בית פורומים אחרית הימים כאן ועכשיו

מהי חשיבות האחדות של כלל ישראל ??? שהגאולה תלויה דוקא באחדות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/4/2011 10:10 לינק ישיר 
מהי חשיבות האחדות של כלל ישראל ??? שהגאולה תלויה דוקא באחדות

שמעתי למייחל ופתחתי אשכול נפרד לנושא האחדות בכלל ישראל מהי חשיבותה ולמה הגאולה תלויה דוקא באחדות.

תוך כדי העיון במסרי הרב האיר לי הענין החשוב של אחדות כלל ישראל.

הקשר של יהודי עם הקב"ה הוא לא קשר כבוד אלא הקשר הוא בהתכללות היהודי בעם ישראל , וההתכללות של יהודי בעם ישראל היא רק דרך ענוה ואהבת חנם , ועל כן כל "המתנשא" על יהודי אחר משום גאוה , הרי שהוא מוציא את עצמו מכלל ישראל , ועל כן כל זמן שיש פירוד לא יכול להיות גאולה כי הקב"ה רוצה לגאול את עם ישראל כעם ולא כיחידים היות והקשר בין בורא עולם לעם ישראל הוא כעם, ולכן הקב"ה יכריח את האחדות כדי להיגאל,וכנראה מי שיתעקש לא להתאחד או שיסבול קשות כדי להגיע לענווה , או שיוצא מכלל ישראל חלילה , כמובן כל זה רק ליהודים האמיתיים ולא לערב רב שהם לא נכללים בגאולה.

ולכן תפקידינו העיקרי בכל מצוה ולימוד תורה שעושים יש לעשות אותה לא מתוך הענין האישי,
אלא מתוך השתייכות לכלל ישראל , וכך אפשר לעבוד את בורא עולם ללא גאוה.

היות וכשאדם עושה את המצוה או לימוד התורה במסגרת השתייכותו לכלל לא שייך בזה גאוה היות והוא תולה את הקשר שלו עם הקב"ה לא בענין האישי אלא כהשתייכותו לכלל. וההתבטלות לכלל היא הענוה , וההתבטלות לכלל יכולה לבוא רק על ידי אהבת ישראל אמיתית.

כלל ישרא הוא כגוף אחד, וכמו שהידיים והרגליים ושאר האיברים של האדם פועלים באחדות גמורה ובלי התנשאות אחד על חבירו כך צריך להיות הקשר של כל יהודי ויהודי , ורק כשכך יהיה תוכל לבוא הגאולה.

השאלה הגדולה מה יעשה בורא עולם כדי להביא למצב האחדות.

כמובן כשכל יהודי מקושר לכלל ישראל באמת ובשלימות הרי שחייב להיות עבודת המידות , וכשיש עבודת המידות אין סיבה לעבור על שום איסור מהתורה כי כל הסיבה שאדם הולך אחר שרירות ליבו באה מגאוה ומהבנה שרק הוא צודק, גם אם הוא לא מכריז על כך בגלוי , ברגע שאדם עובר לענוה ורודף אחר האמת בורא עולם מדריך אותו בצורה מושלמת איך להגיע לאמת ואיך עליו להתנהג.

המסקנא היא שהאחדות גורמת שכל היהודים יוגדרו כעם, וממילא גם גורמת לשמירת מצוות ועל כן באותו זמן אין סיבה שתעכב את הגאולה.

תוקן על ידי המיייחל ב- 14/04/2011 21:45:47

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2011 22:07 לינק ישיר 

תודה על הדברים דורש. היטבת לתאר אותם ולהסביר אותם בצורה ברורה חדה וחותכת.

"האחדות כתנאי לגאולה" מה כבר אפשר להוסיף על המילים הקצרות האלה הטומנות בחובן את אריכות הגלות
וסבל של דורות רבים ויהודים אין מספר.

אם נבקש לזמן הנה ולו גם מקצת מהמובא בספרים הק' על מעלת האחדות ואהבת ישראל וגנות המחלוקת
יכלה הזמן והמה לא יכלו. מי לא דיבר בזאת?? מהנביאים הק' דרך רז"ל בגמ' בזוה"ק ובמדרשים הרבים
ואחרונים אחרונים חביבים רבותינו הק' גדולי החסידות וחכמי הקבלה בלי סוף...בלי סוף ממש.

יזכר לטוב ג"ע החיד"א ז"ל כמה צעק על-כך והירבה להוכיח את בני דורו על העניין באומרו
"האיך לא יבוש האדם לעמוד בתפילה לפני בוראו ולומר 'כי לישועתך קיוינו וציפינו כל היום'
בשעה שהלב מלא בשנאה על פלוני וכעס על אלמוני הלא לא תיתכן גאולה כל זמן שהשטן
של שנאת החינם מרקד בינינו שהרי אם להחריב את ביתנו ולשרוף את היכלנו היה בה כח
ק"ו שלעכב את בניין בית שלישי יהיה לה הכח!"

ועוד הוסיף הגאון ז"ל כהנה דוגמאות הסברים וחידושים למכביר על העניין כידוע לרגיל בספריו המתוקים.

שוב, הדברים ארוכים ובחלקם הגדול אף מוכרים ולא המדרש עיקר אלא המעשה בתיקון מידותינו
המקולקלות ובעידון נפשנו כלפינו וכלפי הבריות. ה' יזכנו על דבר כבוד שמו אמן.

ואסיים בתפילתו של החיד"א זי"ע ממנה גם נלמד כמה חשוב הדבר:

וִיהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ ה' אֱלֹהֵינוּ וֵאלֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ. שֶׁתִּתְמַלֵּא רַחֲמִים עָלֵינוּ, וְתִטַּע אַהֲבָה וְאַחֲוָה שָׁלוֹם וְרֵיעוּת בֵּינֵינוּ וּבֵין כָּל יִשְֹרָאֵל, וְנִהְיֶה לַאֲחָדִים, כְּשֵׁם שֶׁבְּהַר סִינַי הָיָה שָׁלוֹם בֵּינֵינוּ, כְּדִכְתִיב, וַיִּחַן שָׁם יִשְֹרָאֵל נֶגֶד הָהָר, כְּאִישׁ אֶחָד בְּאַחְדוּת גָמוּר, כֵּן בְּרַחֲמֶיךָ הָרַבִּים תְּזַכֵּנוּ לְהַעֲבִיר מִמֶּנּוּ שִֹנְאָה וְקִנְאָה וְתַחֲרוּת, וְנִהְיֶה אוֹהֲבִים זֶה לָזֶה, וְתָשִֹים שָׁלוֹם בֵּינֵינו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/4/2011 17:53 לינק ישיר 

אחד הדברים שמפריעים לאחדות כלל ישראל הוא הפעלת השכל יתר על המידה או במילים אחרות לא במקום הנכון, אהבה היא ברובד של המידות ולא של השכל , כמובן שיש להתשמש בשכל של התורה מתי ואיך לאהוב , אבל קודם כל צריך שיהיה את רגש האהבה בלב האדם , ורק לאחר מכן יש להפעיל עליו את השכל מתי להשתמש ברגש,

הטעות שנפוצה בין האנשים היא , שהם מסבירים בשכל למה צריך לשנוא או לאהוב , אבל הם לא מודעים למצב שהם נמצאים בו , שהם אינם יודעים רגש מהו , הם רק יודעים לראות את החשיבה שלהם ללא רגש לזולת .

הדבר הזה מטעה את ההמון ולא רק....

ולכן כדי להבחין נכון מתי יש לשנוא יהודי אחר או לאהוב יהודי אחר , יש קודם כל על האדם להבחין בשני נקודות כלפי עצמו:
1. האם הוא רגשי לזולת , ובגלל התורה הוא מתגבר על הרגשות ושונא את העבירה של פלוני , או שאין לו בכלל רגש , והוא רק בא בשם התורה , להסביר את חוסר רגישותו.
2. לבדוק האם טענותיו הם ללא סתירה לוגית , כלומר האם מה שהוא טוען כלפי הזולת הוא גם דורש מעצמו , או שאצל עצמו הוא תמיד מצליח למצוא למה הוא מתנהג על פי התורה.

זה המבחן לדעת האם האדם הוא בעל רגש לשני , רק הוא מתחשב בתורה , או להיפך הוא מרגיש רק את עצמו ומנצל את התורה לשם כך.

כמובן שאת שני הנקודות הנ"ל קשה מאוד להבחין באמיתותם , אבל הם שני הנוקודות שמוכללות במימרא של ר עקיבא "ואהבת לריעך כמוך זהו כלל גדול בתורה".

תוקן על ידי דורש_אמת ב- 17/04/2011 17:56:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2011 21:37 לינק ישיר 

השבוע התחלנו לקבל תשובות מה יעשה הקב"ה להביא לאחדות.

ההסכם בין החמס לפתח יצר מצב של אחדות בנושא חשוב מאוד , אין כרגע מה לריב ימין שמאל וכו' , כולם מסכימים שכרגע אין עם מי לדבר , כל אחד לפי בטחונו בהקב"ה כך הוא לחוץ יותר או פחות , אבל זה גורם לאחדות .

כך לאט לאט הקב"ה ישמוט מרגלינו את כל הנושאים המפרידים ולא יהיה על מה לריב , וממילא יהיה אחדות , וכל העמים לא יוכלו להלחם בעם ישראל .

הנושא הבא שנראה לי הוא שהקב"ה יראה לעם ישראל שכל אחד לפי איך שמסר את נפשו לארץ ישראל כך יהיה שכרו , ונראה לי שמי שלחם במלחמות עם ישראל יהיה לו שכר גדול.

בעצם הרב אמר את הדברים בצורה כללית שהקב"ה יכפה את האחדות ועכשיו מתחילים לחוש זאת .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2011 22:46 לינק ישיר 

לא נראה לי שאני מסכים עם קו המחשבה הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/4/2011 23:01 לינק ישיר 

אני יודע שאתה לא מסכים עם הקו הזה .

אם הקו הזה מפריע לך אני לא אכתוב אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2011 23:07 לינק ישיר 

חס-ושלום!
אתה תכתוב את דעתך הצלולה והברורה מבלי להתחשב בדעתי.

בסה"כ הבעתי את עמדתי בנושא שנראה לי שעוד תדבר בו רבות
אז גיליתי את דעתי פעם אחת וזהו. שלא יווצר הרושם ששתיקה כהודעה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/5/2011 15:17 לינק ישיר 
אחדות נשים - לקירוב הגאולה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2011 15:22 לינק ישיר 

נשמע יפה נשמע חזק. כל הכבוד למארגנים.

אם ככה אז יש לי שאלה:
מותר לי לצורך הכנס להתחפש לאשה כדי להכנס?
(ובכך לבטא את הצד הנשי שבי..)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/5/2011 16:22 לינק ישיר 

לא הבנתי . . . ..הא הא מאיפה להתחיל להגיב ?

יותר נראה לי  שהקרים השתלטו על הפרופיל של המייחל ועל ההרשאות שלו בניהול הפורום ומשחררים בדיחות פרועות ביותר על חשבונו

תוקן על ידי danmash ב- 30/05/2011 16:23:38

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/5/2011 16:38 לינק ישיר 

חחחחח...
למה לא ידידי למה לא?
בענייני אמונה ביטחון אופטימיות וקבלת ייסורים באהבה
אוכל ללמוד מהנשים הצדקניות יותר מהגברים הצדקניים..

ככה זה אצלי בכל אופן. מה לעשות, כל אחד והשריטה שלו..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/5/2011 16:55 לינק ישיר 

המייחל . . .. נו באמת ?!!?

להתחפש לאשה?!?!?

להרחיב בעניין  "לֹא יִהְיֶה כְלִי גֶבֶר עַל אִשָּׁה וְלֹא יִלְבַּשׁ גֶּבֶר שִׂמְלַת אִשָּׁה כִּי ...." ?!? 

וכמדומני זה איסור דאורייתא. . .

וחוץ מזה מה השלב הבא? אודם ועקבים גבוהים ?!?  ומה יהיה על הזקן שמא תגלחהו -שמא תתגלה על ידי המוני הנשים ביד אליהו ?!?! ?!?

לאן הגענו ?!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/7/2011 15:35 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2011 15:47 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > אחרית הימים כאן ועכשיו > מהי חשיבות האחדות של כלל ישראל ??? שהגאולה תלויה דוקא באחדות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext