בית פורומים עצור כאן חושבים

כיצד תשכנעו את הצאצא לא לקיים יחסי מין לפני הנישואים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/8/2011 15:52 לינק ישיר 

maxmen,

אם כך, למה שלא תציע לסגור את כל הישיבות, לדוגמה? תוך דור או שניים יהיו כולם תינוקות שנשבו, וייחסכו בכך הרבה עבירות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2011 17:40 לינק ישיר 

xibolaiyu כתב:
maxmen,

אם כך, למה שלא תציע לסגור את כל הישיבות, לדוגמה? תוך דור או שניים יהיו כולם תינוקות שנשבו, וייחסכו בכך הרבה עבירות.

צדיק: לא הבנתי אותך, בישיבות יש את הבעיות שלהם וגם על זה אני נזעק למה עושים מזה עסק גדול,
בשניהם בשני התרבויות יש בעיות טבעיות ביותר, והדרך לפתור זאת היא דווקא בזה שנוריד ציפיות רוחניות גבוהות של פילוסופית יוון או פילוסופית הנצרות, היא לא שייך לנו במקור במילא,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2011 06:30 לינק ישיר 

[האם הבעיה (נניח שיש כזו) עם נערים ונערות בגילאי 16 (לדוגמא) שמקיימים יחסי מין היא בכך שהם עושים זאת בלא חופה וקידושין? לדעתי, מי שחושב שמרכיב ה"לפני הנישואים" הוא החשוב (לעומת המרכיב הגילאי, או המרכיב של המוכנות הנפשית לקחת אחריות על התוצאות וכו'), לא רק מפספס עיקר משמעותי בחיים, אלא גם מפספס את דרכו אל לבו ושכלו של "הצאצא".]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2011 09:05 לינק ישיר 

על מה יצא הקצף? האם כל פעולה פיזית צריכה את הכוונה הנפשית המלאה? צריך להזהר וזהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2011 10:07 לינק ישיר 

אמשלום שלום,

אישית אני מסכים אתך לחלוטין, שמרכיב המוכנות הנפשית (וממילא הגיל) חשוב יותר מאשר הטקס הפורמאלי של הנישואין. (יתרה מזאת, הטקס הפורמאלי מבחינתי מבטא את המוכנות הנפשית ותו לא.) ועם זאת, אינני בטוח האם זה שייך בתשובה לאדם שנקודת המוצא שלו היא התנגדות ליחסי מין לפני נישואין משיקולים דתיים ושמרניים. אפשר לדמיין בנקל, לדוגמה, בני נוער בשלים מבחינת עצמם והקשר ביניהם ליחסי מין. (אולי בניגוד לאחרים,) לא בטוח שצעג ישתכנע שזה בסדר שישכבו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2011 11:06 לינק ישיר 

בתחילת האשכול הצגתי את הרקע לשאלה בכתבה שהתפרסמה בעיתון.
אני לא יוצא מתוך הנחה שמדובר בנערים פוחזים וריקים וחסרי אחריות, אלא שיש להם שיקול דעת מינימלי + הורמונים + רצון מסויים למרוד במסגרת. כעת אני מנסה להעמיד את עצמי במקום ההורים והמורים ומחפש את הטיעון שאוכל לומר להם כדי שלא יקיימו יחסים, וגם שלא יתנשקו ויתחבקו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2011 15:19 לינק ישיר 

[זיבוליהו,

אני מבינה שנקודת המוצא שונה, ובכ"ז נראה לי נכון שההסבר ל"צאצא" צריך להתבסס על הכרה בערכים כלשהם, ומבחינה חינוכית (אם אכן רוצים גם להשיג "תוצאות") חשוב בעיניי להדגיש לא רק את השיקולים החברתיים אלא גם את אלה שנוגעים בנפש היחיד. נדמה לי שבגילאים מסויימים, דווקא נימוקים מן הסוג השני יכולים לשכנע באופן עמוק יותר.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/8/2011 12:53 לינק ישיר 

ומה רע במשחק או בהתנסות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/8/2011 13:11 לינק ישיר 

תוקן בגלל בעיות ב- chrome

תוקן על ידי איש_הזיפים ב- 31/08/2011 14:05:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/8/2011 13:30 לינק ישיר 

כולן

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > כיצד תשכנעו את הצאצא לא לקיים יחסי מין לפני הנישואים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.