בית פורומים אחרית הימים כאן ועכשיו

הגויים בכתבה על סיום פרוייקט התלמוד של הרב שטיינזלץ

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/11/2010 10:12 לינק ישיר 
הגויים בכתבה על סיום פרוייקט התלמוד של הרב שטיינזלץ

יש מצב שמישהו עם סבלנות לקרוא את כל הכתבה יתמצת אותה לנכה אנגלית כמוני?

Israeli scholar takes ancient Talmud to the masses

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/11/2010 10:40 לינק ישיר 

ר' DVD
תנסה את כב' הרב GOOGLE
יש לו מתורגמן די טוב
פשוט תעתיק את הלינק של הכתבה לכתובת הזו:

http://translate.google.com

ותלחץ TRANSLATE
בהצלחה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2010 14:44 לינק ישיר 

ירושלים - חוקר תמיד שינה יושב שרוע על כיסא גדול, מקטרת על שפתיו, וזקנו הלבן והארוך שלו מכורבלת ומסתבך, קווצות שיער ביצבצו מתחת הכיפה השחורה שלו. בהעדר קולו הרועם המסורתית של הרב, הוא מדבר כל כך בשקט אחד לעיתים קרובות יש להישען על קרוב לשמוע תובנות שלו.

אבל המסר הרב עדין שטיינזלץ של מהדהדת בבירור את הפינות הרחוקות של העולם היהודי. המלומד הרבניים 73 בת השלימה רק פרויקט 45-שנה מונומנטלית עצר בחוגים אקדמיים יהודיים כמו פריצת דרך של פרופורציות המקראי - התרגום המקיף ביותר ופרשנות התלמוד, עם סעיפים 63 שלה בסיסית כמעט 6,000 עמודים.

התלמוד הוא הטקסט המרכזי של הזרם המרכזי של היהדות, המפרט את הדיונים הרבניים במשך מאות שנים הקשורים בהלכה היהודית, המוסר, הפילוסופיה, ההיסטוריה מכס. אבל בגלל המורכבות שלה, הערפול ואת העובדה כי רוב כתוב בשפה הארמית העתיקה, את הטקסט rarified יש במשך מאות שנים נותר מעבר להיקף של הבנת כל אלא קבוצה נבחרת של יהודים מלומדים.

שטיינזלץ מטבעותיו השאיפה לחנך את היהודים "שלח את עמי יודע," מחזה על המעבר של משה מ 'נסיס: ". את עמי" עכשיו, הודות לסדרת שלו 45-נפח, מישהו עם הפקודה של עברית יכול ללמוד את הטקסט המקודש.

"אני מאמינה כי הידע הזה, זה לא רק הידע של ההיסטוריה, הוא ידע על עצמנו, זה התמונה שלנו," אמר שטיינזלץ הידיעות AP במשרד צנוע ירושלים שלו. "התלמוד הוא ספר שאין לו מקבילה אמיתית ... היא חיפוש מתמיד אחר האמת, על האמת המוחלטת."

שטיינזלץ בילה את רוב חייו עושה בדיוק את זה. במשך ארבעה עשורים וחצי, זמן רב ככל 16 שעות ביממה, והוא עמל על טקסטים עתיקים, לתרגם אותם מן הארמית לתוך עברית מודרנית - חלקים לאנגלית, ספרדית, צרפתית, רוסית, כמו גם.

וחשוב מכך, הוסיף הסברים משלו של ביטויים, מונחים ומושגים, כמו גם המפרט את פסקי ההלכה הנגזרת הטקסט.

היו אחרים, תרגומים חלקיים לשפות אנגלית אחרים, אבל אף אחד מהם אינו מקיף כמו או נרחבת כפי פרשנות.

"יש לי פתח את השער -. בבקשה להיכנס אני לא יכול לעשות את זה בשבילך, ואני לא מנסה לעשות את זה בשבילך," הוא הסביר.

שלום רוזנברג, פרופסור למחשבת ישראל באוניברסיטה עברית בירושלים, אמר שטיינזלץ היה להאדיר את מורשתו של שלמה יצחקי, הרב המפורסם צרפתי מימי הביניים הידועה בראשי התיבות רש"י שלו, מי חיבר את הפירוש המקיף הראשון על התלמוד יותר מ 900 שנה לפני.

"רש"י עשה את המהפכה הראשונה, ויהפכו אותו ספר שאתה יכול לקרוא. עכשיו שטיינזלץ פתחה את זה אפילו אנשים שלא ללכת הישיבה (לסמינרים הדתיים)," הוא אמר.

עדיין, הוא אמר, תלמוד שטיינזלץ של זה כמו לתת למישהו מפה לג 'ונגל - "אבל עדיין יש דרך ללכת לפני הבנה הג' ונגל," אמר.

הפרויקט לא היה בלי המלעיזים שלו. במשך השנים, כמה חוקרים החרדי ביקורת שטיינזלץ - החרים גם אותו - אומר ללמוד תלמוד צריכה להיות שמורה מומחים הרבני.

ההיסטוריון היהודי מנחם פרידמן אמר העבודה של שטיינזלץ לוקח מונופול של רבנים על הידע של התלמוד.

"הם תופסים את פופולריזציה של התלמוד כצעד נועז מדי, עם חוצפה רבה מדי," אמר.

שטיינזלץ, אשר שלושה ילדים אימצו את שם המשפחה Hebraized אבן ישראל, נולד בישראל להורים חילונים אבל בתשובה בשנות העשרה שלו, כשנכנס הספר הסמינר למדו ארמית.

לאחר לימודי פיסיקה וכימיה בשעה עברית באוניברסיטה, הוא הפך למורה למתמטיקה בגיל 24, על פי אתר האינטרנט שלו, מנהל בית הספר הצעיר ביותר בהיסטוריה של ישראל. שלוש שנים מאוחר יותר, בשנת 1965, החל לעבוד על מה שהוא כינה "תחביב" שלו - תרגום של התלמוד. המאמץ הקנו לו את פרס ישראל 1988 - הגבוהה ביותר של מדינות הכבוד האזרחי.

במהלך השנים, הוא הקים רשת של בתי ספר בארץ ברית המועצות לשעבר, והוא כתב יותר מ 60 ספרים על נושאים מגוונים, החל זואולוגיה לתיאולוגיה.

אבל התלמוד נותרה התשוקה הגדולה שלו.

הוא הסביר שהוא לקח את זה כמו מוזיקאי לוקח את המכשיר והוא לעומת הבנת את זה, כי מתמטיקה ומוזיקה.

"זה שפה אחרת ויש לך לחשוב באותה שפה. זוהי שפה של מחשבה לא שפה של מלים," אמר.

לימוד התלמוד, עם הפרדוקסים שלה oxymorons, היא עצמה סוג של פולחן, הוא אומר. "אלוהים הוא מדבר אלינו הוא רק מחכה שמישהו בצד השני של היקום לומר 'שלום'", הוא אמר. "זו המהות של התפילה, כדי לומר 'שלום.'"

מוקדם יותר החודש, ההישגים שלו היו חגגו עם יום הגלובלי של הלמידה היהודית - כמתואר האירוע ברחבי העולם, טרנס דתי ולא דתי הראשון המוקדש ללימוד היהודית. מאז השבוע שעבר, והוא כבר לסיור בארה"ב לרגל פרסומו של הפרק האחרון של הסדרה שלו התלמוד 45-נפח.

התלמוד הוא מורכב משני חלקים עיקריים: המשנה, התורה שבעל פה על הכתב במאה השלישית לספירה; והגמרא, הרבה עבודה ממושכים הגברה המשנה הידור במאות שלאחר מכן.

בדיונים בגמרא על פסיקות של המשנה נע בין גחמני כדי כועס כדי הומוריסטי. לעתים קרובות הוא הגיע למסקנה על מה פירושו למשנה, והתוצאה היא הצהרה של ההלכה היהודית, אבל לפעמים "העניבה" הוא הכריז.

"בכל תחום ידע יש כמה שאלות שלא ניתן לענות," אמר שטיינזלץ. "הם יכולים להיות ענה כשאתה הולך ברמה גבוהה, וברמה גבוהה כי אתה גם למצוא שאלות שלא ניתן לענות."

"אז הדבר העיקרי הוא מה שנהגו לומר בימי הביניים: סוף הידע הוא שאנחנו לא יודעים", אמר. "ככל שאתה מטפס יותר, אתה יודע שאתה לא יודע."

לאחר כתיבת מיליוני מילים, אמר הכונן שלו כדי ללמוד עוד לא פחתה. הוא תיאר את "התחושה האוקיאנית", תחושה של אושר עילאי לראות מגע של אינסוף בחיפושיו אחר ההארה.

"אני מכין את 170 השנים הבאות כי יש לי הרבה עבודה לעשות. עכשיו אם הבוס יחליט שהוא רוצה אותי במקום אחר אז אני אצטרך לעבור, אבל כל עוד אני פה יש לי המון דברים לעשות , "הוא אמר.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > אחרית הימים כאן ועכשיו > הגויים בכתבה על סיום פרוייקט התלמוד של הרב שטיינזלץ
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext