בית פורומים עצור כאן חושבים

היחס למטיפים למינות על פי ההלכה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/2/2011 17:26 לינק ישיר 

צענע

ציטטתי מהזכרון ולכן לא שמתי לב ל"מלמד". יתכן שכדבריך זה כולל רק מי ש"מלמד" ולא מי שמדבר איתו בלימוד. בכל אופן, עד כמה שנראה מהדברים זה רק איסור מדרבנן. אז "בל תוסיף" אין כאן, אלא רק יש להבין מה נכלל באיסור המקורי ואיך יש להבינו ולפרשו היום.

ואולי באמת יש לדון על השתתפות של מי שנראים פסולים בפורום מצדדים אחרים. ולא מחמת הטעם הזה בדיוק.

כנר

החסרון שהצביעו עליו כאן הוא לא בדעות ואמונות, אם כי יתכן שזה האיסור המקורי, אלא מחמת התנהגות של בזיון לתורה והשמצתה (ירון ידען לפי הנאמר עליו) או הפצת *** (מישהו אחר).

בראשית ימי הפורום היה ניק מסויים שהיה חבר גם בפורום של *** בהייד פארק. מייסד הפורום ביקש ממנו להגיע לפורום בניק אחר ולא בניקו ה***י.

בכל אופן, מי שבא לברר ספקותיו איני רואה בו בעל חסרון אלא להפך.

מובארק

ברוך הבא לפורום!

העלית הצעה חדשה לבחינת הקריטריון של "אינו הגון".

האם זה ב:

מעשים? (***?)
דעות ואמונות?
ואז יש לבדוק על אלו אמונות הוא מערער. יש אמונות שמעורערות ועומדות. וזה גם תלוי ברקע התרבותי והחינוכי שלו. יש הרבה תינוקות שנשבו מכל הצדדים הרבים של המתרסים.
סגנון והתבטאות? (שאלות כן, זלזול והתרסה לא).

אני אישית סבור שאין לדחות אף אחד, כי עצם זה שאדם טורח להגיע לפורום ולכתוב, זה כבר מעיד שהוא חפץ באמת ובתורה. ואני מרשה לעצמי לחדור לפני ולפנים שלו ולטעון שגם אם הוא בא על מנת לשאול ואפילו לתקוף, עצם זה שהנושאים מעניינים אותו, זה כבר חיבור לתורה ולנותן התורה, ועצם זה שהוא תוקף זה מעיד שהוא רוצה את האמת, ומי שרוצה את האמת הוא כבר חבר ראוי.

גם אם לא אאמץ את הקריטריון שלך כי מי שאין לו ספקות אינו הגון, אני עדיין סבור שזו אבחנה חשובה. בדורנו, הכרת הידע המדעי והפילוסופי והאוירה שמסביב אכן מפתחת ספקות והתלבטויות עד שמי שאינו חש בהן לפעמים נדמה כמת שאינו מרגיש. 

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2011 21:50 לינק ישיר 

מיימוני

אתה מתכוון לסקס?
(ררררררררררררררץ לשטוף את הפה עם מים וסבון...)

לגבי מה שג'ה (במובן של הכל מן ג'ה של שוטי הנבואה?) מובארק טען, אני חושב שהוא צודק בתכלית. לאחר ההפנייה שעשה לנו כותב הפצ'קווילים (טעות במקור) ארתחזוטא עיינתי בבלוג של 'הרב הגאון' ותיתי לו (ומגלגלין זכות ע"י ארתח) שלא פסק פומי מלצחוק במשך כשעתיים.
לשם התחלה מוזמנים חכמי (וסליחה מחכמות) הפורום לפרש את המאמר 'בנות ישראל אין להן שיער לא בית השחי ולא בית הערווה' ואת ההצדקה לשימו בתלמוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2011 23:21 לינק ישיר 

רש"י על המקום סנהדרין כ"א ע"א  "שלא היה להם לבנות ישראל - קודם שחטאו וגבהו בנות ציון (ישעיהו ג):" 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2011 23:31 לינק ישיר 

פראק מהלך

על איזו שאלה בדיוק ענית?
שמא חשבת ששאלתי 'הרי זו טעות'?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2011 22:36 לינק ישיר 

מה קורה חברים?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > היחס למטיפים למינות על פי ההלכה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.