בית פורומים עצור כאן חושבים

איך מרגישים חירות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/3/2013 21:03 לינק ישיר 

אני המשכת להרגישת  בחרות- כשהנשיא אובמה בא להתפייס עם- עם ישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2013 21:08 לינק ישיר 

בע"ב,

שלא לצפות להרגשת החירות, כל זמן שנמצאים בשלב של יראת העונש לבדה.

שעבד ה' החופשי, נהיה כזה רק במדרגות גבוהות של עבודתו.

שהמפתח להכל הוא ביטול היש / האגו.

רוצה עוד ?

אבל בעצם, מדוע הנך מחפש בכלל מסקנות אצל משורר - מסאי ?

תוקן על ידי ספרן ב- 23/03/2013 21:13:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2013 21:12 לינק ישיר 

חירות בעצם עניינו הוא שלאדם יש את כל מה שצריך ולגבי יהודי חירות זה כשמקיים תורה ומצוות מכיוון שבאמת  ליהודי אין חיים רגועים בלי תורה ומצוות כמו שיש ד סוגים של דומם וכו שיש להם את הצרכים שלהם כך זה היהודי שהוא נברא מיוחד בפני עצמו שצריך למחסורו תורה ומצוות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2013 14:14 לינק ישיר 

מקסמן נעשה קנטיאני. אני רואה עט יקר המונח על השולחן ואין מניעה שאקח אותו לעצמי. אני שואל את עצמי אם, מבחינה מוסרית הדבר ראוי או בלתי ראוי, וקובע לעצמי כלל מדריך לעניין זה: אל תיקח את העט. זו צריכה להיות ההחלטה של כל אחד ואחד במקרה כזה. אחר כך בא הרצון שלי לידי ביטוי ומחליט על הפעולה, לקחת או שלא לקחת את העט. כל זה הוא תהליך פנימי. החירות מתבטאת בדברים הבאים: [א] 'חירות מ'. אני משוחרר מן הסיבתיות הכללית החיצונית לי. [ב] 'חירות ל'.  אני מחוקק לעצמי כלל מדריך לפעולה. [ג] 'חירות ל'. הרצון שלי קובע אם לבצע את הכלל המדריך אם לא. גורם חיצוני המתערב במעשה לאחר הקביעה הפנימית שלי, אינו משנה את מצבי הפנימי וערכו.

תורה וחירות, לא רק תורה.

מדוע לומד התורה הוא חופשי? הרעיון הגדול המסתתר, לדעתי, בעניין הזה הוא במה שהלומד אינו לומד לימוד פסיבי, אלא הוא נוכח בדיון עצמו וממש לוקח בו חלק כמשתתף לכל דבר. הוא אינו קורא בספר חוקים שחיבר אחר, אלא הוא עצמו הופך מחוקק שותף, היכול להביא הבנה ופרוש משלו אל כלל חבר המחוקקים. זהו 'חוק המגולם באדם חי' כמאמר הסטואה. התורה אינה חקוקה מאובנת על הלוחות אלא היא חיה, בת חורין.

רעיון כזה קיים גם במדע. לא המורה למתמטיקה מחוקק בשבילי את משפט פיטגורס, אלא הוא מאמן אותי לחשוב ולחוקק בעצמי את המשפט הזה ואת יתר המשפטים. מתקבלת קהילה של אנשים בני חורין העוסקים במתמטיקה, מפתחים אותה ומוסיפים לה חוקים ותובנות.

חירות, אם כן, אינה עניין של רגש אלא תודעה של מצב הכרתי ומעשי.

עודד

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > איך מרגישים חירות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.