בית פורומים עצור כאן חושבים

המשך המדריך להישרדות היהודי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/1/2011 20:56 לינק ישיר 

מקס
אם היית מעמיק, היית מגלה ,כי לפי הכוכבים גם אפשר לעקוב אחר השעות,
ויש לי חדשות בשבילך את שעון החול לא המציאו אתמול, היו בלילה מחזורים של שעון החול בבתי מלכים 
במצריים העתיקה זה היה נפוץ ביותר
ממליץ לקרא על התקופה= בעיקר על הידע הטכנולוגי העצום שהיה להם, לא יאומן תקרא ונדבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2011 21:15 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מקס אם היית מעמיק, היית מגלה ,כי לפי הכוכבים גם אפשר לעקוב אחר השעות, ויש לי חדשות בשבילך את שעון החול לא המציאו אתמול, היו בלילה מחזורים של שעון החול בבתי מלכים  במצריים העתיקה זה היה נפוץ ביותרממליץ לקרא על התקופה= בעיקר על הידע הטכנולוגי העצום שהיה להם, לא יאומן תקרא ונדבר.

עוד לא המציאו את המושג שעות, אין על מה להתווכח כאן,

תבין: נניח שהם ידעו מתי השמש זורחת ומתי שוקעת, וחצי מזה זה חצות היום והלילה,
ולכן חציי יום ולילה יודעו אבל לא מדויק,
אבל עוד לא היה האדם שחילק את היום לחלקים שנקראים שעות, אחרת היה מלא מהם בתנ"ך במשנה בגמ',

אגב: שעון חול לא היה לפני שהיו זכוכית,

תוקן על ידי maxmen ב- 18/01/2011 21:19:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2011 21:25 לינק ישיר 

שותפי, לא הבנתי את טענותיך. נראה לי פשוט שהסימנים הללו הם סיבות ולא סימנים. מאי נפ"מ לכמה דקות לפה או לשם? בכל אופן, ראיה ודאי אין כאן, שהרי אתה הנחת כדבר פשוט שזה ודאי לא משתנה, ולא הבנתי מהיכן הבטחון הזה. לגבי הפוסקים בימינו, לצערי הם לא משנים מאומה, בין אם אפשר ובין אם לאו. היסטריה אינה ראיה לכלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2011 21:28 לינק ישיר 

מקס
ממש לא היה שעות? אפילו חלקי שעות היו

משנה מסכת ברכות פרק א

מאימתי קורין את שמע בשחרית משיכיר בין תכלת ללבן רבי אליעזר אומר בין תכלת לכרתי וגומרה עד הנץ החמה רבי יהושע אומר עד שלש שעות שכן דרך בני מלכים לעמוד בשלש שעות הקורא מכאן ואילך לא הפסיד כאדם הקורא בתורה:

ברכות דף כו עמוד ב

תא שמע: דתניא, רבי יהודה אומר: פלג המנחה אחרונה אמרו, והיא אחת עשרה שעות חסר רביע.

הש"ס מלאה בשעות ובחלקי שעות אפילו בבל הפרימיטיבית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2011 22:34 לינק ישיר 

ירוחם:

מכאן ראיה אלי, כי אחרת בשביל מה סימנים (שיכיר בין תכלת וכו') במשנה ובגמ'
יכול להיות ששעות כבר היה בזמן הגמ' ושעון לא, או ביום ידעו כבר לפי השמש באמצע השמים וחילקו לשעות רק ביום,

וכל זה אמור כלפי ההמון, כלומר האם דברו ביום יום שעות ושעון, או לא ? ולפי המשנה כנראה שלא,
אחרת היו אמרים שעה כמו היום,
מתי קורין ? בשעה 600 וזהו, ולא היו מדברים על סימנים כנ"ל,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2011 22:42 לינק ישיר 

mdabraham כתב:
מאי נפ"מ לכמה דקות לפה או לשם?

מיכי, זה בדיוק מה שאני טוען.
לא מסתבר שהנדון הוא האם להתחשב במנהגי העניים דאז או בזמני סיום תפילת ליל שבת.
מהיכן לקח כל תנא את דעתו ? איך דנים ומכריעים כזו מין מחלוקת ? מה נפק"מ לכמה דקות ?
לכן נראה לי שהנדון נמצא במקום אחר (ע"ג סקאלה אחרת), וכל העניים והכהנים וכו' הם סימנים ולא סיבות.
ואם הסימנים ישתנו, נחפש אחרים במקומם או שנשאר ללא סימנים. הסיבה ממילא לא נמצאת שם.

מה אתה חושב על הלבוד ? מה פתאום גדיים בוקעים בו ? כדאי להחליף היום למשהו אקטואלי יותר ? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2011 08:49 לינק ישיר 

את הדוגמה אפשר להחליף, למה לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2011 08:57 לינק ישיר 

איזה פתרון נהדר
בגמרא כתוב משהו. הוא לא מסתדר עם מה ששאני חושב
אני טוען שהוא רומז לדברים אחרים
והכל בא על מקומו בשלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2011 11:23 לינק ישיר 

שותפי,
ראשית, גם לגבי לבוד יש מקום להחלפה. למה לא? השאלה היא מה נחשב כסגור דיו. אמנם יש מקום לומר שג"ט נראה לנו מספיק כדי להיחשב כסגור, והגדיים הם רק אינדיקציה לכך, וזה אולי לא השתנה. אבל בק"ש זה ודאי לא נכון.
לדעתי ברור ששם מדובר בסיבות ולא בסימנים. כשעני נכנס לאכול פתו במלח, או כשכהנים נכנסים לאכול בתרומתם, אז מתחילים לקרוא ק"ש של ערבית. למה? כי אז אנשים נמצאים בבית. כי אז מתחיל הערב במובן התרבותי-חברתי שלו. חסרים לך הסברים לקשור את זה לזה? אני יכול לנפק לך כמה קילוגרמים שתרצה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2011 19:27 לינק ישיר 

mdabraham כתב:
שותפי,
ראשית, גם לגבי לבוד יש מקום להחלפה. למה לא? השאלה היא מה נחשב כסגור דיו. אמנם יש מקום לומר שג"ט נראה לנו מספיק כדי להיחשב כסגור, והגדיים הם רק אינדיקציה לכך, וזה אולי לא השתנה. אבל בק"ש זה ודאי לא נכון.
לדעתי ברור ששם מדובר בסיבות ולא בסימנים. כשעני נכנס לאכול פתו במלח, או כשכהנים נכנסים לאכול בתרומתם, אז מתחילים לקרוא ק"ש של ערבית. למה? כי אז אנשים נמצאים בבית. כי אז מתחיל הערב במובן התרבותי-חברתי שלו. חסרים לך הסברים לקשור את זה לזה? אני יכול לנפק לך כמה קילוגרמים שתרצה.

מיכי,
קר"ש דשחרית תלויה בזמן הבחנה בין תכלת ללבן או לכרתי. זו גם סיבה או סימן ?
ואם בבוקר זה סימן, אז לא ברור שגם בערב זה סימן ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2011 20:40 לינק ישיר 

ההבחנה בין תכלת לכרתי היא יחידה (אין עוד אינדיקציות), ולכן אפשר להסביר שהיא סימן לתחילת היום. אמנם סביר יותר שהיא סימן ל'בקומך', וזה אכן יכול להשתנות עם הזמנים. כמו דרך בני מלכים.
חוצמזה, לדעתי אין שום סיבה להניח שאם אחד הוא סימן השני הוא לא סיבה או להיפך. במקום אחד בחרו לדבר על הסיבה ובמקום אחר על סימן. אלו שתי צורות לגיטימיות להצביע על נקודת זמן.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > המשך המדריך להישרדות היהודי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.