|
|
| נשלח ב-17/5/2011 19:08 |
|
| |
בזמנו כשרצו לחדש כאן את הסנהדרין שהצטמצם בסוף להיכל שלמה ,מסופר שהתדיינו אז מרחוק או מקרוב מיימון פישמן שר הדתות והבריסקר רב שטען שאין היום שונאי בצע ולכן אין מקימים סנהדרין,וענה פישמן שבשביל כסף אפשר למצוא גם את זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2011 20:22 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | שאין היום שונאי בצע |
|
שיחפש בקיבוצים, כול העסק.
תרוץ ממש לא מוצלח.
|
|
| נשלח ב-17/5/2011 21:35 |
|
| |
צענע, לו יהיה כדבריך, יפרחו להם הדברים, עד שימצאו להם מקום להינטע בו, אם לא אצלך יהיה אצל אחרים, ואם לא אצלם, הרי בליבי נטועים הם כבר.
בכל מקרה נראה לי שבפורום הזה אני מספק דוגמאות חיות להתמודדות שלי עם מחשבות שנתפסות בעיני כמוטעות ו/או עקומות. (בדר"כ יש קורלציה בין השנים)
ינוח, מעבר להסכמה הנוספת (שאין ספק שהיא משמחת בעיני) : 1. אני לא חושב שהחורבן עומד כ"כ קרוב בפתח, בעיני עצם העיסוק שלנו בנושא (ועוד הגעה לשתי הסכמות ) הוא בבחינת "הניצנים נראו בארץ" אם לא למעלה מכך. (יש מה להוסיף בענין אבל נראה לי שזה לא המקום) לא שצריך להיות שאננים, כי ככל שהתהליך מתעכב עלולים להיות יותר נזקים בדרך ובכ"ז, 2. לא כ"כ הבנתי את השפט האחרון שלך , אתה רוצה לברר מהי מציאות של משיח ? או מושג המשיח ? וכד' ? מתוך ההקשר של הדיון הזה. (כי מתוך ההקשרים הסטנדרטיים הנושא כבר טחון הדק היטב ולא רק בפורום הזה...)
|
| נשלח ב-17/5/2011 21:40 |
|
| |
ינוח,ברור שגם טענת הבריסקר היתה בדרך צחות
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2011 22:31 |
|
| |
ינוח
"הגישה ל"משיח" הרווחת בקהל ומתוארת על ידך , היא לדעתי אחת השאלות-בעיות שמקרבת אותנו לחורבן, "
אולי תפרט מהי גישה זו ומה סכנותיה לדעתך.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2011 22:48 |
|
| |
צענע, אם יותר לי לענות במקום ינוח במילה אחת "בטלנות" ובמשפט אחד, זריקת הכל על ה"משיח" ,ובמקביל עשיית הכל כדי ששום מהלך שמוביל לקראת מציאות כזו לעולם לא תקרה. ועל זה כבר אמרו הקדמונים "יושב בשמים ישחק א-ד-נ-י ילעג למו"
|
| נשלח ב-22/5/2011 14:21 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  | ינוח
"הגישה ל"משיח" הרווחת בקהל ומתוארת על ידך , היא לדעתי אחת השאלות-בעיות שמקרבת אותנו לחורבן, "
אולי תפרט מהי גישה זו ומה סכנותיה לדעתך. |
|
אוסיף מעט על הסכנות.
מתארים את המשיח כבלתי חוטא, כקץ ההיסטוריה.
המשיח יכול לעזור עם דרך ההתמודדות עם הרע, אבל להתמודד יצטרך כל אחד בעצמו.
במלך המשיח לא חל קץ להיסטוריה. הרי המשיח הוא ילך בדרך כל בשר, "וימלוך בנו תחתיו ובן בנו …". לעולם יהיה צורך להתמודד עם הרע הפיזי כמו רעידות האדמה, ועם הרע בלב. הרי גם בעתיד צפוי כי "אין שלם מלב שבור".
אידיאליזציה לבן-אדם – מהותה עשיית פסל אלילי ממנו, גם אם לאיש זה קוראים נביא או משיח.
|
|
|