|
|
| נשלח ב-25/5/2011 05:01 |
|
| |
שותפי, לכאורה יש להקשות, הרי תוכו נאכל וקליפתו נזרקת, יש בזה הרבה יותר טוב[אוכל] מאשר רע[זבל] וקליפתו אכילה תוכו נזרק, עיקרו רע. יש איזה טעות בסדר הרוע בעולמות? אם נכוחים דבריך, א"כ העשיה טהורה/קדושה מן היצירה?
אפרופו נושא איזוטרי זה, אני מכיר יהודי מעניין שבצאתו לירקן מדקדק אחר פירות קטנים (יחסית, לא סוגים קטנים) דווקא. לשאלתי אודות מנהג תמוה זה, ענה שהוא מחפש פירות טובים יותר. ופירות, ככל שהם זעירים יותר, הם ענווים יותר. והקב"ה שטבע את מידותיו בבריאתו. טבע כך, הענווים יותר, טובים יותר. באדם כמו בפירות.
מגוחך? לטענת אותו יהדי, זה עבר בדיקה בת עשרות שנים, שלו עצמו. :)
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 10:53 |
|
| |
| אישדעה כתב: |  | שותפי,
לכאורה יש להקשות, הרי תוכו נאכל וקליפתו נזרקת, יש בזה הרבה יותר טוב[אוכל] מאשר רע[זבל] וקליפתו אכילה תוכו נזרק, עיקרו רע. יש איזה טעות בסדר הרוע בעולמות? אם נכוחים דבריך, א"כ העשיה טהורה/קדושה מן היצירה?
אפרופו נושא איזוטרי זה, אני מכיר יהודי מעניין שבצאתו לירקן מדקדק אחר פירות קטנים (יחסית, לא סוגים קטנים)
דווקא. לשאלתי אודות מנהג תמוה זה, ענה שהוא מחפש פירות טובים יותר. ופירות, ככל שהם זעירים יותר, הם ענווים יותר. והקב"ה שטבע את מידותיו בבריאתו. טבע כך, הענווים יותר, טובים יותר. באדם כמו בפירות.
מגוחך? לטענת אותו יהדי, זה עבר בדיקה בת עשרות שנים, שלו עצמו. :) |
|
וענבים יירשו ארץ?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 19:56 |
|
| |
| אישדעה כתב: |  | שותפי,
לכאורה יש להקשות, הרי תוכו נאכל וקליפתו נזרקת, יש בזה הרבה יותר טוב[אוכל] מאשר רע[זבל] וקליפתו אכילה תוכו נזרק, עיקרו רע. יש איזה טעות בסדר הרוע בעולמות? אם נכוחים דבריך, א"כ העשיה טהורה/קדושה מן היצירה?
|
|
השאלה איננה יותר או פחות כמותית. השאלה היא איך הדברים נתפסים.
ביצירה המראה החיצוני הוא טוב אבל יש איזהשהוא גרעין בעייתי בפנים.
בעשיה המראה החיצוני נראה שאינו ראוי אבל בפנימיות יש דבר טוב.
את עניין העשיה קל יחסית להבין, אבל בעניין היצירה יש צורך בהעמקת ההבנה (כמו שציינת) מה הפנימיות הבעייתית שבו ואכמ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2011 02:29 |
|
| |
ואני לתומי חשבתי, שאנחנו בעולם העשיה הפחות...
|
|
|
|
|