בית פורומים עצור כאן חושבים

על ילד הפלא שידע הכל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/7/2017 12:21 לינק ישיר 

מקבל ההשראה הוא "אני".
תשאל כל מי שקבל השראה והתשובה שלו תהיה "אני".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2017 12:42 לינק ישיר 

וכשאני לעצמי, מה אני?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2017 13:30 לינק ישיר 

הבנת כבר מאיפה "ההשראה"?

מה אני? בפעם הבאה שתקרא קריאת שמע אתה יכול לברר לעצמך מי/מה הוא:

"אני" א' א'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2017 14:44 לינק ישיר 

איסטרא בלגינא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2017 20:45 לינק ישיר 

אבל שלישי, מי הוא "אני"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2017 09:26 לינק ישיר 

מם80 כתב:
איסטרא בלגינא

"תנו רבנן לעולם יהא אדם ענוותן כהלל ואל יהא קפדן כשמאי. מעשה בשני בני אדם שהמרו זה את זה, אמרו כל מי שילך ויקניט את הלל יטול ד' מאות זוז, אמר אחד מהם אני אקניטנו, אותו היום ערב שבת היה והלל חפף את ראשו, הלך ועבר על ביתו, אמר מי כאן הלל, מי כאן הלל, נתעטף ויצא לקראתו אמר לו בני מה אתה מבקש, א"ל שאלה יש לי לשאול, א"ל שאל בני שאל, מפני מה ראשיהם של בבליים סגלגלות, א"ל בני שאלה גדולה שאלת, מפני שאין להם חיות פקחות. הלך והמתין שעה אחת חזר ואמר מי כאן הלל, מי כאן הלל, נתעטף ויצא לקראתו, אמר לו בני מה אתה מבקש, א"ל שאלה יש לי לשאול, א"ל שאל בני שאל, מפני מה עיניהן של תרמודיין תרוטות, אמר לו שאלה גדולה שאלת, מפני שדרין בין החולות. הלך והמתין שעה אחת, חזר ואמר מי כאן הלל מי כאן הלל, נתעטף ויצא לקראתו, א"ל בני מה אתה מבקש, א"ל שאלה יש לי לשאול, א"ל שאל בני שאל, מפני מה רגליהם של אפרקיים רחבות, א"ל בני שאלה גדולה שאלת, מפני שדרין בין בצעי המים. אמר לו שאלות הרבה יש לי לשאול ומתירא אני שמא תכעוס, נתעטף וישב לפניו, א"ל כל שאלותך שיש לך לשאול שאל. א"ל אתה הוא הלל שקורין אותך נשיא ישראל, א"ל הן, א"ל אם אתה הוא לא ירבו כמותך בישראל, א"ל בני מפני מה, א"ל מפני שאבדתי על ידך ד' מאות זוז, א"ל הוי זהיר ברוחך, כדי הוא הלל שתאבד על ידו ד' מאות זוז וד' מאות זוז והלל לא יקפיד."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2017 11:16 לינק ישיר 

אליקים7241 כתב:
אבל שלישי, מי הוא "אני"?

"אני מודע להיותי אדם,
אבל אינני צריך להיות אדם כדי להיות מודע להיותי.
לפני שהתחלתי להיות מודע להיותי מישהו, אני, מודעות בלתי-מותנית, הייתי מודע להיותי.
המודעות הזאת איננה תלויה בהיותי מישהו.
אני-עצמי-קיים, תודעה בלתי-מותנית.
הפכתי להיות מודע להיותי מישהו, ואני אמשיך להיות מודע להיותי מישהו אחר 
ממה שאני מודע להיותי (עכשיו).

אבל אני מודע לנצח-תמיד, בין אם אני צורה-מותנית או צורה בלתי מותנית.

בידיעה שאני מצב מותנה, אני, כאדם, יכול לשכוח מי אני, אבל אינני יכול לשכוח
שאני (קיים).
הידיעה של "האני" הזה, המודעות להיותי. היא המציאות היחידה".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2017 17:37 לינק ישיר 

שלישישי כתב:
תנו רבנן לעולם יהא אדם ענוותן כהלל ואל יהא קפדן כשמאי.

יפה. זה מה שהלל התכוון. וכשאני לעצמי, מה אני. מה זה ענוה. שהחכמה והגבורה והעושר הן מתנות של הקב"ה לאדם, אולם מהות האדם לכשעצמו, כל אדם, אינה אלא ענוה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2017 12:17 לינק ישיר 

פסקא נפלאה של הרב יעקב משה חרל"פ:

"באמת האני האמתי של האדם אינו מה שאנו תופסים בקרבנו, אלא דווקא הבחינה הנעלמת הבלתי נתפסת, שכן קוראים על כל האיברים ראשי, עיני, ידי ורגלי, ואפילו הלב שהוא מקור החיים קוראים "לבי", ואף גם על כל הגוף בכללו אומרים "גופי", הרי שהמציאות האמתית שעליה מכוון שהכל שלה היא המציאות הבלתי נתפסת, ומה שבלתי נתפס איננו פרטי אלא כללי וכלל הכללות. ולכן כל יחס של גאוה אינו אלא במה שהאדם מוצא עצמו מפורט מן הכלל, ואינו בנמצא אלא מצד הדברים הנתפסים אצל האדם, אבל האני האמתי שהוא כלל הכללים, מצדו לא יתכן שום יחס של גאוה, שלא יכול לייחס בחינה זו לעצמה, שהרי מצד הפרטיות איננה כלום, וכל הערך שלו רק מצד שהיא כללית וכלל כללית, וזהו מה שאמרו כל המתגאה אין אני והוא יכולים לדור בעולם, היננו שבחינת האני האמתי שבכל נפש מישראל מסתלקת ממנו, ולפי זה מבואר יותר מה שאמר הלל "אם אני כאן, הכל כאן", היינו אם אוכל לגלות את האני האמתי, הרי הכל כאן. ואם אין אני כאן, אם חסר האני האמתי, מי כאן, חסר הכל. וזהו ג"כ מה שאומר "אם אין אני לי מי לי". אבל אם אני אייחס את האני רק לעצמי - מה אני".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2017 12:38 לינק ישיר 

http://www.prag.co.il/pdf/chapters/cocho.pdf

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2017 18:36 לינק ישיר 

eli_s כתב:
בצורה "מעניינת" ביותר, ככל שהגילגולים הינם חלק מרכזי בדת בה דוגלים ההורים והסביבה, ישנם יותר סיפורים כאלו.

ואידך...מבין כל חמור. 

לא שאני באמת מאמין לסיפורי הגלגולים למיניהם, כי לדעתי גם אם יש בזה אמת אבל יש יותר מדומינים בעולם, מאשר תופעות על טבעיות.
אבל, ידוע במכניקת הקוונטים, כי מדידה של חלקיק, גורמת לפונקצית הגל לקרוס ומשאירה רק את פונקצית החלקיק. שזה אומר שלתודעה האנושית ואי יכולתה להבין סתירות, (כגון שניות הגל חלקיק) יוצרת מציאות חדשה של פוקצית חלקיק בלבד. וזה מדע טהור, לא מדע בדיוני.
באותה מידה יתכן כי בכל הנוגע לדברים על טבעיים, עצם אי היכולת לקבל את העל טבעי גורמת ל"פונקצית העל טבעי" לקרוס, ולהשאיר רק את "פונקצית הטבעי", ולכן יתכן כי באמת יהיו יותר דברים על טבעיים לאנשים שמאמינים בזה. ואידך פירושא היא... וזיל גמור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2017 00:26 לינק ישיר 

בשבוע האחרון יצא לאור ספר "בקודש פנימה" חלק ב' מהרב יצחק לנדא שהיה משב"ק אדמו"ר מבעלזא זצ"ל והוא מספר שם בתור עד ראייה את כל הסיפור של הילד הנ"ל.

כשהביאו את הילד לאדמו"ר מבעלזא הוא היה המשב"ק ונכח בחדר בשעת מעשה ומספר בדיוק מה שהיה.

מי שיכול להעתיק תבוא עליו ברכה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2018 05:49 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:
בשבוע האחרון יצא לאור ספר "בקודש פנימה" חלק ב' מהרב יצחק לנדא שהיה משב"ק אדמו"ר מבעלזא זצ"ל והוא מספר שם בתור עד ראייה את כל הסיפור של הילד הנ"ל.

כשהביאו את הילד לאדמו"ר מבעלזא הוא היה המשב"ק ונכח בחדר בשעת מעשה ומספר בדיוק מה שהיה.

מי שיכול להעתיק תבוא עליו ברכה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

1.JPG

2.JPG

3.JPG

תוקן על ידי ספרן ב- 07/01/2018 05:52:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2018 05:06 לינק ישיר 

תוקן על ידי סתיו_רוגן ב- 08/02/2018 05:16:35

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי סתיו_רוגן ב- 08/02/2018 05:16:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2018 23:23 לינק ישיר 
אריאל73

http://103fm.maariv.co.il/programs/media.aspx?ZrqvnVq=HGDGDF&c41t4nzVQ=M

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > על ילד הפלא שידע הכל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 31 32 33 סך הכל 33 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.