בית פורומים עצור כאן חושבים

מצוות והלכות שעברו ובטלו מן העולם'.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/12/2010 09:45 לינק ישיר 

אליעז כתב

אבל כפי שכתבתי במפורש ענייני הוא אחר - ענייני הוא בדמותה של החברה החרדית שבה אני חי, ולעניין זה וודאי וודאי שיש טעם להראות אילו מצוות אנו מקיימים בקפדנות יתרה (אף שטעמם המקורי פג מזמן) ואילו מצוות אנו מבכרים להתעלם מהן……………..בימים האחרונים ראיתי פרסומת של חברה שמתהדרת בהכשר מהודר של בד"ץ מיוחד למכשירי השקעות וקופות גמל -- לאור הדברים שנאמרו למעלה נראה לי שההידור בא לידי ביטוי בנייר -- לא עוד חתימה על נייר משרדי פשוט אלא על נייר כרום מהודר, או שמא ההידור בא לידי ביטוי בקניין הסודר -- לא עוד קניין בגארטל עלוב או בממחטה משומשת אלא בעניבה יקרת ערך.

גישתך יש לה בכלל מקום לדון רק אם ההלכה היא בעיקר טעמי המצוות וכמעט תו לא.

אני פליאה שלא שאלת על הרמב"ם שכתב שעצם מצוות קרבנות היא התפשרות עם נטיית הדורות שהיו אז לדת עם קרבנות, מה יהיה בדור הרמב"ם ובדורותינו, בהם קרבנות לא רק שאינן דחופים אלא אף גורמים להסתייגות (מי כאן רוצה להיות כהן ולבוסס בדם עד ארכובותיו?)  - אז מדוע הקדיש כה הרבה בי"ד לקרבנות? התשובה היא כי בקיום המצווה לאחר שכבר נקבעה אין חשיבות כלל לטעם.

לכן מקיימים באדיקות קנייני סודר (אגב, אתה מוכר חמץ?) ואין מקיימים תמיכה בסודנים, כי ההלכה הפורמלית אינה חלה לגביהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2010 09:55 לינק ישיר 

תלמיד
וחזרנו לפרסיקו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2010 15:36 לינק ישיר 

בעל
אם תמצא לי גישה אחרת שההגיון יכול לקבל אותה (אפילו במחיר כמה קווצ'ים) - אשא כליך לבית המרחץ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2011 17:55 לינק ישיר 

על שבועת הדיינים שעברה ובטלה מן העולם ראו כאן:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2014 11:39 לינק ישיר 

אזיז את הדיון למצוות שרקען בטל. דוגמא מענינת הם הלכות נידה. מהתורה די ברור שנידה היא טמאה טומאה חמורה וכתוצאה מהטומאה היא נאסרת על בעלה. האם יש הקשר להלכות נידה כאשר אנו מתעלמים מהרקע של הטומאה, או האם אנחנו באמת רוצים לחזור לדיני טומאה והלכות נידה שלנו הם הציבי לך ציונים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2014 07:45 לינק ישיר 

צופר
למה לטומאה אינך רוצה לחזור אבל מצה מקובלת עליך? סתם טעם אישי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2014 13:30 לינק ישיר 

אם חפצה נפשכם לדעת מה באמת קורה כאשר "חוזרים למקורות" בצורה אבסולוטית- ראה ערך דאע"ש.
הם באמת לוקחים בכוח נשות יפ"ת , (מגיירים) מאסלמים אותם ומחתנים אותם עם חיילי דאעש, עורפים את ראשי הכופרים, וכו' וכו' .

מישהו רוצה להיות בתמונה הזו ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2014 15:08 לינק ישיר 

ובכדי שלא אשסף כל גרון שנע בסביבה אנ י צריך לחלל שבת.   מ.ש.ל

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מצוות והלכות שעברו ובטלו מן העולם'.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 20 21 22 סך הכל 22 דפים.

bholext