בית פורומים עצור כאן חושבים

הדרך השלישית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/5/2011 13:01 לינק ישיר 

מעניין איך אתה מקשר את הטיעון שלי לנושא הזה.

(אני לא מוצאת שום קשר )

לגבי ה"סוג של נימוסים" כמדומני שזה לא מדויק מפני שכולם מבינים שנימוסים קל  ללמוד אבל,כמו שאמר ר' ישראל סלנטר, לשנות מידה אחת יותר קשה מאשר ללמוד את כל הש"ס
כלומר,בלי ללמוד הרבה את מדעי המוח ר' ישראל כבר הבין זאת .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2011 14:04 לינק ישיר 

שותפי,
אמנם קשה למדוד, אבל זה לא אומר שאין בזה אמצע. יש הרבה דברים שעלינו להעריך ואי אפשר ממש למדוד. בין שתי הקיצונויות של גאווה וענווה יש מצב אמצעי שהוא המצב הנכון. אולי תיקח מדד כמותי: אם יש 100 אירועים שבהם יש מקום להתרגז, תעשה זאת רק בחמישים מהם. וגם את עוצמת הכעס תגביל לחצי מהעוצמה המכסימלית. כל זה כמובן רק כדי להדגים את העיקרון, ובודאי שאי אפשר ממש למדוד. כוונתו לא לנטות לכעס וגם לא לשלוות יתר, כי שתי הקיצונויות הן בעייתיות. המונח 'אמצע' אינו ממש חשוב ומדויק כאן.

אישציפ,
אתה פותח נושא אחר, ודומני שאין זה מקומו. אבל אכתוב שתי הערות קצרות: 1. המונח 'דעות' במשמעות הזו מצוי כבר בחז"ל (הוא לא של הרמב"ם). 2. יש דעות (=השקפות/אמונות) אחרות שנדונות ביסודי התורה. אם אכן בהל' דעות כוונתו לדעות במשמעות הרגילה שלנו, לא ברור מדוע הוא מפצל יבן הל' דעות לבין הל' יסוה"ת.

שועתק,
גם בזה אין כאן המקום. היה אשכול על כך כאן בפורום. דבריי גם פורסמו ב'תחומין' כט. ככלל, טענתי היא שאם חיי ראובן שווים פחות מחיי שמעון (דמו סומק פחות), מותר לו (וייתכן שלפעמים הוא אף חייב) למסור אותם להצלת שמעון. ואם ראובן מת מוות מוחי ודאי שדמו סומק פחות (שכן גם אם הוא נחשב כחי, זה ודאי נחשב חיים באיכות פחותה בהרבה אפילו מחיי שעה).
באשר לתקדימים, אם אתה מדבר על תקדימים במובן של מישהו שעשה זאת, אני לא יודע. במובן שמישהו מתיר למעשה, אני גם לא בטוח שאני מכיר. אבל לענ"ד זוהי האמת. אציין שיש מהפוסקים שכתבו כן על מסירת נפש עבור חיי רבים (ולמדו כן מהרוגי לוד), וזו גם דוגמא לעיקרון דומה, והיא כן נמצאת בפוסקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2011 16:04 לינק ישיר 

והנה עוד דרך שלישית.....

http://cantonow.com/

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2011 17:11 לינק ישיר 

מיכי

מצטרף עם איקון ירקרק (=ירוק מאד בשפת המשנה).

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2011 18:37 לינק ישיר 

נראה לי שמגיעה לפשרה יחסי ציבור טובים יותר. רק ההבנה שלא כל האמת נמצאת בצד אחד (הצד שלי, כמובן) יכולה להביא לבירור האמת ולחיים משותפים. נכון שלפעמים הפשרה גורמת לקבלת החסרונות משני הצדדים, אבל רק האוחזים בה יכולים להתקדם ולברור אותן. בד"כ מי שבטוח שכל האמת אצלו, לא יראה את חסרונותיו וממילא לא יטפל בהן. יתד נאמן, בשבע והארץ מדגימים זאת היטב. כמדומני שזו הסיבה שבד"כ הלכה כבית הלל. הם הקדימו את דברי החולקים עליהם, שקלו אותם ולכן סביר שדעתם קרובה יותר לאמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2011 21:04 לינק ישיר 

ר' מיכי,
מסתבר שדוקא מה שאנחנו מכנים מידות בעיניו הוא דעה, ומה שאנחנו מכנים דעות זו כבר מציאות שחורגת מהגבולות הנורמטיביות של האדם ולכן הן נכללות בתורה. (יסודי התורה אם נדייק יותר) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2012 03:38 לינק ישיר 

דיון זה יש בו השלכות על הדיון דידן:

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=24&topic_id=2944762&forum_id=136

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/7/2012 02:23 לינק ישיר 

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4259501,00.html 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הדרך השלישית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.