בית פורומים עצור כאן חושבים

הרב עובדיה יוסף ויוסף רצינגר. מה ההבדל?.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/1/2011 14:13 לינק ישיר 

תצלום: רויטרס

בשם האב, הבן ורוח הפייסבוק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2011 21:39 לינק ישיר 

השכן כתב:
"יום יום אנחנו שומעים על פסקים תמוהים ומתמיהים שיוצאים מעטם של גדולי ישראל. לעתים רחוקות אפשר לראות בדל ראיה לקורטוב שכל ישר, ואז כל היראים המשכילים מנגבים דמעות של שמחה והתרגשות ואומרים אשרנו שיש לנו גדוילים כאלה"

לאחר הפסק של הרב עובדיה בענין הגיור הצבאי, כתב הרב בני לאו מאמר שמשבח את הרב וקושר לו כתרים של אנושיות, ריאליות, פיקחות, ועוד. והרב לאו לא היה היחיד בקרב רבני הציונות הדתית ביחס הזה. נו מה, נשכחו הקללות ביזדים? נשכחה הפוליטיקה הקטנונית? וחשוב מכל - השכח הרב לאו כמה פסקים יצאו מהרב עובדיה שהם קטנוניים, לא אנושיים, וכמעט ליטאיים?

אוי לשכן
ואוי לשכנו

איזה הוכחה יש לך שהרב בני לאו שכח משהו?

הרב משבח את הפסק הזה.נקודה.
מה פסול ראית בכך?לא הבנתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2011 21:53 לינק ישיר 

נזקקתי השבוע לפסיקה הלכתית בנושא  בעייתי הקשור למעמד האשה ומצוותיה- עיינתי בהרבה שו"ת ים- בין היתר ביביע אומר ויהוה דעת.
אין אין גדול יותר מהרב עובדיה, הוא גאון פנומן בקנה מידה של הרבה מאד דורות, ברור חד מעמיק  ומקיף- בעיקר מחדש ומעיז,
למרות השפה היומיומית שלו הטרמינולוגיה המקובלת אצל רבנים הספרדים שלפעמים היא מביכה מאד- אין גדול ממנו!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2011 09:13 לינק ישיר 

ירוחם
תודה רבה על הדברים. אני שמתי לב לזה, מההיבט הפוליטי.
פושעט די אשכענייזער רעדן מיט א'אנדרע שפראך, און זיי מיינען אז אלע דארפן זיין ווי זיי. אם תתרגם את 'חארב ביתא' (קללתו שייחרב ביתו) ל זאל הער גיין אין דערערד אריין (קללה אשכנזית נפוצה). תראה שהאשכנזים מקללים יותר יותר ממנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2011 09:54 לינק ישיר 

צורע

חסידים אומרים כי הליטואקס לא מבינים בהליכותיו בקודש של הרבי, ואני אומר כי כולנו לא מבינים את שפתו בקודש של הר"ע

מועד קטן דף ט -מאי בעית הכא? אמר להו: דאמר לי אבא: זיל גבייהו דליברכוך. - אמרו ליה: יהא רעוא דתזרע ולא תחצד, תעייל ולא תיפוק, תיפוק ולא תעייל, ליחרוב ביתך וליתוב אושפיזך, לבלבל פתורך, ולא תחזי שתא חדתא. כי אתא לגבי אבוה, אמר ליה: לא מבעיא דברוכי לא בירכן - אבל צעורי צעורן. - אמר ליה: מאי אמרו לך? - הכי והכי אמרו לי. - אמר ליה: הנך כולהו ברכתא נינהו;

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2011 15:06 לינק ישיר 

נכון, המאנטליות שונה. הוא גם חי בסביבה רעיונית שונה. אבל תראו איזה מענטש. http://www.ladaat.net/article.php?do=viewarticle&articleid=10439

(דרך אגב אני אשכנזי דייטשי טהור, אבל לא מתבלבל ממי ששונה ממני בדעות שלו או בסגנון החיים שלו. ואין כמו הגיוון).

תוקן על ידי צורעפאכע ב- 04/02/2011 15:11:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2011 15:16 לינק ישיר 

ויוסף רצינגר, ככל שיתעלה מעלה מעלה, יילחם נגד הצלת חיים! לא יתרום איבריו: הפופ "חייב להיקבר שלם"

אבריו המושתלים יהיו כלי-קדושה... ולכן ימותו המתייסרים.
והוא נקרא נאור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2011 00:25 לינק ישיר 

אתה רק מדגיש את ההבדל בין הציפיות משתי הדמויות שבכותרת האשכול, כפי שכתבתי. האם הרב עובדיה יתרום את איבריו? (להזכירך הוא עומד בראש המתירים.)

החשש שהאיברים המושתלים של האפיפיור יהפכו לתשמישי קדושה, מזכיר לי שכשהייתי עם אשתי בחדר לידה, ניגש אלי אב טרי חרדי והציע לי כסגולה משהו שנראה כמו ציפורן קשה וצהובה, והסביר שזה מקליפת האתרוג של הרב קנייבסקי. (זה היה בניסן). אלה תשמישי קדושתך ישראל, אז מה לך להלין על הקתולים? צייר במחשבתך את החרדי שיושתל בגופו לבו של הגר"ח, וכמה נצטרך לשלם כדי להתברך ממנו!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2011 00:52 לינק ישיר 

הרב עובדיה יוסף (צילום ארכיון: גיא אסיאג)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2011 09:44 לינק ישיר 

שאסף וול יגיד מילים טובות על ר' עובדיה יוסף זה חידוש.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הרב עובדיה יוסף ויוסף רצינגר. מה ההבדל?.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.