בית פורומים הנה ימים באים

הנה הסיפור הזה שוב חוזר על עצמו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/12/2010 18:12 לינק ישיר 
הנה הסיפור הזה שוב חוזר על עצמו

בכל מקום שיש קהילה ויש ממון מתחילים האנשים ללטוש עיניהם על הממון זה קרה עם הרב ניר בן ארצי שנכלא למשך 3 שנים

עכשיו הרב ברלנד נכלא ל10 שנים על ידי משפחתו ועכשיו הוא מדבר

לפניכם הפרטים

המסקנה היא אחת

נראה אם תכוונו לדעתי

הרב ברלנד מדבר: "כלאו אותי 10 שנים. חשבו שאני חולה נפש" • להאזנה לאחר שבוע של טלטלה בקהילת 'שובו בנים' מדבר הגר"א ברלנד, לראשונה, בשיחת ועידה טלפונית עם בכירי חסידיו: "אם לא תוחלף ההנהלה - אעקור לצפון, ואפתח מחדש" • "בגלל שכלאו אותי בבית, חטפתי התקפי לב, השבת הייתי באמירים והתחלתי לחיות מחדש" • בלעדי: השיחה המלאה
להגיד בימים אלו שקהילת 'שובו בנים' סוערת, זה להעליב את הסערות באשר הן.

הקהילה הברסלבית הוותיקה, מתמודדת בימים אלו עם אחד המשברים הגדולים שפקדו חצר חסידית אי-פעם.

אתר 'בחדרי חרדים', שחשף את המהומה, מביא היום, לראשונה, הקלטה נדירה, בה מדבר אביה הרוחני של הקהילה - הגר"א ברלנד בפרוטרוט על המצב שנוצר בעשור האחרון, ללא רצונו.

הדברים החמורים שנשמעו בשיחת ועידה שקיים עם 20 מבכירי החסידות, עוברים בשעות אלו מפה לאוזן, והחסידים אינם יודעים את נפשם מצער ומתדהמה.

אנו מפרסמים לראשונה את ההקלטה המלאה, ותמלול חלקי של השיחה שנערכה אמש (מוצאי-שבת), בשעת לילה מאוחרת:

"הייתי עשר שנים כלוא בבית. ראיתי כל הזמן שמסביבי נותנים מכות רצח לאנשים. זה היה צובט לי את הלב. לא יכולתי ללמוד. לא יכולתי לעשות כמעט כלום, אבל לא נתנו לי לדבר. כלאו אותי. לא יכולתי להגיב.

"הגענו למצב שמונעים מבחורים ואברכים מצוינים להיכנס לבית הכנסת בשבת. זה נמשך כבר שנים ארוכות. מי שסבב אותי אמר עלי שאני חולה נפש. הם לא הבינו שהבריאות שלי זה לצאת החוצה. לא להיות קבור כל היום בבית.

"הם עשו קהילות בשובו בנים. היה שובו בנים א', שובו בנים ב', וכן הלאה. זה לא דרכנו. אנחנו רוצים להרביץ תורה, הקהילה שלנו צריכה להיות סמל לאחדות. אני רוצה להפסיק את האלימות ולהפסיק את הפילוג. להיות כולם ביחד.

"בשנים הראשונות של ההנהגה, הייתי יוצא לחודשים ארוכים מהבית. הרבנית הייתה שואלת אותי לאן אני הולך, אמרתי לה: להרביץ תורה. עכשיו אני גם רוצה לצאת וללמד תורה. כשאני לא יוצא מהבית, יש לי התקפי לב, ואני לא מרגיש טוב. כשאני יוצא החוצה, אני אדם בריא. עכשיו אני רוצה לצאת החוצה.

"אם ההנהלה הנוכחית לא תעשה מהפך, אני לא אחזור. נקים קהילה חדשה. יש לנו כסף ויש לנו תלמידים, ונפתח הכל מחדש באזור הצפון. התקווה שלנו תמיד היא להיות בירושלים, אבל אם לא תהיה ברירה, נפתח בצפון, ובסוף נגיע גם לירושלים.

"השבת, שבתתי ביישוב אמירים. 10 שנים לא הייתה לי שבת כזו נפלאה. לא למדתי ככה 10 שנים. סוף סוף יצאתי לחירות".

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2010 19:53 לינק ישיר 

וואו , פשוט מפחיד לחשוב על זה ! השם ירחם !  מה קורה לנו !!, אם זה לא הסוף אז אני כבר לא יודע מה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2010 10:05 לינק ישיר 

אין ספק אנחנו לקראת הסוף

כשיש כאלה סיפורים על דתיים זה לא טוב
כשחרדים שורפים פחים ברחובות זה לא טוב
כשמזלזלים בגדול הדור ומעוותים את הדברים זה לא טוב
כשחרדים נלחמים ספרדים אשכנזים ליטאים וחסידים זה לא טוב

אבל אני לא מתפלאת
הרי השאיר לנו אליהו הנביא באיגרת שלו
איך יראה הדור לפני הגאולה
בין שאר הסימנים כתוב
יראי חטא ימאסו
ואם כך הם פני הדברים אז נכון
 זה  לא טוב אבל זה לטובה
הנה הנה הוא בא

ל

"ואפעלפי שהתמהמה עם כל זאת אחכה לו בכל יום שיבוא.."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2010 12:21 לינק ישיר 

באמת קשה לקרוא שכולאים רבנים (או כל אחד אחר בעצם) רק כדי להשתלט על כספים וכך לשלוט בקהילה. ממש מקומם. בעצם גם כל מערכות הכשרויות של הבדצים למיניהם זה עניין לשלוט בכספים ולתת פרנסה לאנ"ש. לפני מספר שנים לא היו כל כך הרבה מערכות כשרות ובכל זאת הסתדרנו. כל אחד ידע איזה כשרות מתאימה לו.
כנראה כסף זה העבודה זרה של ימינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2010 15:14 לינק ישיר 

שלום לך מתוקה
לא סתם כתוב כסף יעוור עיני חכמים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2010 17:29 לינק ישיר 

בס"ד!
על הרשעים הללו נכון לומר: שובו בנים מסובבים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2010 01:18 לינק ישיר 

כתוב אם אין יראת השם במקום והרגוני
לצערנו כשאין יראת שמים יכולים לעשות ככל העולה על רוחם תוסיף לזה את דברי חזל
כסף יעוור עיני חכמים מה יצא
שלא הכובע קובע
ולא המעיל מועיל
ולא הזקן נמדד
מה שכן קובע זאת היראת שמים של כל אחד ואחד
לחיות באמונה זאת אומנות גדולה
יראת שמים זה לדעת בברור על כל צעד ושעל שלך אתה נמצא תחת עיניו הפקוחה של בורא עולם
הרי כתוב אוזן שומעת ועין רואה וכל מעשיך בספר נכתבים
בטח שמעתם על פרשת ויקיליקס מסמכים סגורים מכמה מדינות נחשפות לעיני כל וזה גרם להרבה בושות
דעו לכם שלכל אחד ואחת יש מסמכי ויקיליקס כאלה בשמים
רק שם הם נקראים המסמך שמעון פרץ המסמך של בתיה ברוך  וכן על זה הדרך.....
וגם שם יגלו אחרי מאה עשרים שנה את כל המסמכים של כל אחד ואחד וזה יגרום להם הרבה בושות או או איזה בושות
אדם שלא הולך באמונה וביושר לא יראה סימן ברכה
ומעל הכל חילול השם גדול
אוווי איזה צער כמה כואב
חייבים להתחזק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2010 08:56 לינק ישיר 

איי לייק
מסמכי ויקליקס יפה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2010 10:41 לינק ישיר 

תנק יו ווירי מאצ'