בשביל להשכיל את תשובתו של -שלמה בן ירוחם -בספרו מלחמות ה' כנגד ספרו של רס"ג? הספר נכתב אז.
|
|
|
|
|