בית פורומים עצור כאן חושבים

האם הבחירה החופשית, באמת חופשית??

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/2/2011 20:04 לינק ישיר 

אפילו שלא מענין אותי איך קוראים לזה בחירה או החלטה. מענין אותי איך היא פועלת. אבל אני לא מבין למה אם היא מוחרכת היא לא יכולה להיות בחירה. בחירה זה מה שאצל האדם התקבל ההחלטה, מה זה משנה אם ההחלטה התקבלה ע"י סיבות שהכריחו או מעצמו. אם מחשב בוחר משהו קוראים לזה בחירה אוטומטית. למה? הרי הבחירה באה בגלל האיש שתכנת את המחשב בצורה כזאת שיצא הבחירה הזו. רואים שבחירה זה ההחלטה עצמה בלי קשר לאיך היא נעשתה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2011 20:23 לינק ישיר 

צורעפאכע כתב:
אפילו שלא מענין אותי איך קוראים לזה בחירה או החלטה. מענין אותי איך היא פועלת. אבל אני לא מבין למה אם היא מוחרכת היא לא יכולה להיות בחירה. בחירה זה מה שאצל האדם התקבל ההחלטה, מה זה משנה אם ההחלטה התקבלה ע"י סיבות שהכריחו או מעצמו. אם מחשב בוחר משהו קוראים לזה בחירה אוטומטית. למה? הרי הבחירה באה בגלל האיש שתכנת את המחשב בצורה כזאת שיצא הבחירה הזו. רואים שבחירה זה ההחלטה עצמה בלי קשר לאיך היא נעשתה.

החלטה שהתקבלה ע"י סיבות שהכריחו  אינה החלטה אלא הכרח.על אף שהיתה לך אפשרות שנייה, הנסיבות הובילו אותך להחליט את ההחלטה הספציפית.
'בחירה אוטומטית' של מחשב או רובוט, היא מושג מושאל, זה לא באמת שהמחשב בוחר, המחשב מוכרח לעשות את הפעולה הזו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2011 20:30 לינק ישיר 

אני לא מבין אותך. החלטה ובחירה זה מה שאדם מפסיק להסתפק ומפסיקים שתי הצדדים להתחלף לו בראש. אלא הוא תופס צד אחד. זה נקרא החלטה. ולא משנה מה גרם לו את ההחלטה הזאת, סיבות או מעצמו.
החלטה זה מלשון משהו שנחלט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2011 21:12 לינק ישיר 

פתחתי פעם אשכול בנושא

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=2819245&forum_id=1364
מומלץ לקרוא את כל התגובות של מיימוני

חוצמיזה
השאלה שלך מתבססת על הכלל שאומר לכל סיבה יש מסובב או בעברית פשוטה לכל דבר יש גורם. ולכן אתה מניח שמשהו גורם לנו לבחור.
תמיד בכל שאלה, ראוי לבחון טוב טוב את הבסיס של השאלה כי בדרך כלל הבעיה נמצאת שם. במקרה שלנו צריך לשאול: מדוע חייב להיות שלכל דבר יש גורם? האם לא יכול להיות דבר בלי גורם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2011 22:18 לינק ישיר 

חופש בחירה בין טוב לרע - אז לדעתי זה כך:
1. כל אדם קרוב אל עצמו (אגו) טבעי ביותר.
2. לכן רצון האדם לעשות טוב לעצמו (גם אם יעשה טוב לאחר בעצם זה גם לעצמו).
3. אם מראש האדם יודע באופן מוחלט מה טוב ומה רע , מן הסתם יבחר בטוב (הלא הוא שואף לעשות טוב לעצמו).
4. אם אין ידיעה מוחלטת לגבי הרצון לעשות משהו אם הוא טוב או רע אז תוצאת המעשה תתברר מאוחר יותר אם טובה או רעה היא.
5. חופש הבחירה ניתן לאדם רק על מנת שיבחר בין טוב לרע, אף שהוא לא פעם טועה בבחירה שלו עקב סיבות רבות של אילוצים הוא עלול גם לבחור ברע מראש עקב אילוצים חיצוניים (איום אקדח מול הרכה).
ערב טוב. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם הבחירה החופשית, באמת חופשית??
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.