בית פורומים עצור כאן חושבים

השתדלות לא אמיתית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/11/2010 04:32 לינק ישיר 
השתדלות לא אמיתית

פרשת ויצא..

על פי הכלי יקר..

(לרפואה שלימה ברמ"ח אבריו ושס"ה גידיו לאבי מאיר בן מרים, שבעזרת ה' ית' יעבור את הניתוח בשלום, ביום ראשון זה, שיוכל לנשום בכוחות עצמו, שראותיו וכליותיו יתרפו מכל חולי ומדוה,

בתוך שאר חולי עמו ישראל-אמן כן יהי רצון..)

כתוב "והיה זרעך כעפר הארץ ופרצת ימה וקדמה צפונה ונגבה. (בראשית פרק כח)

והיה זרעך כעפר- מה זה כעפר? בזכות העינוי שעם ישראל יהיו כעפר, זה שהכל דשים עליו, בזכות זה יפרצו וירבו, (היינו ופרצת ימה כו') כי כל מי שעם ישראל היה בעינוי פן ירבה (מה שפרעה פחד שעם ישראל ירבו במצרים) היה בשכר כן ירבה (שהתרבינו לרוב, ונולד לנו משה רבינו מושיען של ישראל)

דבר אחר (עוד פרוש) בזכות הענוה של אברהם אבינו, שאמר ואנכי עפר ואפר (בראשית יח כז) אנחנו נזכה לפרוץ לכל ארבע רוחות כמו שנאמר (תהלים לז יא) וענוים יירשו ארץ. בזכות הענוה נזכה לארץ, ולא בזכות גאוה.. (והמבין יבין)

ופרצת ימה וקדמה צפונה ונגבה -מה שהזכיר הרוחות המקבילים זה כנגד זה ולא הזכירן כסדרן,

(כלומר מדוע התורה לא כתבה את זה כסדר, צפון מזרח דרום מערב, למה צפון מול דרום, מזרח מול מערב, למה זה כנגד זה..) תרוץ- לפי שאמרו במדרש (עיין מדרש תהלים מד ב) אין התשועה באה לישראל כי אם בזמן שהם בתכלית השפלות, שנאמר (תהלים מד כו) כי שחה לעפר נפשנו ואז קומה עזרתה לנו. הסיבה לזה היא כזו- שכל זמן שעם ישראל אינן בתכלית השפלות אז אינן תולין בטחונם בה' וחושבים תחבולות להנצל מפח יקוש על ידי תחבולות אנושיות, ועל כן ריחק ה' את האדם ורבה העזובה, (כי כאשר ה' ית' עוזב אותנו כביכול, לאט לאט אנחנו רואים שאין על מי לסמוך-כמו שרואים היום) כי בגלל שעם ישראל לא בטחו בתשועת ה' רבה העזובה אך כשיראו כי אזלת יד השתדלותם ואין עוזר וסומך, אז עיניהם נשואות אל ה' לקרוא אליו בעת הצר להם וה' שומע, איך ה' שומע?? הרבה או קצת?? על זה עונה הפסוק – ימה וקדמה, וכן צפונה ונגבה- זה כנגד זה כנ"ל, למה?? לומר לנו שהתשועה באה דרך בריחה מן הקצה (השפל) אל הקצה (הרם), דהיינו מן תכלית השפלות אל תכלית המעלה.

במילים אחרות הכלי יקר אומר שככל שנאמין בבחירות שמשם תצא איזה ישועה, אנחנו נגרום לעצמנו, יותר ויותר שפלות וצרות (זה לא סתם פרוש, כי מי שרגיל בפרושים של הכלי יקר, הוא יודע שאין הוא ממציא פרושים מעצמו, והוא מגדולי ישראל שחיו לפני כ 470 שנה.. )

מי שרוצה להרחיב אופקים בנושא, שאפילו המפלגות הדתיות והחרדיות הם לא כל כך אמת, שישמע את השעור עצמאות יהודה, של ר' דניאל סטבסקי, http://www.shamayim.info/index.php?option=com_content&view=article&id=2620:2010-06-23-15-14-38&catid=124:-q&directory=193

(לא תמיד יש קשר ישיר בין המפלגה לבין מי שעומד מאחוריה, ומי שמסיק מסקנות ובונה סתם בנינים הוא סתם טיפש, ואין צורך להאריך)

זה ענין עמוק להבנה, אבל גם מי שמשתתף בבחירות , על כל פנים אסור לו לפלפל בהשתדלות פוליטית,

או במחשבה שאם היה לחרדים או לדתיים יותר כסף המצב היה יותר טוב, וצריך להלחם בשביל הכסף כו' כו' כו' זה כפירה ושקר שאין כדוגמתו, זה נכון שמותר לעשות השתדלות (גם זה מחלוקת, אבל מצד ההלכה ודאי שמותר) אבל זה רק בגדר של השתדלות, ומי שמפלפל בפוליטיקה הוא מבין שבכנסת כאילו הם לא בובות , ואז הוא סתם גורם לאריכות הגלות, ולח"ו לשפלותם של עם ישראל.. כמו שהכלי יקר כתב –

שכל זמן שעם ישראל אינן בתכלית השפלות אז אינן תולין בטחונם בה' וחושבים תחבולות להנצל מפח יקוש על ידי תחבולות אנושיות.. זה לא אני אומר זה מה שיוצא מהכלי יקר, כל הפרושים של הכלי יקר הם אחדותיים, בכל התורה כולה, ללא שום סתירות והמצאות כו' כו'..)

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 05:20 לינק ישיר 

אתה בא בהנחה מכוערת, שאגודת ישראל וש"ס הוקמו כדי לסחוב כספים מהמדינה
תנועת אגודת ישראל היתה הרבה לפני קום המדינה, והמפלגה שמה בראש ובראשונה למטרה את שמירת גחלת היהדות ושמירת השבת במדינה, לא בשביל כסף היא הוקמה. (ואם כבר אני חייב לציין, שכל ההישגים ללא יוצא מהכלל עד היום, השיגו השוואה בלבד - אם לא פחות - לתקציבי חינוך חילוניים, האם יש לאדם לוותר כשכספו נגזל הימנו?)
כתבת "זה נכון שמותר לעשות השתדלות" ובכן, מה שהם עושים כעת זה לא השתדלות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 11:28 לינק ישיר 

רשב"ם דברים פרק ח

ב) למען ענותך - זהו עינוי שאין פת בסלך, וחייך תלוים למרום בכל יום:

יש חידושים של חכמים שזה רק להגדיל תורה ולא למעשה, והבן, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 15:01 לינק ישיר 

מסורתי

הלא נתבקשת לשלוח אשכולות לבדיקה לפני הפירסום...

האשכול הזה העלה נושא מעניין. אבל הוא סובל ממגרעת שעלולה להביא למחיקתו. פוליטיקה.

אשתדל עם זאת להתמקד בנושאים המעניינים שיש בו.

א. נראה מן הציטוטים שה"כלי יקר" סבור שהמעלה הגדולה של האדם, או לפחות זו שמזכה אותו בסייעתא דשמיא, היא תלות מוחלטת בעיני עצמו בה'. כל עוד האדם סומך על דבר אחר, על עצמו, על כישוריו, על כל גורם חיצוני, אין הוא זכאי לסייעתא דשמיא שרק היא מביאה להצלחה.

ב. כדי שהאדם יגיע למצב של הכרת התלות המוחלטת, האלקים מביא אותו למצב של חוסר יכולת ושיתוק וחולשה.

ג. כתבת שהכלי יקר לא כותב שום דבר מעצמו אלא הכל לקוח מדברי מי שלפניו.

ואני שואל או מעיר:

א. האמנם זו התכלית הראויה לאדם? האם עלינו להאמין ששווא ההשתדלות? או שמא יש אפשרויות נוספות, כמו להשתדל בצורה המתאימה ביותר, ולדעת עם זאת שהכל בידי שמים? כלומר לשלב אמונה עם מעשה?

ואיך יתבאר לנו שיש כאלו שמצליחים למרות שאין הם תולים את עצמם בה'? נכון שאין אני קורא מחשבות וסביר לי שגם לא פותח האשכול ואחרים כאן, אבל בכל זאת ניתן לכאורה לשפוט על אמונותיו של האדם מתוך מה שהוא אומר. אם יש אדם שמכריז שהוא (חלילה) אינו מאמין בה', או אפילו שהוא מאמין בה', אך סבור שיש ערך להשתדלות, ואנו רואים שהוא כן מצליח, איך זה מתבאר לשיטה זו?

ב. האם זו באמת דרך התורה הראויה להשפיל אדם ולהחלישו כדי שיכיר בגדולת אלקים?

יש להודות כי לפעמים אנו מוצאים גישה כזו. אבל האם זו הגישה היחידה ואין בלתה?

אולי אוסיף כי יתכן שמדרכי התשובה היא שברגע שאדם רואה שנפל, יחפש מה יש לו לתקן, ויתכן שמה שיש לתקן הוא באמונה בה'. זה כן.

ובכל זאת, הדברים כפי שהם מופיעים כאן בציטוט עושים רושם קיצוני במקצת.

ג. אם הכלי יקר לא אמר זאת מעצמו, מה היו מקורותיו?

(בברכת רפו"ש לאבי מסורתי ולכל החולים באשר הם).

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 15:14 לינק ישיר 

רפואה שלמה לאביך, ר' מסורתי.

אבל הזכויות נמדדים ע"פ הערך של דברי התורה ולא לפי האורך של הדף.
הלכך תוכל בפעם הבאה לכתוב באותיות בגודל רגיל, וכך יגדל הערך על חשבון האורך...

בתושח"י.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 15:33 לינק ישיר 

מיימוני כתב:

א. האמנם זו התכלית הראויה לאדם? האם עלינו להאמין ששווא ההשתדלות? או שמא יש אפשרויות נוספות, כמו להשתדל בצורה המתאימה ביותר, ולדעת עם זאת שהכל בידי שמים? כלומר לשלב אמונה עם מעשה?

ההשתדלות נועדה לקשר את השפע המגיע לאדם (ע"י זכויותיו בתורה ובמעשים טובים, או חשבונות שמיים אחרים) לפעולותיו. יסוד כל הבריאה הוא מניעת הנהמא דכיסופא שנוצרת ע"י חוסר הקשר שבין המעשה והגמול. ההשתדלות נועדה להצדיק מצידנו את קבלת השכר גם במערכות של העולם הגשמי.
כשתופסים כך את ההשתדלות ודאי שאיננה אסורה אלא שאז היא עיקר הדין.

ואיך יתבאר לנו שיש כאלו שמצליחים למרות שאין הם תולים את עצמם בה'? נכון שאין אני קורא מחשבות וסביר לי שגם לא פותח האשכול ואחרים כאן, אבל בכל זאת ניתן לכאורה לשפוט על אמונותיו של האדם מתוך מה שהוא אומר. אם יש אדם שמכריז שהוא (חלילה) אינו מאמין בה', או אפילו שהוא מאמין בה', אך סבור שיש ערך להשתדלות, ואנו רואים שהוא כן מצליח, איך זה מתבאר לשיטה זו?

זה סניף של השאלה דרשע וטוב לו. ההשתדלות כאן לא מעלה ולא מורידה, אולי רק בבחינת הלעיטהו לרשע וימות.

ב. האם זו באמת דרך התורה הראויה להשפיל אדם ולהחלישו כדי שיכיר בגדולת אלקים?

לכתחילה ודאי שלא, אבל אם הגולם לא תופס בגלל הערבוב שבין ההשתדלות וההצלחה צריכים להפריד ביניהם וגם הוא יבין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 15:53 לינק ישיר 

שותף סוד

איקון ירוק מאד על הניסוח המופלא. מעולם לא שמתי לב קודם לכן שהמסקנה היוצאת ממטרת הבריאה כהענקת הזדמנות לאדם לפעול היא מנוגדת לתפיסה של שלילת ההשתדלות שמצויה, למשל, בהגויות חסידיות מסויימות. אפשר לסדר את תפיסות העולם היהודיות המודרניות (נניח 200 300 שנה) על ציר, כאשר מצד אחד ישכנו הגר"יד סולוביצ'יק והרמח"ל ומצד שני אלו ששוללים את ההשתדלות. 

אני מדגיש שהצדקת ההשתדלות יכולה להיות שונה משיטה לשיטה. אין דומה שיטת הגרי"ד שיש ערך עצמי לפעולת איש ההדר (נדמה לי) ליצור מדע, טכנולוגיה, אמנות, לשיטת הרמח"ל שההשתדלות נועדה לאפשר לכל אדם למלא את ייעודו הפרטי הנקבע לו משמים. ובכל זאת, שניהם מביעים עמדה פעלתנית, בניגוד לאחרות.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 16:04 לינק ישיר 

אין כוח ביקום מול השתדלות אפי' אלוקים לא יכול\רוצה נגד השתדלות,
עיין חז"ל בעניין ממזרים ועוד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 16:07 לינק ישיר 

מעניין מהו קו הגבול המפריד בין השתדלות אסורה להשתדלות מותרת. מדוע להצביע בבחירות מורה כי יש חוסר בביטחון בה', ומצד שני מותר לעשות כל מאמץ להפיץ את התעמולה על איסור הבחירות בלי לסמוך על הקב"ה שיעשה זאת בעצמו.

אני תקווה שאביך יזכה ברפואה שלמה, למרות שאני לא אוהב שכופים עליי ללמוד לזכות מישהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 16:08 לינק ישיר 

מדוע להתגיס לצבא הוא כחי ועוצם ידי אבל להיות מנהל הכספים של ישיבה זה תקין?

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 09/11/2010 16:11:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 16:14 לינק ישיר 

מקור להשקפת הכלי יקר: שמות רבה (כי תשא) פרשה מו אות ד - משל לבן ארכיאטוס שפגע בסמדרקוס כו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 16:19 לינק ישיר 

מיימוני כתב:

איקון ירוק מאד על הניסוח המופלא. מעולם לא שמתי לב קודם לכן שהמסקנה היוצאת ממטרת הבריאה כהענקת הזדמנות לאדם לפעול היא מנוגדת לתפיסה של שלילת ההשתדלות שמצויה, למשל, בהגויות חסידיות מסויימות. אפשר לסדר את תפיסות העולם היהודיות המודרניות (נניח 200 300 שנה) על ציר, כאשר מצד אחד ישכנו הגר"יד סולוביצ'יק והרמח"ל ומצד שני אלו ששוללים את ההשתדלות. 

מלכודת מילים !
אם זו מטרת הבריאה אף אחד לא חולק עליה, וכולם כולם עוסקים בהשתדלות להצדיק עליהם את שפעו של הבורא.
מהי ההשתדלות ? תורה, תפילה, טיש עם הרבה, חנות מכולת או חרישה בשדה, גם המלאכים שרים לצורך זה. כעת מתווכחים רק לפי הטעמים והריחות (ושורשי נשמות, אם יורשה לי).

אני יודע שרדף מחליף מבט כעת עם נדב ואומר ששוב הברחתי את אחד המושגים מהבחינה המדעית, כי כעת כולם משתדלים ומה יגיד פופר. אני בשום מקום לא הבטחתי שישאר למדע משהו לעשות, הרי אני טוען שכבר יש תשובה לכל שאלה. המדע הוא מצב זמני, הזירה של אלה שלא יודעים, כדאי לחשוב על הסבת מקצוע...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 16:39 לינק ישיר 

חבריי ורעיי וכל בית ישראל ולכל בני אנוש,

אחד מיסודות התורה "שהכל בידינו" הכל אפי' להילחם באלוקים עצמו, (עיין דור הפלגה וממזרים)
ראה נתתי לכם את החיים והמוות,

שום תפלה לא יעזור (במובן שירד משהו משמים, יעזור במובן שאדם בעצמו לא יהיה עצלן ויעשה משהו,)
שום ברכה ושום קלקלה, (כנ"ל)
שום מצווה ושום עבירה,(כנ"ל)
ולכן רשע וטוב לו כי הוא משתדל, ע"ח אחרים
ולכן צדיק ורע לו כי הוא לא עומד על זכויותיו, ומוותר וכו' עיין מעשה רחל שהפסידה באמת את המלכות וכהונה וכו'
אפי' שחז"ל אומרים ששבו בנים לגבולם אבל לא תקבל את המלכות והכהונה,

וזה הגדלות של צדיקים יודעים הם שהם מפסידים כמו רחל אימנו, ובכל זאת רוצים להיות צדיקים,
המצב האידיאלי שכל האנושות יהיו צדיקים ואז כולנו נרוויח, כלומר יהיה לכולם טוב,
וזה באמת בידינו להיות צדיקים ולגרום לכל בני אנוש להיות צדיקים ואז יהיה טוב לכולם,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 16:44 לינק ישיר 

מקס
סליחה על ההסט מה ענין ממזרים לדור הפלגה?  תורה היא וללמוד אני רוצה- תורה אמיתית-

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 16:47 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מקס
סליחה על ההסט מה ענין ממזרים לדור הפלגה?  תורה היא וללמוד אני רוצה- תורה אמיתית-
ירוחם:
יש חז"ל (לא זוכר כרגע) בעניין אייך אפשר ליצר ממזרים בזמן שאלוקים לא רוצה ממזרים,
רצוני לומר שאלוקים לא מונע מהשתדלות ולכן הכל בידי האדם  לטוב ולרע ואלוקים לא מתערב לטוב ולרע

תוקן על ידי maxmen ב- 09/11/2010 16:49:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 16:59 לינק ישיר 

מקס
התורה כבר בסיפור הראשון שלה- אלוקים נטע עץ- שהכשיל בה את האדם- וכבר שאלתי למה אם כן נטע אותה. וכו'

באותו עניין השפה העברית היא שפת המקרא-- מתוך המקרא - אי אפשר לפרש את המילה ממזר במשמעותם של חז"ל. - בדוק בראב"ע -המקובלת עלינו- מאיפה חז"ל לקחו את פרשו  המילה? כפי המקובל

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > השתדלות לא אמיתית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext