בית פורומים עצור כאן חושבים

מחב"תים מחב"שים עליך ישראל,

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/12/2010 13:07 לינק ישיר 

חי_רגעים כתב:
ירוחם

השאלה היא על כפל הלשון, כיון שלחזור ולשוב הן מילים נרדפות, מה הטעם לומר לחזור ( לשוב ) בתשובה ( בשיבה )

עוד על "תי"מ מיותר"
http://dagesh.wordpress.com/2010/11/11/%d7%aa%d7%99%d7%9e-%d7%9e%d7%99%d7%95%d7%aa%d7%a8/

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2010 13:16 לינק ישיר 

חי

במחילה מכבודך לחזור ןלשוב לא אותו דבר  לחזור באופן פיסי  לשוב  באופן נפשי
דומה לכך אתה מוצא במקרא- ללכת איתם -וללכת עימם.  ההבדל הוא גדול

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2010 13:30 לינק ישיר 

maxmen כתב:
יוצא שכל המחלוקת ביניכם בעצם ב"שיטה" איך לחנך ולגרום שהילד יגדל הוא ירצה להיות מעצמו בן אדם מוסרי וערכי,
ולכן מאוד מוזר לי מה יוצא לנו מהוויכוח הילדותי האם יש אלוקים שמעניש או שופט שמעניש,
הרי הרשע מסתדר עם שניהם, והצדיק לא צריך את שניהם,

כל התורה זה רק חינוך ילדים ?

הויכוח הוא האם העולם הוא "ספר" שנגלה לעינינו, שמחייב אותנו ללמוד אותו כדי להכיר את בוראו/בוראנו ? האם יש משמעות מוחלטת למה שאנו חווים, שצריכה לכוון את חיינו ? במה עלינו להשקיע את יכולותינו, בתיקון ההווה או בהכנת העתיד ?

אלו שאלות רבות משמעות, וצריך להילחם עליהן בכל הכח. מדובר במשאבים מצומצמים שהשימוש בהם יקר מאד. לאן להפנות כשרונות אנושיים ? כיצד לנצל את זמן החיים הקצר יחסית בצורה נבונה ?

יש אנשים שאיכפת להם, משני הצדדים, ושניהם עדיפים בעיניי ממי שהולך לישון. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2010 15:03 לינק ישיר 

yakovw כתב:

תודה צדיק:

אני חושב שהפרס והעונש נקבל מתוך התנהגותינו,
רק שילדים לא רואים כל כך רחוק אז צריך את האיום של האלוקים או השופט,
לדוגמא:
עצלן מעניש את עצמו מידי,
הלא מתחתן מעניש את עצמו בכרת,
המתחתן, ולא מחנך את ילדיו, שוב יביא לעצמו כרת בדור הבא,
המחנך את ילדיו, ולא דואג שילדי השכנים יתחנכו, אז בדורות הבאים הם יהרגו את צאצאי של הכן מחנך את ילדיו,
יש לו שכר בצידו, כי כל דור קדימה יש סיכוי שישאר לו צאצאים שלא יפגע מצאצאי השכנים,

יוצא,
אדם חוטא בעצמו ?! העונש מידי ! (עצלות, נקמה מהאחר וכדומה)
האדם צדיק לעצמו ?! העונש בדור הבא כנ"ל
האדם צדיק שדואג לחנך את ילדיו אבל לא ילדי השכנים ?! העונש יבוא בדורות הבאים, (השבטים במצריים, יהודי אירופה)
אבל יש לו שכר שחלק (חמישית, כמו במצריים יצאו אחד מחמש) מצאצאיו ינצלו, ומהם יכול להתחיל גדלותו מחדש,

רק אם נגיע למצב שכל כלל האנושות ידאגו אחד לשני ולצאצאיהם ?! זה זה הגן עדן\המשיח\עולם הבא המובטח,

רבונו של עולם, מה קשה להבין דברים פשוטים כאלה, למה צריך לחפש מסטיקה ושטויות ??
למי שיש לו עיניים רואה שבדיוק כך התקיים הנבואות בתורה,

תוקן על ידי maxmen ב- 08/12/2010 15:09:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2010 15:45 לינק ישיר 

שותףסוד כתב:
אם כל העניין הוא לגרום לילדים להיות מעצמם אנשים מוסריים וערכיים, מה טרח בורא עולם להמציא את כל הדגים והפרפרים וגרגירי החול אשר על שפת הים ? 

הוא לא סיפר לי, אבל חכמינו הבינו שכל הבריאה היא היא דרכיו בכדי שנלמד מהם ללכת בדרכיו, "על דרך לך לנמלה עצל וראה דרכיה וחכם" 

מקסמן, הויכוח הוא האם יש משמעות בתודעה שלנו לכל המתגלה מול עינינו, האם כל זה "מדבר" אלינו, האם הבריאה היא ספר שכתב הבורא כדי שיקראו בו. וזה קצת יותר משמעותי מאשר חינוך ילדים.

אי אפשר להמציא משמעות, אפשר לעורר משמעות, אבל נצחיות רוצה כל אדם, ואיך להשיג את הנצחיות הוא צריך לעשות הרבה לו ולמשפחתו ולקהילתו ולעמו ולאנושות כולה,
מה שאין כן ילד לא רוצה רק את העכשיו והמיד, ולכן צריך את האיום האלוקי או השוטר,

אני מבין שאתה רוצה לעורר את העניין של עבודת השם,
אבל יש בעיה האם נוותר על הנצחיות הפיזית והמציאותית על חשבון עבודה דמיוני שאלוקים באמת לא צריך את זה,
ואת זה שהוא כן רוצה זה רק טובותינו אנו,

לא מזמן יצא לי לדרוש בשמחה משפחתית וישב שם רב ידוע ומכובד, דרשתי שם שגן עדן ועולם הבא הם כאן בעולם הזה, וזה בעצם נצחיות צאצאינו אנו,
כרגיל אנשים מרמים גבה על דברי, אם לא כעס על הכפירה,
אבל הרב הנ"ל ענה להם שבוודאי לחשוש שהוא צודק תהיה מעשה חכם, והבן 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2010 16:55 לינק ישיר 

דניאל פרק יב פסוק ב וְרַבִּים מִיְּשֵׁנֵי אַדְמַת עָפָר יָקִיצוּ אֵלֶּה לְחַיֵּי עוֹלָם וְאֵלֶּה לַחֲרָפוֹת לְדִרְאוֹן עוֹלָם:

אבן עזרא דניאל פרק יב פסוק ב

(ב) ורבים - אמר הגאון כי פירושו אלה שיקיצו יהיו לחיי עולם ואלה שלא יקיצו יהיו לחרפות ולדראון עולם כמו והיו דראון והמלה אחת והפירוש חרפה והגאון אמר כי רבים הם המעטים כמו ורבים מביאים מנחה ורבים מעמי הארץ מתיהדים ורבים יחלו פני נדיב והטעם לפי דעתי שהצדיקים שמתו בגלות יחיו בבוא הגואל כי עליהם כתוב כימי העץ ימי עמי ואז יתענגו בלויתן ובזיז ובבהמות וימותו פעם שניה ויחיו בתחית המתים בהיותם בעולם הבא שאינם אוכלים ושותים רק נהנים מזיו שכינה ואמר כי כן פירוש ותנוח ותעמוד לגורלך לקץ הימין שבו נחתם הספר, ורבי ישועה אמר כי ישני עפר משל על ישראל שהם בגלות כמו בתים והנה הגואל יבוא לטוב לצדיקי ישראל ולרע לרשעיהם והמשכיל יבין הנכון משני הפירושים ודברי חכמים עוזרים הגאון ז"ל:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2010 21:56 לינק ישיר 

הבטחתי ההמשך לנושא של האשכול:

ובכן מה לדעתי הנזק של המחב"תים והמחב"שים,

לדוגמא כאן הפורום שלנו, היקר והנפלא,

במקום כשמו (של הפורום עצור כאן חושבים) כן הוא, אנו צריכים מדיי פעם להתמודד עם כל מיני נו נו נווו אתה כופר,
נו נו נווו אתה מחב"ת,

אני ואני חושב שכולם כאן רוצים לחשוב להחכים ולעזור למי שרוצה בהם,
במילא בשביל מה חייבים כל פעם להצטדק,

אני כן רוצה לבדוק מה יש למדע לומר לגבי המוח,
אני כן רוצה להבין,
אז למה מיד צריך החסידי X לריב עם חסידי Y ???
זה מזכיר לי את הילדות שלי, ביקשתי מההורים משהו, והם דנים ומתווכחים ביניהם באידיש (שאני לא יבין) האם לתת לי או לא, כאילו אני בכלל לא קיים, והם כנראה כבר מזמן מתווכחים על יום החתונה שלהם וכדומה, כדרך הויכוחים של בני זוג,

[תאמינו לי: אלוקים לא צריך את העזרה של אף אחד,
אני גם אוהב מאוד את האלוקים, ומצער על מי שלא מכיר בו, כי לדעתי חבל לא להכיר בו,
מה הוא (האלוקים) אשם שהפחידו אותכם ממנו ??
עלי לא הצליחו לעשות כך ב"ה, אני לא מפחד כי הוא לא מפחיד בכלל, להפך הוא רק מחייך אלי כל הזמן,
ושלא הולך לי טוב ?! אני בדרך כלל יודע שאני האשם או זולתי, אבל ברור לי שלא הוא (האלוקים) אשם,]

אז אנא תנו לנו להחכים ולדעת ולהבין,
אם יש למישהו יכולת להסביר ?! שיסביר ! אבל לא לחטוף נשמות לכאן ולכאן, בכל אופן לא כאן בפורום,
במילא לא נצטרך לכעוס ולהגיב בכעס,
תלמדו מרדף היקר, הוא בדרך כלל לא מערב את דעתו האישית בדיון, נותן את הדעות השונות כפי יכולתו והבנתו המלומדת,

כך זה בכל דו שיח ברחוב\בבית מדרש\במקווה וכדומה,
יש את הרוב הדומם ששואל ומתעניין לשמוע,
ויש את אלה הצעקנים לכאן או לכאן,
מילא שם אפשר לדבר שהם לא באיזור, אבל כאן בפורום קצת קשה לנהל דיון נורמלי,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2016 18:59 לינק ישיר 

המחב"תים החדשים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2016 21:36 לינק ישיר 

דור האינסטנד זקוק לרבני אינסטנד. לא מכיר את כולם. אבל על הרב מיזרחי אני מעיד. -כדברי הדור.-
הוא המיץ של הזבל חלאת המין האנושי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מחב"תים מחב"שים עליך ישראל,
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.