בית פורומים עצור כאן חושבים

האם יש סיכוי "קטנטן" שהמדע טועה? אבולוציה ע"פ חברים.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/1/2012 17:32 לינק ישיר 

כרגיל לא הבנתי כלום ממה שאתה כותב.
העליתי שאלה פתוחה אתה מוזמן לענות תשובה פשוטה ומובנת בלי התחכמויות מיותרות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2012 17:39 לינק ישיר 

נהפוך הוא, אם כך: אני לא הבנתי את מה שאתה כותב. יש כאן אשכול על האבולוציה, ומשום מה הכנסת שאלה על מדענים איראניים שנהרגו, ואמרת שזה מזכיר לך משהו לגבי האבולוציה. אני חושב שניסית להכניס אנאלוגיה מתחכמת בצורת שאלה, ועניתי לך בצורה מאד פשוטה מה ההשלכה של מה שאתה מסיק לגבי השאלה שלך. אבל מסתבר שטעיתי, וזו אכן סתם שאלה בעלמא. אם כך דייר, אנא הסבר בצורה פשוטה ולא מתחכמת כדי שגם אני אבין: מה בסיפור האיראניים הזכיר לך דווקא את אשכול זה? תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2013 19:36 לינק ישיר 

הרב אלחי דניאל - מוצא האדם
http://www.youtube.com/watch?v=JTxE9TuYgLk

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2013 00:10 לינק ישיר 

השיחה מוזרה בעיני והמטרה אולי מעוותת. אין לי מושג מה זה ''חברים'' ולמה צריך ללמוד משם משהו על אבולוציה. האבולוציה היא תורה מדעית, לא רק תאוריה, אשר על פיה נערכים אין ספור נסיונות מעשיים, לחלקם גם שימושים מעשיים. עובדה אינה נקבעת על פי הערכתנו אותה, או החשש מפניה. מכניקת הקוונטים הרבה פחות נוחה מוזרה ומזיקה לערכים שלנו, אבל הגברת החברה כנראה לא שמעה עליה.

כל תאוריה וכל תורה עוברת שינויים, ולפעמים יוצאת מכלל שימוש כאשר האנ אחרת במקומה. הפיסיקה של ניוטון עברה שינויים רבים, גם התורה של איינשטיין עתידה להשתנות. אבל שתיהן אינן שגויות. הטיל ששוגר למאדים ומליוני המכוניות הנוסעות בכבישים עובדות היטב על פי תורת ניוטון, והם ימשיכו לעבוד גם כשבתורה יחולו  שינויים.

מה שנתון לשינויים עמוקים הוא תפיסת העולם של האדם. אחת מהן קשורה גם לעניין האבולוציה. התפיסה שהיתה תקפה לאורך דורות רבים הניחה כי העולם נברא על ידי האל, האל פעל באופן הטוב ביותר, והעולם נוצר בהתאם כדבר שלם והטוב ביותר שבאפשר. לכן העולם קבוע, מתמיד במצבו ללא שנוי, כולל בתוכו את כל המינים של בעלי החיים, והוא עתיד להתקיים במצבו לעד. אבי התאוריה הזו הוא אפלטון בדיאלוג 'טימאיוס'. והדיאלוג הזה הוא אחד המשפיעים ביותר על תרבות המערב. [ראה: 'שרשרת ההויה הגדולה' של ארתור לאבג'וי].

אבל אפשרית גם תאולוגיה אחרת. מדוע להניח כי האל ברא עולם אחד בלבד? האם טובו אינו מחייב דווקא את האפשרות שיברא א'ס עולמות. תפיסה זו החזירה את התפיסה האטומיסטית לקידמת הבמה ע'י ג'ורדנו ברונו, שעלה על המוקד ברומא 1600 בעבור התאוריה שלו.

השבר של הרעיון האפלטוני יבוא עם התפיסה של ההתפתחות. הוגים ערביים הכירו כבר לפני אלף שנים בתהליכיפ גאולוגיים המשנים את הגאוגרפיה של העולם. באירופה יעשה ברעיונות כאלה שימוש רק בתחילת העת החדשה, למן המאה ה 17. המחקר הגאולוגי מתפתח גם בעקבות הערך הכלכלי שלו בניצול מחצבים. הגאולוגיה מלמדת על תהליכים וחוקים של היווצרות סךעים שונים. כאשר מכירים את התהליכים הפיזיקליים והכימיים אפשר להבין גם את התהליכים של יצירת מאובנים מיצורים חיים ולהיפטר מרעיונות משונים באשר למקורם של מאובנים בסלעים אשר בלב היבשה. מאובנים יהפכו מדד ללוח זמנים של התפתחות שכבות גאולוגיות. המאובנים מגלים כי בעבר היו יצורים שנעלמו, ויצורים אחרים שקימים היום לא התקימו בעבר. המחקר מחייב גם הערכות זמן שאינן מתאימות כלל לכתבי הקודש. אבל המחקר המודרני אינו תלוי עוד בהם ואינו מבקש את אישורם. עם גלילאו בטלה לחלוטין התפיסה שהעולם השמימי הוא התחום של האל. כשם שלארץ יש ירח גם לכוכבי לכת אחרים יש ירח. ןמאדים אינו איזה כדור אש מונע על ידי שכל אלהי במעגל נצחי. הוא אינו אלא עוד 'ארץ' המתקיים על פי אותם חוקים ניוטוניים. הגאולוגיה, הביולוגיה, האסטרונומיה, כולם נתונים לתהליכים של התפתחות, כולם כפופים לאותה פיזיקה וכימיה. לתאוריה של דרווין קדמו אחרים שאחזו בה, וכעת, כשנתנו את הדעת לרעיון, מסתבר כי האדם עצמו מבצע זה זמן ארוך ביותר שינויים אבולוציוניים  בצמחים ובעלי חיים שהוא מטפח אותם.

כתבי הקודש שלנו לא נועדו, מלכתחילה, להיות ספרי מדע בפיסיקה במובן של מכלול מדעי הטבע. דבר זה מסביר היטב את אפס המידע המדעי המצוי בהם. התורה מקדישה לתאור הבריאה פרק אחד, פרק ספרותי נשגב. רש'י עצמו מבין כי התאור הוא ספרותי בלבד ואינו משקף נכונה את מעשה האל. לו היתה כאן יומרה מדעית כל שהיא, היה הדבר חרפה ביחס לכל ידע אנושי שהיה ביד המצרים, הבבלים, הסינים, ובוודאי ביחס להשג העצום של היוונים, אשר עוצמתו לא התערערה כלל לאחר 2500 שנים.  

כבר העירו חברים אחרים, ואני מסכים אתם, כי יהיה אשר יהיה דרכו של המדע בעתיד, הוא לא יחזיר אותנו אל ששת ימי בראשית, פשוט משום שאין בפרק הזה אפילו אות אחת של מדע.   

יותר מן הענין עצמו, מלמד הדיון על בעוסקים בבעיה הזו, שהם מבקשים לשמר דעה חסרת שחר שהחזיקו בידם, משום שנדמה להם כי דעה זו עומדת ביסוד האמונה שלהם, מה שאין לו כל צידוק, ועוד כי הם מבקשים להראות כי לא יתכן שקודמיהם, אשר החזיקו באותה עמדה, טעו. מוטב שיטעה המדע כולו, ולא חכמים המוחזקים להיות יודעי כל שאינם טועים ושוגים. אבל חכמים באמת הם בני אדם, אינם יודעי כל וגם הם טועים ושוגים הרבה, אין זה מוריד מחכמתם וגדולתם.

עודד  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2013 22:18 לינק ישיר 

אלי_ס, ראוי למצא אנשים יותר רציניים ללמוד מהם ולהקשות עליהם, מאשר אותו רב מלומד אשר הבאת לנו קישור אל הרצאתו.
עודד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2013 22:33 לינק ישיר 

932woland כתב:

אלי_ס, ראוי למצא אנשים יותר רציניים ללמוד מהם ולהקשות עליהם, מאשר אותו רב מלומד אשר הבאת לנו קישור אל הרצאתו.
עודד

מדובר בפארודיה, אם לא שמת לב. ה'רב' הוא אלי פיניש, שחקן ישראלי מפורסם ששיחק בקומדיות וסאטירות רבות (בעיקר 'ארץ נהדרת')

תוקן על ידי רציוסקפטי ב- 09/07/2013 22:34:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/7/2013 11:21 לינק ישיר 

רציוסקפטי, תודה על הערתך. אין לי טלוויזיה [לא משלילה עקרונית אלא מעשית], ואינני מכיר את השחקן. האם גם השני, זה שלא נבחר לאחרונה, גם הוא משחק בפארודיות?

מעבר לעסקי פארודיות, נדמה לי כי יש קוראים וכותבים החסרים גישה לספריה טובה, והם נאלצים שלא בטובתם לרכוש ידע ממקורות שאינם בעלי רמה מספיקה.

עודד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/7/2013 15:26 לינק ישיר 

932woland כתב:

רציוסקפטי, תודה על הערתך. אין לי טלוויזיה [לא משלילה עקרונית אלא מעשית], אפשר לראות באתר מאקו או ביוטיוב, כשהבידור העצכחי לא מספק אותך 

ואינני מכיר את השחקן. האם גם השני, זה שלא נבחר לאחרונה על מי אתה מדבר?, גם הוא משחק בפארודיות?

מעבר לעסקי פארודיות, נדמה לי כי יש קוראים וכותבים החסרים גישה לספריה טובה, והם נאלצים שלא בטובתם לרכוש ידע ממקורות שאינם בעלי רמה מספיקה. אכן, אין תחליף ללימודים באוניברסיטה, אך יש גם ברשת חומרים בסיסיים טובים בתחום

עודד

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם יש סיכוי "קטנטן" שהמדע טועה? אבולוציה ע"פ חברים.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 11 12 13 סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.