בית פורומים עצור כאן חושבים

התלמוד הבבלי כארון ספרים מבולגן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/11/2010 09:11 לינק ישיר 

יקירי חביבי, גם לאכול ארוחת בוקר וגם לשמוע דברי מוסר, תענוג!
אני קורא לוייס סכל, כי כך הרגילו אותי בקורס מבא לכתיבה מדעית, להגדיר כל דבר בהגדרה המדוייקת שלו. לדעתי הוא סכל, ואכריז זאת מעל כל עץ רענן ותחת כל עמוד פרסומת. יש בעיות אחי?
אין אני שונא אותו כלל ועיקר, ייתכן שהוא היה איש נחמד. אני בסך הכל מאבחן אותו. אבל "אין אני רשאי שלא לקרוא לוייס סכל", כי איני רשאי לשקר, אין לי בחירה חפשית מה לחשוב, אלא רק אם לחשוב, ואני בוחר לחשוב.
לא השויתי את התלמוד לאשכול עצכחי מבחינת התוכן, אלא מבחינת המתודה של הדו שיח, אני מקוה שזה די ברור..
אשמח לשמוע התייחסות ענינית לטיעון הנ"ל שלי.

נגד הלב שמחה אין לי שום דבר, רק רציתי לתקן טעות היסטורית, שיטת הלימוד שיוחסה כאן לברסלבים, יוחסה במקור ללב שמחה. יהודי חביב ופשוט, שהתיישב על כסא שישבו עליו עד אותו יום אנשים בעלי כושר מנהיגות חריפי שכל ובעלי עוצמות, והוא נבעך יהודי פשוט שאוהב להגיד גימטריות. לכן אמרו עליו שהיה לומד את כל הדף מימין עד שמאל מבלי להבדיל בין הכותבים, שהרי הכל אלוקות. יהי זכרו ברוך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2010 09:14 לינק ישיר 

ארתח,

בתיאבון.

לכשתירגע, נמשיך לדבר. בוא נקבע בערב בסביבות השעה התשיעית. נראה לך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2010 09:20 לינק ישיר 

מה כל כך קשה להתייחס ענינית?
אגב, מעולם לא הייתי יותר רגוע. אני באמצע מדיטציה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2010 09:43 לינק ישיר 

הודעת הנהלה

האשכול הזה מהווה בעיני דוגמא רעה. האם צריך לפרוט מדוע?

הוא נפתח על נושא חשוב ביותר, מבנה התלמוד והתפתחותו. יש הרבה מה לכתוב. איכשהו, הדברים סטו ממסלולם ונוספה סטיה על סטיה.

האשכול סגור.

ייפתח אשכול חדש והכותבים שכתבו לענין מתבקשים להעתיק לשם את דבריהם כשייפתח.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > התלמוד הבבלי כארון ספרים מבולגן
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.