בית פורומים עצור כאן חושבים

העתיד- שוק (בחולם) או צחוק ? כולנו פרייארים ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/11/2010 10:37 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
שותף
גם ר' עקיבא צחק כשחבריו בכו. גם אני צוחק מהחלומות באספמיה של עתיד מדומה בלתי רציונלי, לא רצוי וללא כל צורך, העתיד שלך הוא רק בדמיונך ושל אחרים כמוך, הממציאים מתיאריות דמיוניות,
נדמה לי שכאן אתה הוא בת יענה הטומנת את ראשה בספרים ללא בסיס ובכתבים ללא כל ביקורת של הגיון נורמטיבי. רק דברים הנשענים על דברי בני אדם,
אין לנו בתורה ובנ"ך סיפורים על עולמות  המשונים והלא ריאליים שאתה בונה בשבילנו, ואתה מצפה שנשב על המזודות ונחכה מתי נסע לעולמות הדמיונים הללו.

אני מקווה שאתה מבין את המשמעות החמורה של דבריך, וכן מבינים אותה כל הנוהים אחריך בגלוי ובסתר.

כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא. ואלו שאין להם חלק לעולם הבא- האומר אין תחיית המתים מן התורה וכו'.

תוקן על ידי שותףסוד ב- 22/11/2010 11:36:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2010 10:58 לינק ישיר 

הסוף ממש לא מדויק בעיקר כי פחות הבהרתי אותו. ולמען האמת זה מצריך אשכול לעצמו שנכון לעכשיו אני לא חושב שנכון לפתוח , באשר המעבר בין האבות לבין הנהגת התורה לכלל העם אינו טריוויאלי , ועוסק בשתי רמות עידון שונות, אפשר לכנות את זה רשות היחיד מול רשות הרבים אם נרצה. (או חג"ת מול נהי"מ אם נרצה) וממילא זה דורש טיפול בשתי רמות שונות, רמה אחת היא רמת החכמים ומנהיגי הציבור והרמה השניה היא הרמה העממית נרחבת יותר, דומני שהחכמים והמנהיגים אכן צריכים לעבור בתודעתם להנהגת אברהם , וע"י זה להנהיג את הנהגת יעקב באופן מדויק ופרופורציונלי יותר, וע"י זה גם יותר רב חסד ומאריך אף .
בנוגע להשפעה לאומות וכו' בשלב הזה זה רלוונטי בעיקר כקריאת כיוון.  לגבי השוק אני חושב שהוא יקרה רק ברגע בו אנשים יוכלו לקבל ולהבין שזה אמיתי ולא "סיפורים באויר" כמו שלמשל חושב ירוחם ידידנו , אבל זה יוכל להתאפשר ככל שיבינו שאין מה לחשוש מכך מחד, ומאידך שזה אכן מוכרח המציאות , ולא פחות מכך שזה נותן תקוה לאחרית טובה הרבה יותר ממה שהיינו יכולים לדמיין.  
לגבי מלך שיקח את בנותיהם, היות ובסופו של דבר מדובר על מלכות בית דוד שמצד עצמה היא מלכות של חסד "חסדי דוד הנאמנים" , שתגיע רק כשישראל ירצו ויבקשו אותה , אין ממש מה לחשוש מכך, אבל מי שרוצה להכניס את עצמו לסרטי אימה הזויים, הרשות נתונה בידו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2010 11:03 לינק ישיר 

שותף

אין בין עולם הבא ותחיית המתים ולא כלום,
אבל שאלה על דברי האיום כביכול שכתבת-  ממה נפשך אם אדם שלא מאמין בעולם הבא,אתה חושב שהוא יבהל מזה שאתה אומר שאין לו חלק בעולם הבא.?
מה איכפת לו? הרי הוא לא מאמין בו!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2010 11:10 לינק ישיר 

הרמב"ן ויכוח כותב שלכל אחד אישית עדיף ההווה (עם הרדיפות בתקופתו) על פני ימות המשיח.
אמנם, יתכן וכתב זאת רק ל"תשובת המינים" מאידך דברי כפירה לא מסתבר שהיה משמיע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2010 11:31 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
אבל שאלה על דברי האיום כביכול שכתבת-  ממה נפשך אם אדם שלא מאמין בעולם הבא,אתה חושב שהוא יבהל מזה שאתה אומר שאין לו חלק בעולם הבא.?
מה איכפת לו? הרי הוא לא מאמין בו!

שאלה עתיקה שכבר הוזכרה כאן פעמים רבות.
אם אין לו את הנקודה הזאת בפנימיותו הוא אכן לא יבהל, אבל ממילא לא אותו חיפשנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2010 11:37 לינק ישיר 

מטפחתספרים כתב:
הרמב"ן ויכוח כותב שלכל אחד אישית עדיף ההווה (עם הרדיפות בתקופתו) על פני ימות המשיח.

האם תוכל להביא את ציטוט דבריו המדוייקים כדי שנתרשם כולנו מהם ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2010 11:41 לינק ישיר 

משנה מסכת אבות פרק ד

שנה יז
[יח] הוא היה אומר יפה שעה אחת בתשובה ומעשים טובים בעולם הזה מכל חיי העולם הבא ויפה שעה אחת של קורת רוח בעולם הבא מכל חיי העולם הזה:

אני בוחר במה שבטוח כאן ועכשיו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2010 11:47 לינק ישיר 

איש ציפור שמך נובע מהפסוק שקדתי ואהיה כציפור בודד על גג ? או מהניגון עליו? נדב , שותף מנסח את הדברים בלשונו אבל אם יורשה לי הוא לא אומר שאתה סוחב דברים ואתה לא יודע הוא אומר שלא תמיד אתה מבין בדיוק מה אתה סוחב אבל אתה לא סוחב נגד רצונך הישיר כמו שחושש צעג כלומר אתה מצפה לגאולה אבל היא לא בדיוק מה שאתה מצפה ממנה ייתכן ואם תבין יותר מה הגאולה אמורה להיות בהווה תתנהג באופן שונה הוא מקצין את הניסוח אבל אין הכוונה שאנו פה למטה משחקים להנאת מיעוט שותפי סוד אפשר יותר להמשלי את זה אף שגם זה מדכא להבנתו המצומצמת של חייל פשוט במהלך בקרב לעומת הבנת המצביא , מתיאורו המסתורי של שותף מבין צעג שייתכן והוא נשלח למשימות התאבדות למען שלימות הממלכה .. לכן צריכים לבקש משותף אנא הפסק להדליף חצאי אמיתות ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2010 11:49 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:

[יח] הוא היה אומר יפה שעה אחת בתשובה ומעשים טובים בעולם הזה מכל חיי העולם הבא ויפה שעה אחת של קורת רוח בעולם הבא מכל חיי העולם הזה:

אדרבא- עשיית התשובה והמע"ט היא בעולם הזה אבל קורת הרוח היא רק בעולם הבא. לכן כדאי ללמוד גם איך לעשות כאן וגם איך להנות שם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2010 11:55 לינק ישיר 

שותף
בא נהיה שותפים ממש- אני אאמין ברישא- ואתה בסיפא- שותפות אמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2010 12:57 לינק ישיר 

שותףסוד כתב:

האם תוכל להביא את ציטוט דבריו המדוייקים כדי שנתרשם כולנו מהם ?

"אדוני המלך, שמעני [מעט]. אין הדין והאמת והמשפט שלנו עיקרו במשיח, כי אתה שווה לי יותר ממשיח. אתה מלך והוא מלך. אתה מלך גוי, והוא מלך ישראל, כי משיח אינו אלא מלך בשר ודם כמוך. וכשאני עובד את בוראי ברשותך בגלות ובעינוי ושעבוד, חרפת העמים, אשר יחרפונו תמיד, שכרי מרובה, (כי) אני עושה עולה לא-להים מגופי, ובזה אזכה לחיי העולם הבא יותר ויותר. אבל כשיהיה מלך ישראל מתורתי מושל בכל העמים, ועל כורחי יש לי לעמוד בתורת היהודים, אין שכרי מרובה כל כך".

לינק לספר הויכוח. (ביום השני).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2010 15:03 לינק ישיר 

מטפחתספרים כתב:

"אדוני המלך, שמעני [מעט]. אין הדין והאמת והמשפט שלנו עיקרו במשיח, כי אתה שווה לי יותר ממשיח. אתה מלך והוא מלך. אתה מלך גוי, והוא מלך ישראל, כי משיח אינו אלא מלך בשר ודם כמוך. וכשאני עובד את בוראי ברשותך בגלות ובעינוי ושעבוד, חרפת העמים, אשר יחרפונו תמיד, שכרי מרובה, (כי) אני עושה עולה לא-להים מגופי, ובזה אזכה לחיי העולם הבא יותר ויותר. אבל כשיהיה מלך ישראל מתורתי מושל בכל העמים, ועל כורחי יש לי לעמוד בתורת היהודים, אין שכרי מרובה כל כך".

אכן דברים קשים. אבל הסיטואציה ברורה. לפנ"כ המלך מנסה לשכנע אותו שהמשיח כבר הגיע (אותו האיש), אבל הרמב"ן חותר להגיע לנקודה שהם הציגו את המשיח כאלקים עצמו ח"ו וח"ו כי לזה יש לו תשובות טובות יותר. לכן בלית ברירה הוא אומר עזוב אתה עדיף לי מהמשיח ההוא (ומכל משיח כביכול) כי אני "נהנה" להשתעבד למלך גוי שמציק לי מאשר למלך יהודי שמועיל לי (והגוי קנה את זה ?!). 

בכל מקרה להביא מפה "ראיה" שימות המשיח שווים פחות מחיי העולם הזה ?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2010 15:38 לינק ישיר 

רק הערה,
אני לא חושב שנכון לתפוס את ביאת המשיח כאירוע אקופליפטי (לטוב או לרע) שבו בן לילה העולם כולו ישנה את טיבו, להבנתי (ואני ממש לא היחיד) תחילת ימות המשיח יהיו ימים בהם יתאפשר למצות את הטוב שבבריאה באופן טוב יותר, ולרסן את הרע .
פיתון , (אגב מה משמעות הכינוי שלך ?)
אם כבר אז הפסוק "גם ציפור מצאה בית ודרור קן לה..."  אבל האמת היא שמדובר בנסיבות הסטוריות קצת יותר נרחבות (ולא כ"כ רלוונטיות עכשיו) בתולדות חיי הוירטואליים :-) .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2010 15:55 לינק ישיר 

איש ציפור
מדבריך הבנתי- כי כאשר המשיח יבא לאט לאט הכל ישתנה לטובה.

אתה מתכון שבאמת משיחם של ישראל יהפוך לטובים את 7 וחצי מילארדי אנשים בכל העולם, ואת העולם. כולו ישנה.?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2010 16:15 לינק ישיר 

ירוחם,
אני לא רואה עתידות, אבל אני יכול לראות איך הדברים מתבטאים כבר עכשיו ומה ניתן לעשות כבר עכשיו + כמה וכמה צעדים קדימה. מכל זה ברור לי שהתהליך יתחיל בקטן בקבוצות מסוימות בעם ישראל (אולי גם דרך האינטרנט...) בשלב מסוים זה יצמח ויקיף מקומות רחבים יותר, ויהווה תחליף לשלטון הנוכחי בארץ ישראל  אחרי שרוב העם יחפוץ בכך כמובן, מכאן נפתחת הדלת לדיפלומטיה שכוללת קריאה בשם השם וחשוב מכך דוגמא  מהתהליכים שיקרו קודם לכן בפוליטיקה בתוך הארץ והעם היהודי שיהיה מפורסם לעיני כל בימים של תקשורת כלל עולמית ו"כפר גלובלי" , ויגרמו ממילא לשינוי בחלקים נרחבים בעולם, אח"כ השמים הם הגבול ותלויים ברצונות של מנהיגי העמים השונים, בכל מקרה בל נשלה את עצמינו שזה ילך חלק ובקלות, ברור שיהיו לכך מתנגדים , קודם כל בתוך העם שלנו עצמו , בעיקר אצל בעלי אינטרסים שהשינוי יאיים על מעמדם ומקור כוחם , אבל לא פחות מכך אצל כאלו שלא יאמינו שזה אמיתי וידמו כל מיני הזיות למציאות וינסו לגרום נזק למהלך כתוצאה מכך, אלא שאין טעם לדוש בכך ואדרבה רצוי להתפלל ולחשוב מראש איך למעט בחיכוכים מעין אלו, לעסוק כמה שאפשר בהרביית הטוב, וכמה שפחות בנקודות בעייתיות שאין צורך קונקרטי להילחם למענם כדי למגר את הרע, מקוה שזו תשובה ממצה מספיק לטעמך. (לטעמי לא, כי השאלה לא מספיק מדוייקת, ועוסקת בענינים שא"א ולא נכון לפרש אותם מראש ובאויר כלומר שלא בהתאמה לענין קונקרטי).

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > העתיד- שוק (בחולם) או צחוק ? כולנו פרייארים ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.