| נשלח ב-18/8/2011 07:50 |
|
| |
| tzvi11 כתב: |  | | אני הבאתי דברים ברורים מדברי האר"י על הצמצום שהוא בא ליישב את השאלה הגדולה הזו איך מן הבלתי מוגבל יוצא המוגבל וכוו', , ושותפי סך הכול טוען שלדעתו זה לא עונה, כך שבדיון שלנו על מה באה הקבלה לענות בודאי שהצדק עם ביליצער ויהי אור ואני הקטן. |
|
כל עוד שלא הסברתם איך הצמצום (דווקא, כלומר לא די באמירה סתמית שביכולת המאציל לעשות כרצונו כל דבר) עונה על שאלת היחס שבין המאציל האינסופי לבריאה הסופית, אין לכם שום ראיה לטענתכם שהקבלה באה לענות משהו חדש על עניין זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2011 10:54 |
|
| |
שותפי סוד, זה כבר בעיה מותודית! צריך להבדיל בין אי הבנות שלנו לבין מה שכתוב במפורש, וזה מה שאני עשיתי בצורה ברורה ומפורשת, וזה מה שיהי אור אמר מבלי לצטט במדויק.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2011 11:25 |
|
| |
| tzvi11 כתב: |  | שותפי סוד, זה כבר בעיה מותודית!
צריך להבדיל בין אי הבנות שלנו לבין מה שכתוב במפורש, וזה מה שאני עשיתי בצורה ברורה ומפורשת, וזה מה שיהי אור אמר מבלי לצטט במדויק. |
|
טוב, נראה לי שמיצינו.
לדעתי אין מישהו בעולם, לא בראשונים ולא באחרונים, שיכל או יוכל להסביר אי פעם איך הדברים נראים מצידו כביכול, ואיך הוא כביכול פועל באינסופיותו להוציא את הסופיות. אלה דברים שאין להם שיעור, וגם אם נשתמש במילת הקסם "צמצום" כו"כ פעמים. אשמח ללמוד אחרת, ואשמח עוד יותר להודות בטעותי.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2011 00:51 |
|
| |
| שותפיסוד כתב: |  |
לדעתי אין מישהו בעולם, לא בראשונים ולא באחרונים, שיכל או יוכל להסביר אי פעם איך הדברים נראים מצידו כביכול, ואיך הוא כביכול פועל באינסופיותו להוציא את הסופיות. אלה דברים שאין להם שיעור, וגם אם נשתמש במילת הקסם "צמצום" כו"כ פעמים. אשמח ללמוד אחרת, ואשמח עוד יותר להודות בטעותי. |
|
אתה חולק על סוד ה' ליראיו? [כן כן פשוט סוד ה'=הסודות של איך ה' פועל מצדו] כל מה שאתה לא יכול להבין אף אחד מהראשונים והאחרונים , ואולי גם הנביאים, לא יכול להיות שהבינו? ואולי באמת צריך סוג של נבואה להבין הדברים האלו, והאריז"ל דיבר מסוג נבואה כזאת כמ"ש ר' צדוק. ולכן באמת כשרוצים ללמוד זאת בלי התובנה הנבואית לא מבינים איך זה מתרץ.
|
|
|
|
|