בית פורומים עצור כאן חושבים

נעלמו לי 160 מליארד דינוזאורים, עזרה בבקשה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/7/2011 19:18 לינק ישיר 

הדוגמאות שהזכרת הן על אנשים שאינם שומרי תורה ומצוות.

תופעות מעין אלו יש בכל העמים.

דווקא על פי ההלכה היהודית הרווחת, אין שוויון בין יהודים לגויים.

מה זה משמרי המשיבים אבדה בשם הצדק?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2011 19:28 לינק ישיר 

ייתכן כתב:
בן נח נהרג! על פחות משווה פרוטה.

ציטוט סתמי של הלכה אינו שווה פרוטה. על מנת לדון בנושא יש לדון קודם בדברים הבאים:

• מי מצווה להרוג אותו? בית דין ישראל או גם בית דין של גויים בחברה המקיימת 7 מצוות בני נוח.

• מהו ביאור בחוק עונש המוות ביהדות? האם כדי לשמור על החברה מפני הפושע או על מנת ליצור נורמות מוסר גבוהות.

• כהמשך לשאלה הנ"ל: האם ביהדות אי ידיעת/זכירת החוק פוטרת מעונש או לא, כלומר האם דין ההריגה הוא גם אם לא ידע/הפנים שהוא מועד להיענש בעונש מוות. או שרק לאחר התראה שהודיעו לו שאם יגזול יענש.

• האם ניתן לראות פה אפליית הגוי או שמה מדובר במערכת חוקים שונה, שהרי בהלכות ע"ז:דברים שבית דין של ישראל ממיתין עליהן בן נח מוזהר עליהן (ולא מומת עליהם, ובתלמוד מבואר שהכוונה למקרים מסויימים שאין עליהם דין מיתה רגיל של ע"ז).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2011 19:32 לינק ישיר 

יהודים

מה שכתבתי כתבתי אך ורק נגד מה שנכתב -שבתורה  הצדק הוא ערך  יסודי. ולא היא- התורה אינה ספר של צדק וחסד.
היא כזו אולי אך ורק בשביל העם הנבחר היהודים.
היא בפרוש לא ספר ערכי של צדק אוניברסלי.
 אז אם הכל מתחיל בזה  כי מה שטוב לעם ישראל הוא הצדק האבסולוטי.אז אני מסכים.
אבל כשמדברים על צדק אוניבסלי התורה אינה  כזו.
אני מכיר את כל הפרשנויות והתשובות לשאלות ששאלתי והעלתי. אולי יותר טוב מאשר כתבו כאן המשיבים.
יש לי תשובות יותר טובות. אבל כאמור אין לזה ולדגל הצדק ולא כלום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2011 19:37 לינק ישיר 

ייתכן כתב:

הדוגמאות שהזכרת הן על אנשים שאינם שומרי תורה ומצוות.

תופעות מעין אלו יש בכל העמים.

דווקא על פי ההלכה היהודית הרווחת, אין שוויון בין יהודים לגויים.

מה זה משמרי המשיבים אבדה בשם הצדק?

אחרון ראשון: זו טעות הקלדה: משמרי מסורת המשיבים אבדה בשם הצדק.

אנשים שאינם שומרי תורה ומצוות
גם שאינם שומרים תורה ומצוות חדורים הם רצון לצדק, מורשת בת אלפי שנים אינה נמחקת כל כך מהר.

בעמים אין דברים כאלה. צא ובדוק תנאי כלא. צא ובדוק עזרה לאוייב שלא מפסיק לטבוח. צא ובדוק מדור השבת אבידה בכל עיתון.

הלכה רווחת
ההתנהלות כיום של שומרי היהדות אל מול גויים לקויה בחסר ואני מניח שזו תוצאה גם של גלות בין גויים זאבים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2011 19:40 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
יהודים

מה שכתבתי כתבתי אך ורק נגד מה שנכתב -שבתורה  הצדק הוא ערך  יסודי. ולא היא- התורה אינה ספר של צדק וחסד.
אני מכיר את כל הפרשנויות והתשובות לשאלות ששאלתי והעלתי. אולי יותר טוב מאשר כתבו כאן המשיבים.

איך זה מסתדר עם דור המבול עם סדום ועמורה עם 7 העממין עם עמלק עם מצרים
עם מואב עם עמון נבואות על בבל צור אשור יוון ומי לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2011 19:40 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
יהודים

ילמדנו רבינו מהו הצדק האוניברסלי. ומי פועל על פיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2011 19:57 לינק ישיר 

יהודים
לא הבנתי מה הקשר לעמלק 7 העמים סדום ודור המבול לצדק?

מה בעייני צדק אבסולוטי? צדק שווה לכולם- גם ליהודים וגם לדרום סודנים גם לאשכנזים וגם לספרדים ולאטיופים.  לסיני ולאינדיאנים. בקיצור אותה עמידה ושפיטה לכל יושבי תבל. לכל אדם שנוצר בצלם.

אגב ההלכה היא כזו- כל הלכה וחוק שלא חל על כולם במידה שוה- אינה תופסת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2011 20:45 לינק ישיר 

יהודים כתב:
בן נח נהרג! על פחות משווה פרוטה.
ציטוט סתמי של הלכה אינו שווה פרוטה. על מנת לדון בנושא יש לדון קודם בדברים הבאים:

שים לב שאתה מזגזג כאן. אם התנ"ך הוא בסדר ואילו ההלכה יכולה לעשות בעיות - אם כן יש לבחון את השקפת התנ"ך ללא עזרה מאפולוגטיקות חזלנו (וזה גם יחסוך לך את הצורך להגן על ההלכות שהם קבעו כי אתה מחויב רק לתנ"ך). אם אתה נעזר במשחקי חזל - תצטרך לקחת אותם ברצינות.

• מי מצווה להרוג אותו? בית דין ישראל או גם בית דין של גויים בחברה המקיימת 7 מצוות בני נוח.

בית דין של ישראל בוודאי. לא יודע אם הרחיקו לכת לתאר סיטואציות של לא-יהודים שומרי מצוות המתייעצים לפני כל עניין עם הרמב"ם, או הרבנים יצחק שפירא/דוב ליאור.

• מהו ביאור בחוק עונש המוות ביהדות? האם כדי לשמור על החברה מפני הפושע או על מנת ליצור נורמות מוסר גבוהות.

לאיזה צורך יש ליצור נורמות מוסר גבוהות?

כהמשך לשאלה הנ"ל: האם ביהדות אי ידיעת/זכירת החוק פוטרת מעונש או לא, כלומר האם דין ההריגה הוא גם אם לא ידע/הפנים שהוא מועד להיענש בעונש מוות. או שרק לאחר התראה שהודיעו לו שאם יגזול יענש.

לגבי היהודי יש צורך בהתראה, לגבי לא-יהודי אין צורך. תמשיך מכאן

• האם ניתן לראות פה אפליית הגוי או שמה מדובר במערכת חוקים שונה, שהרי בהלכות ע"ז:דברים שבית דין של ישראל ממיתין עליהן בן נח מוזהר עליהן (ולא מומת עליהם, ובתלמוד מבואר שהכוונה למקרים מסויימים שאין עליהם דין מיתה רגיל של ע"ז).

גם לפי האיסלאם אין ליהודים חובה להתאסלם ולצום ברמאדן ומנגד מעמדם המשפטי נמוך יותר מזה של המוסלמים (לא כמו ביהדות ויעידו אלפי השנים שגרו יהודים בארצות האיסלאם). איך שלא תהפוך את זה התפיסה היא של אנשים ממעמד נמוך יותר, שאמנם מחויבים בפחות מצוות אבל חייהם שווים כקליפת השום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2011 13:11 לינק ישיר 

הנוכחי במיוחד בשבילך באהבה רבה
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4095422,00.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2011 12:25 לינק ישיר 

http://www.otzar.org/forums/viewtopic.php?f=7&t=6477&sid=833ebf9a2ee60b3c17fd326203b2a834

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > נעלמו לי 160 מליארד דינוזאורים, עזרה בבקשה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 38 39 40 סך הכל 40 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.