בית פורומים עצור כאן חושבים

עולם האצילות- החידוש הגדול של הרשב"י שהסתיים ביום ל"ג בעמר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/5/2012 00:30 לינק ישיר 

1. כלומר אתה חולק עלי?

2. הלימוד הוא אכן בעל ערך גם כשלעצמו וכך מבואר בחסידות שבתורה יש מעלה לא רק מצד זיווג הנשיקין שלה רוחא ברוחא במחשבת התורה אלא גם מצד המעשה שבה, שעקימת שפתיו הווי מעשה ונעשה מזה ברור הנה"ב והמשכת אור מקיף ע"ד כל מצווה שנעשת בעשיה גשמית .

כתבת:"הענין הוא שיש סכנה (שכבר קרתה במובנים רבים מדי) שזה יהפך לתכלית לעצמו, ולא כשלב בדרך להשלמת המהלך בעולם העשיה"-
 אני שומע כאן זכר לתורת ש"צ שזו אכן היתה אחת מן הסבות הידועות להתנגדות לשיטת הבעש"ט שמצד אחד עסק בקבלה ומצד שני קרב יהודים פשוטים (מה שכביכול ערער את מעמד בני התורה ושלפי דעתם היה יכול להביא לידי זלות התורה ואח"כ לירידה בקיום מצוותיה.)

בענין הבמבצרים כוונתי ברורה.

תוקן על ידי המנונאסבא ב- 13/05/2012 00:36:30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2012 10:10 לינק ישיר 

המנונא,
 1. אני לא חולק עליך אבל ייתכן שאתה חולק עלי. (אם אתה טוען שתופעה בה הקבלה הפכה לדרך אלטרנטיבית לאמונה ולחיים לא קיימת נראה שאתה אכן חולק , אבל לא עלי אלא על המציאות)
2. ברור שיש ללימוד ערך בפ"ע, לא העליתי בדעתי ובודאי שלא כתבתי אחרת. (אתה דן עם איש קש או איתי ?)
3. לא הבנתי מה הקשר של בין דברי לש"צ ו/או לחסידות.
4. בענין המבצרים הסתירה שלי לכוונת דבריך ברורה לא פחות. (ואם לך היא לא נהירה אתה מוזמן לנסות לברר אותה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2012 17:04 לינק ישיר 

הואיל ושותפינו הפנה לאשכול זה, אני מקפיצו לתועלת המעינים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2014 11:48 לינק ישיר 

ושוב אני חוזר ומאחל לכם שנה טובה. מקווה שכולנו התקדמנו קצת השנה בהכרת תורת הסוד ונתקדם בעז"ה עוד יותר בשנה הבאה. בשורות טובות ישועות ונחמות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2014 13:20 לינק ישיר 

תורת הסוד עלק של רבי שמעון בר יוחאי אישית כתב את זה   זה כבר לא סוד שלא הוא כתב ולכן מה שנשאר כסוד כמוס  הסוד לפרדה ולסוס

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > עולם האצילות- החידוש הגדול של הרשב"י שהסתיים ביום ל"ג בעמר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 18 19 20 סך הכל 20 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.