בית פורומים עצור כאן חושבים

הבעל עננו! על חדירת הנאו-פאגאניזם מהדלת האחורית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/8/2011 08:19 לינק ישיר 

אני משלים מה שהחסיר בעל (כתבתי באשכול אחר: לינקים נשברים, במיוחד בהייד פארק ובח"ח שם משנים את מבנה הלינק כל פעם. חייבים, פשוט חייבים, להביא גם את הכותרת ואז אפשר לחפש לפי האופציות הקיימות היום וגם להגיע.

שם האשכול: האפשר להבין את המקרא נכון בלא מחשבה פילוסופית?

המחבר: ינוח

(לא להאמין, הדבקתי באופרה וזה עבד! הייד למתכנתי בח"ח! עכשו צריך שיסדרו איקונים)

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2011 08:29 לינק ישיר 

הנוכח

תודה על המחמאה (אם כי לא ברור אם באמת התכוונת)

אם הבנתי, העלית טענה עקרונית שאמנם חוזרת כמה פעמים וכנראה לא עסקנו בה כראוי.

מה המסר של התורה?

הוצעו בעבר שני מסרים (אולי יותר):

א. התורה מכוונת לתקן את האדם, החברה, הדעות והאמונות. והיא מבוססת על מונותיאיזם במובן המכובד ביותר שלו. חופשיות הא-ל מכל מיגבלה והעדר כל היבט פיזי או אמירה משמעותית עליו ספציפית. זו גישה שאפשר לכנות רמבמית קויפמנית.

ב. המסר שטוענים לפי א' שהוא קיים אינו קיים באמת בטקסט אלא נכפה מבחוץ כפרשנות.

אולי רצית לטעון יותר מזה, שיש מסרים אחרים שהתורה והכותב שלה התכוונו אליהם. אם כן, לא מצאתי מה הם בדבריך. בוודאי שטענת 

ג. יש מסרים סותרים לסעיף א' בתורה. כגון דינים שנראים כמו מאגיה, תיאורים של הא-ל שהינם גשמיים בעליל (ויחזו את האלוהים ויאכלו וישתו, ותחת רגליו, אלוהים מתהלך לרוח היום, וכל תארי הרגש של האלוהים).

(כיון שהשם מופיע בכתיב מלא בתוספת ו' לא הקפדתי להחליף את ה-ה ב-ק).

כידוע לכולנו, גם מהפורום, שערי פרשנות לא ננעלו. ואפשר לומר לשיטת הרמבם את קויפמן (שאני גם כן דוגל בה) שיש ניסוחים שהם בלתי נמנעים עקב הקשיים התרבותיים.

ברחמיך הסכמת לומר שיש גם תשובות כאלו שהינן "טובות". 

יש אם כן לדון באריכות, ממש קושי אחר קושי ותשובה אחר תשובה, מה המסר המקורי ואם הביאור הוא פרשנות כפויה או מתבקשת.

לגבי השעיר לעזאזל, כמו ברוב המקומות האלו בתורה, יש לנו מידע חלקי. אפשר להבין זאת כמאגיה. אפשר להבין זאת כויתור להמון. ודאי שמצורכי הפסיכולוגיה האנושית הוא לגלגל את האשמה, לפעמים את האחריות הבלתי מוצדקת, על גורם זר ואי אפשר לתפוס שהאדם יכול לעשות תשובה, להתחרט מהלב, והנה הכל נסלח לו.

אני מתלבט אם לבאר את הדברים באריכות כאן, שהרי האשכול נפתח למטרה אחרת (חזרה בישראל של היום למאגיה ולאלילות של הכנענים והעממים שלפני שוב ישראל לארצו).

מצד שני, אם אחכה לאשכול חדש, מתי זה יהיה.

אני סבור שבארתי את עמדתי בעבר כגון באשכול על רגשות אשמה וכפרה (ששכחתי את שמו ועלי לנסות להיזכר. משהו עם שמו של חוקר המקרא מופס כמדומני...). אבל הדברים תמיד ראויים לחזרה והרחבה.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2011 12:24 לינק ישיר 

תגיד, אתה באמת לא מבין?!
הסברתי לך בדיוק מה הכשל בטיעון שלך (שאי אפשר לטעון שטקסט שמדגיש עמדה מסוימת כוונתו לקדם את העמדה ההפוכה, גם אם פרשנים יכולים בדוחק או שלא בדוחק להסביר איך אפשר ליישב את הטקסט עם העמדה ההפוכה) , ואתה חוזר עליו שוב בלי להתבלבל ובלי לנסות בכלל להגיב לזה. פשוט חוזר על זה. בעוד מילים, עוד רטוריקה, עוד דמגוגיה. וזה בכל דיון שלי איתך. 100% מהמקרים. אני כבר מיואש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2011 12:31 לינק ישיר 

והלא רבנו למדנו שאין ייאוש בעולם כלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2011 12:41 לינק ישיר 

בנוגע להבדל בין הלכה למאגיה,
דומני שפשוט לחלק את ההבדל בתודעה, מאגיה באה כדי לשנות את המציאות (לגרום לירידת גשמים , להצלחה ב X וכו'), קיום הלכה בכלל בענינים שקשורים לעמוד העבודה בפרט, בא כדי לקיים את רצון מה שמעל המציאות דהיינו הבורא. (או אם נרצה לנסח באופן קצת אחר שמקביל יותר להגדרה שנתתי למאגיה , כדי להעמיד את סדר המציאות מעשית ותודעתית על כנו)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2011 14:47 לינק ישיר 

נוכחי האם בתרבויות הקודמות היה מושג של התוודות על חטאים כפרה וסליחה וחזרה
למוטב כמו במעשה יום הכיפורים שעליו אתה מדבר
או שכל הכוונה הייתה לתת לאליל צ'ופר שלא יוריד עלינו איזו צ'פחה לא נעימה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הבעל עננו! על חדירת הנאו-פאגאניזם מהדלת האחורית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.