בית פורומים עצור כאן חושבים

האם מקבלים שכר על חלומות?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/1/2011 13:32 לינק ישיר 

טוב:  הבא על אימו בחלום וכדומה מובן כי צדיק הוא שרק בחלום, אחרת כבר לא היה חולם ע"ז

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 13:52 לינק ישיר 

לדעתי יש מאמץ מודע בחלום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 17:47 לינק ישיר 

הרמב"ם קובע (פרק ב') כי העבירות והמצוות יכולות היות רק בחלק המרגיש, החלק המתעורר ובחלק השכלי, אבל לא בחלק הזן ובחלק המדמה, מפני שחלקים אלו פועלים באופן
אוטומטי ואין בהם בחירה חופשית -

http://www.daat.ac.il/daat/mahshevt/shmona/2-2.htm

מקום העבירות והמצוות בנפש דע, שהעבירות והמצוות התוריות, אמנם יימצאו בשני חלקים מחלקי הנפש והם:

החלק המרגיש
והחלק המתעורר לבד.
ובשני החלקים האלו יהיו כל העבירות והמצוות.

אמנם החלק הזן והחלק המדמה אין מצווה בהם ולא עבירה, שכן אין לדעה ולבחירה פעולה עליהם כלל. ולא יוכל האדם על פי דעתו לבטל פועלם או למעטן.
הלא תראה ששני החלקים האלה, רצוני לומר: הזן והמדמה, פועלים בעת השינה, מה שאין כן שאר כוחות הנפש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 19:08 לינק ישיר 

צ'וטנג,
רוצה לקבל שכר בלא להתאמץ הרבה? המקור הבא מתאים לך (רק הקפד על כך שתקיים באמת ובתמים את האמור בסוף סעיף ג שלא תשטה את עצמך להיות כגונב דעת העליונה חס וחלילה).

צעטיל קטן מרבי אלימלך מליז'ענסק זצ"ל

אלה הדברים אשר יעשה אותם האדם וחי בהם

א. בכל עת ורגע שהוא פנוי מן התורה ובפרט שהוא יושב בטל לבדו בחדר או שוכב על מטתו ואינו יכול לישן יהיה מהרהר במצות עשה זו של ונקדשתי בתוך בני ישראל וידמה בנפשו ויצייר במחשבתו כאלו אש גדול ונורא בוער לפניו עד לב השמים והוא בשביל קדושת הש"י שובר את טבעו ומפיל את עצמו להאש על קידוש הש"י ומחשבה טובה הקב"ה מצרפה למעשה ונמצא שאינו שוכב ויושב בטל רק מקיים מצות עשה דאורייתא

ב. בפסוק א' של ק"ש וברכה ראשונה של שמונה עשרה יהרהר כנ"ל ועוד יכוין אם יענו אותו כל או"ה בכל עינוים קשים ויפשטו עורו מבשרו להכחיש ח"ו ביחודו יסבול כל היסורים ולא יודה להם ח"ו ויצייר בדעתו ומחשבתו כאלו עושין לו כנ"ל ובזה יצא ידי חיוב ק"ש ותפלה כדין.

ג. גם בשעת אכילה וזיווג יכוון כנ"ל וכשיתחיל להרגיש תענוג גשמי יצייר במחשבתו כנ"ל ותיכף ומיד יאמר בפיו ובלבבו שיותר הי' לו תענוג ושמחה בעשיית מ"ע של ונקדשתי באופן הנ"ל מהרגשת תענוג גשמי הזה שהוא מהצרעת משכא דחויא וכך יאמר וראיה לדבר שיותר הי' לו תענוג ושמחה בעשיית מ"ע של ונקדשתי באופן הנ"ל שאפילו היו חוטפין אותו רוצחים באמצע אכילה וזיווג לעשות לו העינוים קשים הייתי משמח את עצמו על קידוש הש"י יותר מתענוג גשמי הזה. אך יזהר שיהי' דובר אמת בלבבו ושיהי' אז בשעת מעשה תקוע על לוח לבו בתוכיות ובפנימיות הלב באמת גמור ולא ישטה את עצמו להיות כגונב דעת עליונה ח"ו:

תוקן על ידי אליעזרט ב- 06/01/2011 19:11:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 19:57 לינק ישיר 

כל הדבור והמשקל שנותנים לחלומות  זה חנטריש אחד גדול.

זכריה פרק י פסוק ב

כִּי הַתְּרָפִים דִּבְּרוּ אָוֶן וְהַקּוֹסְמִים חָזוּ שֶׁקֶר וַחֲלֹמוֹת הַשָּׁוְא יְדַבֵּרוּ הֶבֶל יְנַחֵמוּן עַל כֵּן נָסְעוּ כְמוֹ צֹאן יַעֲנוּ כִּי אֵין רֹעֶה:

הגמרא בברכות מספרת על שמואל- כשהיה חולם רע היה אומר חלומות שוא ידברו!- ואם היה חולם חלום טוב היה אומר- חלומות שוא ידברו?

בקיצור רבותי -שוא אתם מדברים- ומדברים דברי שוא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 20:38 לינק ישיר 

ירוחם

תם וישר אתה מכלה בזעמך?! ולא שאני לך בין חלומות לניבוי העתיד ובין חלומות כמבחן לנפשו של אדם? מילא חז"ל, ניחא, זה היה מזמן ואנחנו לא מבינים, אבל מה עם פרויד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 21:09 לינק ישיר 

מאיר ידידי משכבר
היה לי חלום שארא אותך שוב כאן, והנה התגשם חלומי, אין חלילה בענין זה נגד חז"ל, כי כאמור לא כולם היו באותו עצה. הגמרא שהבאתי בשם שמואל. הרי לועג לאמונה הזו בחלומות, והוא לא היה היחיד,, אבל שוב החלומות הופכים לנישה, יש נותני סגולות ויש פותרי חלומות, ויש תפילות על קברים וכו' כשכאן במקום שאורים לחשוב גולשים לחלוימעס, מוזר הדבר בעיני.
על זיגמונד פרויד ופשר החלומות שלו, נדמה לי שהגמרא הזכירה כבר את שיטת

ברכות דף נה

אמר רבי עקיבא אמר רבי פנדא אמר רב נחום אמר רבי בירים משום זקן אחד, ומנו - רבי בנאה: עשרים וארבעה פותרי חלומות היו בירושלים, ופעם אחת חלמתי חלום והלכתי אצל כולם, ומה שפתר לי זה לא פתר לי זה - וכולם נתקיימו בי, לקיים מה שנאמר: כל החלומות הולכים אחר הפה

מה שהפסיכולוג אומר לבעל החלום מתקים באישיותו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 21:30 לינק ישיר 

"ואני בחלומי והנני יושב באוטובוס במושב המועדף עלי. והנה אני רואה אשה הרה עולה באוטובוס ומחפשת לה מקום לשבת. ועל אף שהיה לי נוח מאד במקומי, קמתי ונתתי לה לשבת. אבל זה רק קרה אחרי שנלחמתי ביצרי לכמה שניות, כי באמת היה לי נוח איפה שהייתי. האם הקב"ה יתגמל אותי על מעשה זה, שבשעת מעשה לא היה בינו ובין המציאות ולא כלום? "

,זה תלוי.

אם מדובר באוטובוס מהדרין אז  לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 21:49 לינק ישיר 

צענע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2011 03:20 לינק ישיר 

כישופים מה שקורה כאן!!! לא חבל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2011 03:26 לינק ישיר 

נמחק תוכן שאינו שייך לפורום או לאשכול.
ראה הוזהרת.

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 07/01/2011 09:05:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2011 03:54 לינק ישיר 

אני עדיין מהסס האם להביע את הגיגי, ובמקום גדולים אל תעמוד.
שאלתו של פותח האשכול הטרידה אותי לא פעם בווריאציה קצת אחרת, וזאת התשובה שעניתי לעצמי.
לדעתי, מצב חלום של אדם, יכול לשקף לו את המקום האמיתי אליו הוא הצליח להביא את עצמו. חלום הוא מצב בו האדם פועל כמעט עם אותו כוח מחשבה ורגש בשעות שהוא ער, אך כוח ההתנגדות הגופני/שכלי נמוג כמעט לגמרי. לכן דברים שלא היינו עושים בעירנות, נוכל לעשות בשינה. מכיוון שדברים אלו הוא נמנע לעשות בהבנה שכלית, ולא שהדברים נטועים בו עמוק. לכן באם יש לאדם נסיון והוא עומד בו, ז"א שהדבר טבוע בדמו. אך אם הוא נכשל, למרות שאם הוא היה ער הוא היה עומד בנסיון. אך זה עדיין אינו טבוע בו וחלק ממנו, והוא מתגבר בצורה שכלית.

מצד אחד כשאדם מתמודד עם נסיון כשהוא צריך להלחם וזה עדין לא טבוע בו, זאת מעלה גדולה. אך אם הוא לא יקנה בנפשו קניין אמיתי, הוא אף פעם לא ייתקדם, ויישאר תקוע באותו נסיון כל חייו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם מקבלים שכר על חלומות?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.