בית פורומים עצור כאן חושבים

ירידת הדורות = ירידה באינטליגנציה ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/9/2011 02:42 לינק ישיר 
ירידת הדורות *לא* = ירידה באינטליגנציה

ב"ה
יותר כמו *צניחה* באינטליגנציה..בגלל שאתה *מבין* מה הרמב"ם רצה להגיד (נניח שבאמת הבנת שם) זה אומר שיש לך אינטליגנציה כמו שלו? אני הרבה פסוקים בתורה מבין, אולי יש לי *אינסוף* אינטליגנציה כמו של זה שהכתיב אותה למשה? עשית פעם בדיקת iq? לא כדאי. אני *לא מבין* משהו. אתה חושב שאתה ברמה לחלוק על הרמב"ם? אז בוא נתחיל מזה שתצליח לחלוק על ר' עובדיה... קח הלכה *אחת* שלו שאתה "חולק" עליה ותשלח לו ת'הוכחות... אולי לא יהיה לו תשובה ל*אף אחת* מהראיות החותכות... אתה יודע מה? בוא נקצר ת'תהליך. שלח *לי* הלכה *אחת* שאתה חולק עליה ואני אבדוק ת'עניין. מי יודע,. אולי אשתכנע שהשולחן ערוך טעה. אני מדבר בשיא הרצינות! שלח הלכה *אחת* שאתה חולק עליה ואני אבדוק את זה! כמובן שלח ראיות.

"אני לא מבין למה נאסא מחפשים יצורים אינטילגנטיים בחלל החיצון. אני עדיין לא מצאתי את זה בכדור הארץ" ר' נויגרשל. :)

נוסח ההודעה תוקן, הורדו אייקונים מיותרים סימני הדגשה וניקוד המעייפים את העין כדי שיתאים לצורת הכתיבה בפורום

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 11/09/2011 17:16:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2011 18:35 לינק ישיר 

למנהלים החשובים, כאשר אתם מתקנים הודעות, מוטב תעשו אם לא תשלחו יד לתקן גם את שגיהות הכתיב!!!!!!!, כדי שכולם יוכלו לזהות למי שייך הניק הטרול הזה???????.

סליחה צדיקים, נסחבתי?!?!?!?!.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2011 19:15 לינק ישיר 

זרזיר

יש טעויות ויש טעויות.

יש כאלו שטועים בהקלדה. לפעמים מחמת הגיל. לפעמים מחמת החיפזון, או אי רגילות בעבודה עם מחשב ומקלדת.

ויש כאלו שטועים בכתיב מפני שאינם ישראלים ודוברי עברית במקור.

ויש כאלו שסובלים מליקויי למידה.

ויש כאלו שגרועים בכתיב.

למה לבייש?

תמה אני על הצעתך.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2011 20:57 לינק ישיר 

לגבי המושג ירידת הדורות,בגמ' ברכות מובא [כמדומני ביט ב] שהיה אמורא שאמר שהם בקיאים יותר מהדורות הקודמים,שאנן לומדים ששה סדרי,והם כשהם לומדים עוקצים הם מתקשים,ואעפ"כ תפילתם נענתה יותר,כיון שמסרו נפשיהו אקדושת השם,מזה בעצם נראה שמבחינת החכמה לא סברו שהם פחותים מהדור הקודם,רק במעשים היו גדולים מהם,ובאמת יש הרי מושג שהלכה כבתראי,מאידך בגמ' שמובא שאם ראשונים כבני אדם וכו' מובא במפורש לגבי ההבנה ,כמדומני שמוזכר שם לבם של ראשונים כפתחו של אולם וכו',אז רואים שהגמ' הבינה שגם בחכמה הראשונים גדולים יותר,ובאמת הדבר צריך ביאור למה שבאמת יהיה ככה.

יש גם מקורות שפעם האנשים היו יותר גבוהים,ויותר חזקים,יש בטוי בפוסקים לגבי צומות,שעתה נחלשו הטבעים,וא"כ אם חל שנוי בכוחות הגוף של האדם,אולי חל שנוי גם בכוחות הנפש,ואולי אחד תלוי בשני,חלישות בגוף גורם לחולשה בנפש,או שחולשה בנפש,גורמת לחולשת הגוף.

צריך באמת לברר באופן כללי למה שיהיה תופעה של שנוי בגוף  האדם, אולי במשך השנים העולם הזדהם, מעשן וכו'וזה משפיע על כל העולם,[ואולי זיהום של חטאי האדם גם משפיע...][ואולי ככל שהעולם קרוב למקור,לבראשית שלו הוא יותר מושלם,מאידך יש ישטענו שהאבולציא,לסוברים שאי"ז סתירה לתורה מוכיחה ההיפך]. 

אולי ככל שיש לאדם יותר אהבת תורה,וככל שחשוב לו רק התורה הוא מתאמץ יותר להתעמק בה,ומגיע להישגים גבוהים יותר.

יש גם ענין שבדורות שהיו קרובים לקבלת התורה,למסורת העברת התורה,הדברים היו יותר ברורים,פחות מחלוקת,יותר זכרו,בדורות שאחרי תקופת הגמרא,יש גם שיקול שיותר הכירו את סגנון האמוראים,ויכלו יותר להבין מה התכונו.

למעשה,ברור שאין כלל חד שכל המאוחר מחבירו יש ירידה,זה לא הגיוני,וגם בפסיקה רואים שיש שחלקו על קודמים להם,יש שהיו יוצאים מהכלל.

יש עוד נקודה בענין,גם אם דור אחד עדיף מהדור שלאחריו,אז אפשר לומר שכשתי חכמים,אחד מדור אחד,והשני מדור שלאחריו,ישקיעו באותו סוגיא אותו זמן,אז החכם שקדם לו ישיג יותר,אבל,הרי יתכן,ובאמת זה מצוי מאוד התופעה הזאת,שחכם מדור מאוחר ילמד נושא שהחכם שלפניו לא השקיע בו זמן כ"כ הרבה,היה חשוב לו ללמוד נושאים אחרים,אבל החכם שלאחריו השקיע פי כמה הרבה יותר ממנו,שהגיע להשגים גדולים יותר.

העלתי על הכתב הרהורי בענין,והדברים באמת טעונים עדין בירור רב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2011 17:14 לינק ישיר 
ירידת הדורות = ירידה במידות מאוזנות

פעם המידות היו יותר מאוזנות

היום המידות פחות מאוזנות

פעם הבחירה נבעה ממודעות מאד גדולה

היום הבחירה נובעת ממצבי נפש למיניהם

פעם היו אחד בפה ובלב ואם היו עושים מעשה רע זה היה בגילוי לעיני כולם

היום מחמת כל הבילבולים והחיצוניות בעל כורחנו אנחנו אחד בפה ואחד בלב (כמובן שלא תמיד, וכמובן שאני מדבר על המצב הכללי של הדור)

בקיצור פעם היו יותר בריאים בנפש

היום פחות

כל חכמות הטבע למיניהם (מדע, פילוסופיה, מתמטיקה כו' כו' ) אין להם עצות או דרך נורמאלית איך לתקן את הנפש

חכמות הטבע למיניהם הם צעצועים של מבוגרים

אבל אין שום דבר בינם לבין תיקון המידות!! 

התורה הקדושה זה לא כך בכלל!!

כל מטרת התורה הקדושה היא מצוות ומעשים טובים (ובמילים אחרות - תיקון/איזון המידות באמת)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2011 17:22 לינק ישיר 

מתי היה הפעם הזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2011 17:33 לינק ישיר 

לפני קום המדינה

אבל כנראה מלפני 100 שנה

ככל שתלך יותר אחורה כך זה ניכר בצורה יותר מוחשית, וככל שאנחנו יותר מתקדמים ניכר ההיפך

המחלות של פעם הם לא המחלות של היום (אין הכוונה לסוג המחלות אלא לכמות המחלות שיש באדם אחד ואין צריך לפרט)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2011 17:45 לינק ישיר 

מסורתי
נורא נחמד לסמוך על נוסטלגיה.
אנא אשש את טענותיך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2011 19:49 לינק ישיר 

פעם המידות היו יותר מאוזנות?

עד כמה יכולה שטיפת המח ! של המחזירים בתשובה להיות שקרית ולא נכונה!

היחס אל הנשים
יחסי העבודה
מתן צדקה וחסד
 רוח התנדבות
השכלה והקניית השכלה.
חינוך ויחס אל הילדים
יחסי ממשל ואזרח
שלטון החוק השוה לגדול וקטון
וכוכ וכו
במקרה הזה  לא כמה שיותר שמספרים שקרים השקר נקלט, כי האנשים הנורמלים רואים בעיינים, השקרים  הללו עובדים חזק על המשקרים עצמם. ושכרם הוא בכמה תמהונים או סהרורים שלא מוצאים את עצמם בעולמו של הבורא.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ירידת הדורות = ירידה באינטליגנציה ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext