בית פורומים עצור כאן חושבים

במה ולמה להאמין? - סתם קטע

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/1/2003 08:54 לינק ישיר 
במה ולמה להאמין? - סתם קטע

כתב - ניר קאופמן

אני מאמין או שאני לא מאמין ובמה.
אני מאמין.
אני מאמין במה שנוח לי להאמין, כי ככה אני מרגיש, אני מאמין בעצמי בזה שאני קיים, במה שאני רואה ולפעמים גם באלוהים, אם נוח לי אני אלך לבית כנסת ביום שבת ואם לא נוח לי, אז מן הסתם אני לא ילך, כי אני מאמין,אני ולא מישהו אחר, כי אני מרגיש ואני יודע ואני רואה ואפילו אם מישהו אומר לי שהוא יודע יותר, אפילו אם הוא אומר, אז אולי הוא באמת יודע, אבל אני מעדיף לגלות לבד.
תוקנה הכותרת

תוקן על ידי - עצכח - 29/10/2006 12:44:56

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2003 09:37 לינק ישיר 

סתם קטע?
לא, כלל לא סתם.
יש גיל, שבו כל אחד מתעורר לתהות על עצמו, על דרכו. מהיכן באתי? לאן אני הולך? איך זה שאני כאן, שהרי יכול היה להיות עולם שלם בלעדי?

אז ההתחלה, ההתחלה שלפני הכתיבה, היא מצויינת. היא מעידה שהכותב כבר עשה את הצעד הראשון. הוא החל לחשוב. הוא החל לחפש.

הבה נתבונן הלאה.

במה אני, או כל אחד מאיתנו, מאמין?

ולמה אמונה, למה לא ידיעה?

כמובן, אנו מתחילים מאמונה. אנו אפילו איננו רואים עד כמה הידיעות שלנו על העולם אינן אלא מערכת אמונות. אמנם, מערכת מבוססת היטב על מקורות מידע אמינים בדרך כלל.
אבל השאלות החשובות ביותר תלויות ועומדות באויר.

אני מאמין כיון שנוח לי...".
לא, לא בהכרח.
יש מי שמאמין מפני שנוח לו, מפני שהוא חושש לבדוק.
יש מי שמאמין, מפני שהגיע למסקנה שאין ודאויות, שכל אמונה מתבססת על "קפיצה", כפי שקוראים לכך האקזיסטנציאליסטים הדתיים.
ויש מי שהתייאש מעצמו. הוא אינו מאמין בעצמו. הוא מעדיף להגדיר את עצמו כמי שמאמין מטעמי נוחות ותו לא.

למה להישאר במצב זה?
החירות קוראת לנו!
האמת קוראת לנו!
הקב"ה קורא לנו דרך השליחים שלו, דרך החירות והאמת.

זה מתחיל מבפנים. הלא שום דבר אינו יכול לגעת בנקודה הפנימית ביותר. היא שלך ורק שלך. רק אתה נמצא שם. רק אתה יודע מה אתה חושב, בזהירות, בסבלנות, לברר ביסודיות.
כלפי חוץ, אתה עוד אדם. בפנים, הפכת לאדם אחר. לאדם חושב. אדם מתבונן. אדם שאינו נשאר עם ההרגל של הנוחיות, אלא מתחיל להתבונן בעולם ובעצמו בעינים פקוחות.
נראה לאן זה יוביל אותך.

היה פעם מישהו שחיפש. הוא עשה נסיונות גדולים. הוא כמעט נסע לטיבט, אלא שטיבט היתה רחוקה, אז הוא עשה טיבט משלו, סגד לשמש ולירח, ומה לא.
אבל האמת לא הניחה לו, ובסופו של דבר הוא שבר את כל הפסילים.
וממנו בא העם היהודי.
קראו לו אברהם.
אתה הנכד שלו.

בהצלחה!

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2003 09:53 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2006 00:49 לינק ישיר 

כזה קטע שטותי כבר שנים הרבה לא ראיתי. ואיך שהרב מיימוני מתיחס אל זה בחרדת קודש כאילו זה איזה פילוסופי' עמוקה - פשוט מצחיק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2006 10:59 לינק ישיר 

הרב החוסיד.
אתה צודק -כי הרי החכמה השלמה ניתנה רק לאנשים החושבים כמוך

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2006 22:08 לינק ישיר 

מיימוני,
דבריך נהירים ונפלאים.
אלמלא הבעיה שלך עם הקבלה, הייתי מוציא אותך לאור.
רק מה, שאין הרבה קשר בין הנכתב לבין המאמר הנפרד שלך. (ובזה החוסיד צודק, כי עם כל המאמץ להבין את הסלנג הלירי, דומה שאין בו מעבר למה שיש בו).

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > במה ולמה להאמין? - סתם קטע
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext