בית פורומים עצור כאן חושבים

הסדר בין יהודים לבין ערבים בארץ ישראל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/9/2011 21:13 לינק ישיר 

יוסקהלייב כתב:
מקסמן,

נזכה לשלוט בארץ רק כאשר נמלא את חלקנו בברית בעבורה הובטחה לנו הארץ - וזאת כל התורה הישנה / חדשה על רגל אחת. "לה' הארץ ומלואה" ברצונו יתן לנו אותה וברצונו יקח אותה מאיתנו ויתנה לאחרים.

את הדעה הזאת חייבים לשחוט\לשרוף ולאשמיד לתמיד, זאת טענתי ולכן נתתי לך את מדרש חז"ל לעיל,
אי אפשר אי אפשר אלוקים מסכים עם יצחק אבינו ולא עם אברהם ויעקב, רבונו של עולם ,,,,,,,,,,,,,,, עד מתי השקר הזאת, אלפיים שנה דור אחרי דור קיימנו את התורה במסירות נפש ממש, כל מי שלא קיים במילא נכרת מהאומה = התבולל,

יוצא שכל מי ששרד עד היום פירושו שכל הדורות מעליו היו יראי השם במסירות נפש ממש, וכל צדיק כזה הפסיד 90% מצאצאיו להשמדה ולהתבוללות, בכל דור ודור, ולכן זועקים חז"ל במליצה שלהם לעיל שהאלוקים מסכים עם יצחק ולא עם אברהם ויעקב, לומר שאין לנו את הזכות לטעון את הטענה שלך שימותו על קידוש השם,
1, זאת התברר כשקר. לא עזר לנו לבלף שהנבואות מדברות על אחרי בית שני, זאת שקר במצח נחושה, אבל שקר שמותר בכדי לשמור עלינו בגלות, אבל חז"ל נתנו לנו סימן, שבעתיד החכמים יראו איך ומה ומתי ואמרו במפורש שבעתיד האלוקים יסכים עם יצחק, שזה אומר חצי עלי וחצי עליך ואל תהרוג אותם,
אין יותר לשקר שהאלוקים ישיב את שבותינו לארץ ישראל, אין הבטחה כזאת כל הנביאים דיברו על בית שני ולא חלמו שנצא לגלות שוב, ובאמת לא יצאנו לגלות. ואף אחד לא גירש אותנו משם, רק שלטו עלינו עם זר, אז מה ? מה עם אומות אחרות ששלטו עליהם האם לא שרדו ? אנחנו יצאנו לבד מתוך בחירה עזבנו את ארץ ישראל לטובת מרכזים ישיבתיים בגלות,
יכול להיות שאם לא היינו משקרים אז ?! היינו נשארים בארץ לעולמים !!

אני מבין כמה קשה דברי אלה אבל אין לי ברירה אני אנוס לומר זאת, כי זאת האמת אין יותר לשקר כל הנביאים דיברו אך ורק לבית שני, 

ולכן צריך באמת ומיד להקים סנהדרין לבטל את הדעות המטורפות האלה ומיד,

תוקן על ידי maxmen ב- 22/09/2011 21:20:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2011 21:27 לינק ישיר 

ועוד: אתה חושב ר' יוסקה לייב היקר שסתם התלמוד נתן את הדעה שאכלנו כבר את המשיח ?? כלומר למה התלמוד סיפר לנו על הדעה הזאת ? כי יבוא הזמן שנהיה חייבים לקבל את הדעה הזאת לטובת האומה כולה בכדי לא לתת להם לעזוב שוב את ארצו,

תוקן על ידי maxmen ב- 22/09/2011 21:28:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2011 22:30 לינק ישיר 

מעניין רק את הדעות שלכאורה משרתות את עמדותיך לא סתם התלמוד נתן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2011 22:47 לינק ישיר 

יוסקה לייב

האם לפי דעתך אין אפשרות כי החלק שאנו צריכים למלאות כלפי ה'. לא תואם למה שאתה חושב שהוא חלקנו?

האם העובדה שה' ברחמיו קיבץ גלויותנו והקים לנו את המדינה העצמאית, רק לאחר שמקימיה, זנחו את  הדרך לקיום הברית מה שאתה חושב שהיא חלקנו. וזה לא בדיוק כך.
ולכן ההתנגדות הגורפת של החרדים למדינה,  קיום המדינה לא מתאימה להשקופה שלהם. כי ה' חושב אחרת כנראה. עובדה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2011 23:30 לינק ישיר 

יוסקהלייב כתב:

מעניין רק את הדעות שלכאורה משרתות את עמדותיך לא סתם התלמוד נתן

לא יפה מה שעשיתה עכשיו, זה עניין של דעותי או דעות שלך, זה הדיון שלי איתך ?? אם כך אני מוותר אין לי עניין לנצח בויכוח,

אני מנסה לדון על דברים קריטיים ובאחריות גדולה כמו שמתאים לאנשים חושבים,

לעצם טענך: תן לי סיבה למה חז"ל נתנו את הדעה הזאת, הרי זאת דעה כפרנית לפי כת ההשקפה, בגלות זאת בוודאי היית דעה כפרנית לכל הדעות, היום זאת דעה כפרנית אך ורק לפי כת ההשקפה,

כאדם חושב לא צריך להיות לך מוזר דרשות לצורך לעביר תובנות, הדרשה שלי היא כמו כל דרשות חז"ל לצורך הדור וכן הדרשות של הרמב"ם לשלול את ההגשמה, אני מחדש כאן דבר חדש או מה ??
אולי תבטל את דרשות הרמב"ם שהוא גייס לצורך שלילת ההגשמה כי באמת חז"ל לא שללו לגמרי וק"ו התנ"ך לא שלל,
אל כורחך אתה מודע אייך חכמים מדברים, אז אנא לא זה הדיון כאן האם באמת חז"ל נתנו את הדעה בשביל דעותי וכו'

אני שואל אותך שאלה פשוטה, אתה מוכן לצאת שוב לגלות אלפיים שנה ?? אתה מוכן לעמול לריק, אתה מוכן שכל הדם שנשפך בארץ ישראל במאה האחרונה יהיה לריק, זאת השאלה כאן וזאת הדיון,

לשוב ולומר שאם נקיים את התורה אלוקים יביא משיח מיסטי ?! זאת שקר ונבואת שקר שחייבים עליה מיתה !!
כי אלפיים שנים קיימנו את התורה אפי' שלא היינו חייבים אך ורק מבחינת הציבי לך ציונים, ובכל זאת לא הביא לנו משיח  כי פשוט לא הבטיח משיח וזאת האמת, יותר מזה. אף נביא לא אמר שנצא לגלות שוב בבית שני, היום מותר כבר לגלות זאת,

שוב לא דעותי ודעותך צריך לעניין אותנו, צריך לעניין אותו האם יהיה קיום לאומה בארצו בלי תורה וחוקה וחוקי יסוד וסנהדרין,

כדי שנפסיק להתווכח בעניין קריטי כזה ?! חייבים להקים סנהדרין ומיד !! אחרת באמת נמשיך להתווכח כמו ליצנים ואז באמת נשלח שוב אזרחים לגור באיזה מקום ומחר נגרש אותם, שוב ההורים ישלחו את ילדיהם לצבא לההרג ולמות בשביל האומה, ומחר נבטל את המדינה כי הרס"ג ולייבוביץ והרב שך אמרו שאפשר יהדות בלי ארץ,

האם אתה תישן טוב הלילה ? אני לא !
נוווו באמת הדעות שלי מעניין אותי ?? מחר אני ימות ואז מה ?
תבין מעניין אותי האומה שלי מעניין אותי להקים משפחה שתשרוד לעולמים, וזה מה שאלוקים הבטיח להאבות כי זה עיקר עמלינו אחרת בשביל מה אנו עמלים כל כך,
אבל אם אני יודע מראש שיקרה מה שקרה להאבות האומה שלנו ?! כלומר שצאצאיהם יצאו לגלות מצריים והפסידו שם חמש מול אחד, יצאו שוב לגלות בבית ראשון והפסידו עשרה שבטים ואחריו הגלות של אלפיים שנה והפסידו כל דור ודור את צאצאיהם ?! אני עכשיו מוותר ולא רוצה לא עתיד ולא את היום שנולדדתי, למה ירמיהו פיחד ללכת לקברי האבות כי ידע שהאבות שיאשימו אותו. איך אתה לא מפחד שהאבות יאשימו אותך ואותי ?? מה נשיב להם לאבות הקדושים ?
נשיב להם שעבדנו את כת ההשקפה ?? שעבדנו ע"ז ?? מה נשיב להם ריבונו של עולם,,,,,

מה אתה אומר לבינך למה אתה מוליד אותו בכלל שיעבור מה שעברנו אלפיים שנה בגלות ???
תבין שכל דור ודור אנו מקבלים את התורה מחדש ולמה ? כי כל דור ודור ההורים באותו דור הם כמו האבות, כלומר אני עכשיו יעקב אבינו ואני מלמד את ילדי את התורה הכל בכדי לזכות לנצחיות שהאלוקים הבטיח להם\לנו,
זאת עומק העניין של לימוד וכתיבת התורה ההיסטורית, אחרת למה לא כתוב אך ורק מצוות, ובלי ארץ בכלל מי צריך ארץ ? צריך רק מצוות, התשובה שאנו השחקנים בסרט של התורה, אנו רוצים לזכות לצאצאינו בדיוק את מה שהתורה נותנת להאבות, והיום אני ואתה הם האבות האומה שבעתיד, כל חייל שנהרג במלחמה הוא האב שנהרג בשביל עתיד ילדיו לנצח,

אני לא עושה ברית מילה לבני כי לפני 3500 אלף שנה אחד מאבותי עשה ברית לבנו,
אני עושה ברית לבני כי אני אברהם והוא יצחק, זאת החשיבה ואין חשיבה אחרת כי חשיבה אחרת זאת ע"ז ממש,
מי שלוקח את בנו וחותך לו באכזריות כי יש לו איזה מסורת ?! הוא רוצח וטיפש ביחד,
מי שגר בחול ומקים משפחה בחול עם עשר ילדים וחושב שאלוקים יציל אותו שם ?! הוא טיפש גמור ועובד ע"ז ומעביר את בניו לע"ז למות ולאבדון, ולא רק זה הוא ממציא תורה חדשה ומאמץ לעצמו דעות חכמים שלא חשבו לכך כלל אחרי שחזרנו לארץ ישראל הם היו מוחקים את דבריהם לגמרי, כמו שר' עקיבא גנז את כל הספרים הקדושים בזמנו,

כל דברי אלה רלוונטיים אך ורק שיקום סנהדרין כמובן, לפני זה אין לי את הזכות לומר זאת, אבל יש לי את הזכות והחובה לזעוק אנא אנא בואו נקים ומיד "סנהדרין" אחרת עמלינו לריק ועבודתינו היא עבודה זרה, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2011 23:53 לינק ישיר 

מקס,
אני חייב לומר לך שהפתעת אותי בכל האשכול הזה.
שפתיים יישק משיב דברים נכוחים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2011 02:58 לינק ישיר 

מקסמן ידידי הצדיק,

לא הבנתי את דעתך.

האשכול נפתח בשאלה מה ההשקפה ההלכתית לגבי הסכסוך המדיני (או שכך הבנתי). לדעתי אין השקפה כזאת. לא הבנתי את תשובתך. עושה רושם שאתה מוטרד מהיכולת לשנות מדיניות, והיית מעוניין לפתור זאת ע"י חוקה שהיא התורה, וע"י סנהדרין. הבנתי נכון את דעתך? אם כן, אינני מבין כיצד זה אמור לעבוד:
א. בדיוק כפי שההלכה אינה אומרת כלום (לדעתי עכ"פ) לגבי המדיניות בסכסוך, היא אינה אומרת כלום לגבי רוב הדברים שאותם יש לחוקק. התורה בעד מס פרורגרסיבי או רגרסיבי? האם היהדות מעדיפה את זכות הקניין של כל אזרח להחזיק מכונית, או את זכות הציבור לאוויר נקי? וכו'. בנוסף, האם החוקה אמורה להבטיח את זכותו של כל אדם למימון הוצאת הגידול של כל מספר ילדים שיחפוץ להוליד? אם לא, מה ההבדל יחסית להיום, ואם כן, איזה סיכוי אתה חושב שיש לחוקה כזו?
ב. האם הסנהדרין אמורה להבחר, והאם יש מנגנון להחליף את הנהגתה? אם הסנהדרין נקבעת בהצבעה כל מספר שנים, מה ההבדל לכנסת, ואם לא, מה קורה אם מזכיר הסנהדרין מתחיל כחתן פרס ישראל לספרות בעל חזות חביבה , ולאחר כמה שנים מתברר שהאדם הוא פאשיסט אלים ששפיותו כלל אינה ברורה?
בקיצור, לא הבנתי כלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2011 13:56 לינק ישיר 

tzvi11 כתב:
מקס,
אני חייב לומר לך שהפתעת אותי בכל האשכול הזה.
שפתיים יישק משיב דברים נכוחים.

תודה צדיק,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2011 15:18 לינק ישיר 

xibolaiyu כתב:
,

לא הבנתי את דעתך.

האשכול נפתח בשאלה מה ההשקפה ההלכתית לגבי הסכסוך המדיני (או שכך הבנתי). לדעתי אין השקפה כזאת. לא הבנתי את תשובתך. עושה רושם שאתה מוטרד מהיכולת לשנות מדיניות, והיית מעוניין לפתור זאת ע"י חוקה שהיא התורה, וע"י סנהדרין. הבנתי נכון את דעתך? אם כן, אינני מבין כיצד זה אמור לעבוד:

אני אומר בוודאי שיש השקפה יהודית בעניין אבל אנו לא רוצים בה ולא מעוניינים בה, (עד כדי כך שהספורנו טוען שבלי סנהדרין אנו עובדי אלהים אחרים שהם חז"ל ח"ו וכל דור מאמצים אלהים אחרים וכל קהילה מאמצת אליל אחר)  ההשקפה היא "סנהדרין" ובמיוחד אמרתי סנהדרין נבחרת מהציבור הדגשתי זאת כי ידעתי שיפרשו אותי לא נכון, אני חושב שכל הצרות שלנו שאתה ציינת לעיל לגבי באיזה צד עומד הבג"ץ לא יהיה במצב של בחירת שופטים כל חמש שנים למשל, כל הפחות לגבי בחירת שופטי בג"ץ = סנהדרין,

לגבי שינו מדיניות: בוודאי שאפשר אבל באחריות על מעשינו, תראה במצב פוליטי של שני מחנות ממש נוגדות (למה זה בכלל קיים ? למה יש הבדל דעות באומה אחת והבדלים קיומיים ממש ??? זאת גם איזה מן הפקרות, לוגית\שכלית לא יכול להיות באומה אחת עם אינטרס אחת שהיא טובת האומה כולה. הבדלי דעות קיומיות) המחנה השני לא מחוייב כמעט למחויבויות שהמחנה הקודם נתן\קבע, אוקיי בנושא פשוט זה מובן, אבל בנושא של בית (=גירוש) הולדת ילדים ולתקוע אותם בלי מזון (הקיצבה) וכדומה ?! זאת בלתי אפשרי בשום חברה,
אבל אצלינו אין אחריות על מעשיו, כלומר שאני רוצה לזעוק על הממשלה, הוא אומר לי אני לא אשם לפני חצי שנה היה מלך אחר,
כלומר: אנו מדברים על עניין עקרוני לדורי דורות והם מחליפים מלך כל שלוש שנים ואין אחריות על מעשיהם מתחילה,
זו חברה שמתנהגת בהפקרות, באומה נורמילית לא צריך את האיום של בג"ץ ובכל זאת קיימים שם חוקי יסוד תבוניים שאין עליהם ויכוח, אצלינו מפחדים לתת סמכות גדלה לבג"ץ מהסיבה הזה בדיוק אנו רוצים כביכול הפקרות אנו חיים כביכול על הריבים יום ולילה זה כביכול הנשימות הלב שלנו,
לכן אני אומר שצריך להיות דבר ראשון סנהדרין נבחרת, וצריך להיות חוקה עקרונית שכולם מסכימים עמם, שזה חוקי יסוד, למשל עונש מוות וכדומה, אהבתם את הגר זו דאורייתא ממש כפשוטו (אני לא מדבר על דרש\הלכה כרגע) ביסוד כמו את המצרי שפעם היינו אצלהם גרים אסור לשנוא כך התורה אומרת שכל גר (שכמובן לא עובדי ע"ז) אתה חייב לאהוב אותו כמוך,
הייתי מכניס זאת בערכים של החוקה שלנו לצורך חינוך חובה למשל, וגם מכניס כמובן ואהבתם את החרדי כמוך, כי משום מה אותם שאוהבים את הגר תושב לא אוהבים את החרדים משום מה, טוב זה כבר פוליטיקה ממש ואסור בפורום כידוע, 

א. בדיוק כפי שההלכה אינה אומרת כלום (לדעתי עכ"פ) לגבי המדיניות בסכסוך, היא אינה אומרת כלום לגבי רוב הדברים שאותם יש לחוקק. התורה בעד מס פרורגרסיבי או רגרסיבי? האם היהדות מעדיפה את זכות הקניין של כל אזרח להחזיק מכונית, או את זכות הציבור לאוויר נקי? וכו'. בנוסף, האם החוקה אמורה להבטיח את זכותו של כל אדם למימון הוצאת הגידול של כל מספר ילדים שיחפוץ להוליד? אם לא, מה ההבדל יחסית להיום, ואם כן, איזה סיכוי אתה חושב שיש לחוקה כזו?

משום מה אני חושב שאתה לא מודע אייך ההלכה עובדת (בעיקרון ולא כת ההשקפה),
אני למשל לעולם לא הבנתי למה אימצו את החוקה הבריטית בקום המדינה (נכון הם למדו משפטים בכלא הבריטי בקפריסין, אבל למה לא למדו לפני כן בישיבה ? או למה לא חיפשו את המקבילים אצלינו ? ואז יכלו לבנות חוקה על פי דרכינו בתלמוד ובשו"תים,) במקום חוקת היהדות, מה כל כך אהבנו את עונש המלקות ועונש מוות שלהם ?? זה טעות ראשוני לדעתי,
מה היינו מרוויחים ?! היינו מרויחים את הדו שיח בין שופטים חילונים ודיינים דתיים וחרדים, תבין היום בעניין זה אנו אומה שיש לו שני שפות של משפט וזה ממש טירוף אם חושבים על זה לעומק, כל צד הוא עםארץ ממש בשפת הצד השני, ואין יכולת שיח ביניהם, ומי הסובל ?! אנו פשוטי העם ההמון העם וכל האומה כולה,
לא מספיק שיש חלוקי דעות במיליון דברים. בדבר העקרוני ביותר שמעמיד אומה על רגליו אין שפה ויכולת שיח בין החכמים, 

מי שהחליט אז לעשות דבר שכזה היה ממש חובבן ולץ וגרם לחורבן להרבה דורות, זו כוונתי להפקרות,
תראה: היה להם שכל לקבל את הרבנות ואת הנישואין ואת הכשרות ושבת וכיפור וברית מילה כחלק בחוקה,
אבל בזה (חוקה) שיחקו משחק זול והאומה סובל ותסבול לעולמים אם לא נתקן אותה, כמו עניין כור ההיתוך בצבא,
בשניהם (חוקה וגיוס) הם גרמו שיהיה חוסר אימון של הדתיים והחרדים לעולמים, כלומר היה מוכן (בן גוריון) לוותר על גיוסם העיקר שיהיה כור היתוך, 

עכשיו: חוקה הציבור עושה, אתמול הציבור דרש עונש מוות היום הוא לא מסכים, התורה במפורש דורשת לבוא לשופט בדורו ולא לעשות את הקודם לאליל וע"ז אחרת מה לא טוב משה רבינו ? למה לשמוע לר' עקיבא במקום משה רבינו, כלומר זה העניין כל דור הציבור מתקדם מוסרי וערכי וגם משא ומתן מתחלף מדור לדור, את זה ידע כבר משה רבינו,
רק מה ? האדם מיסודו הוא לא רציונאל כל הזמן ובכל מצב, יש מצבי רוח ואינטרסים וכדומה, (לשאלתך לגבי הקיצבה)  על כך בדיוק באים השופטים והחכמים, לעמוד על המשמר, מחוקקים חוקים רציונאלים תבוניים בכל דור לפי המצב (לא לפי המצב רוח האישי) המוסרי והערכי של הדור וכן המשא ומתן וחליפין וכו' וכו', ולא ייתן כמובן לעשות עוול בין חקיקה לחקיקה,
תבין המושג חוק היא לא לקחת את הזכות לערר או לחלוק, המושג חוק בא לשמור על הרציונאל וגם לזיכרון ושומת לב לעניין עקרוני שאנו לא כל הזמן שמים לב להם, ובכדי שלו יהיה מצב שחוק נהיה משהו שמימי אלילי וכדומה ?! לכך יושב שם שופט חיי ונושם ומלומד שהחוק לא יהיה כמו מחשב נתונים ורובוט,  

עכשיו תשאל (אם תשאל כמובן) מה הבדל בין חוקת היהדות לבין חוקת האומות ?! אין הבדל באמת הנה כהיום אנו פוסקים כדינה דמלכותא דינה, רק מה ? חייבים אימון של הציבור כלפי השופטים וזה עקרוני ויסודי מאוד לההמון ולסדר חברתי נכון וצודק ושורדת כחברה צודקת,
אי אפשר שרבע האומה (אם לא יותר) אין לו אימון בשופטים, כלומר הרבה מהאומה תחת כפיה משפטים דקטטורית, זאת בלתי אפשרי באומה נאורה בוודאי ביהדות שהדגל שלה זאת חירות אישית ואימון מוחלט בשופטים שלה = הגדוילים,

אני לא מדבר כבר על החוסר אימון שנגרם בעקבות זה לנושאים אחרים כמו גיוס לצבא כמו להיות שייך לוועד בית = מדינה,
ואז ירידה מהארץ כבר לא בעיה הלכתית והשקפתית כל כך, להפך יכול להיות טענה שעדיף ח"ו לגור בחול, 

ב. האם הסנהדרין אמורה להבחר, והאם יש מנגנון להחליף את הנהגתה? אם הסנהדרין נקבעת בהצבעה כל מספר שנים, מה ההבדל לכנסת, ואם לא, מה קורה אם מזכיר הסנהדרין מתחיל כחתן פרס ישראל לספרות בעל חזות חביבה , ולאחר כמה שנים מתברר שהאדם הוא פאשיסט אלים ששפיותו כלל אינה ברורה?
בקיצור, לא הבנתי כלל.

בוודאי שחייבים לבחור אותם אבל המעומד לתפקיד חייב שיהיה לו תואר במשפטים, חמש שנים לימוד משפט חובה כמו לשבט לוי ביהדות, זה החמש שנים שלמדו להיות שופטים או שאר עובדי מדינה, חז"ל אומרים שהיו צריכים לדעת כל השפות וכל החכמות = מדע, נוווווו לא נראה לך טוב ולעניין ומועיל ובעיקר יש להם אימון בציבור שזה החשוב ביותר, הרי כל חוק שאדם מקיים מתוך אימון הוא מקיים זאת כאדם חופשי ובן חורין, כל חוק שאזרח מקיים מחוסר אימון הוא בעצם "עבד" לחוקה,

היהדות נותן פיתרון טוב לבעיות שאתה מעלה, יש בית דין של שלושה של 21 של 71 תחשוב על זה זה ענק ומועיל, שבעים דעות של מלומדים במקום אחד בנושאים עקרוניים וקיומים לדורות זה יגרום לצדק יותר וחשיבה עמוקה יותר ובוודאי לא הפקרות מוחלטת של לשלוח לגור ואחר כך לגרש וכדומה,
וכל אחד מהם מייצג את הציבור שלו גם כן, כלומר יש אימון של כל הציבור,

הכנסת בעיני בעיני כל אזרח הם ליצינים ממש ועוד עם כוח כפיה מצד החוק, זאת אבסורד שמדובר בעקרי היוסוד של קומינו כאומה ובארצו, מילא במשחקי ילדים שיעשו מה שהם רוצים, אבל לא בעקרונות הקומיות של האומה,

ובכל זאת אפי' במשחקים שנותנים לשחק יש צורך של בג"ץ לעמוד על המשמר, כמו בעניין הקיצבה, אי אפשר להחליט כל יום אחרת בדבר שאין חזרה ממנה, מה יעשה יהרוג את ילדיו פתאום ? לפחות מי שנולד כבר שימשיך לקבל,

רציתי להוסיף ולומר, כחרדי שנחשף הרבה בעולם, ובשנים אחרונות גם בעיקר לחכמים שבאומות במדע בפילוסופיה ברפואה במשפטים ועוד, באחריות אני טוען שאין הבדל בין הרב שטיימן לבין מלומד אמיתי במשפטים באומות. שניהם בראשם רק הטוב וטוב הזולת, אצל חכמים באמת אין הפקרות ואין מטריאליזם מוחלט, דברתי עם הרבה מהם ושמעתי אותם, זו הרגשתי

במילא לא תהיה באמת בעיה לגשר בין כל חלקי האומה בנושא חוקה ויסודי החוקה , רק צריך לקלף את הקליפות הזרות ואז אתה רואה שכולם מתכוונים לעומק לאותו עניין שזה טובת האנושות וטובת האומה ולדורות,

שני סוגי אדם מפריעים לעניין, 1, הפקרות 2, עבודת אלילים, ובשניהם התורה והנביאים זעקו עליהם גיוואלד,

ואני חושב שהמחאה החברתית יכול לחבר את הקצבות יותר ויותר כי בנושאים חברתיים אין הבדל דעות ממש כי מדובר על קיום המשפחה ממש, ועוד משהו עקרוני במחאה החברתית: זה מחבר את האנשים (שעומדים כבר עם רגל אחד לרדת מהארץ,) שוב לחברה לעמו ולארצו,

אז אם מישהו חושב שזה רק חלומות או מה, לא ולא הדור הצעיר לא כל כך שונא שנאה מטורפת, הוא יותר מחובר לקרקע ונחשף להרבה חברים ברשת ודעות וכדומה,
אני חושב שהדור הצעיר יכול לעשות את השינוי המיוחל, גם אצלינו החרדים וגם הדתים וגם החילונים וגם הגר תושב,

תוקן על ידי maxmen ב- 23/09/2011 15:56:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2011 15:45 לינק ישיר 

מקסמן,

עניתי לך כפי שעניתי מפני שכל מה שכתבתי גם כן לקוח מהתלמוד,ולעניות דעתי גם הם לא נכתבו סתם אבל אתה לא התייחסת אליהם.  כל הדבורים שלך על משיח שנאכל, כביכול אני מחזיק בדעה שהמשיח יעשה בשבילי את העבודה אינם רלוונטיים , ההיפך הוא הנכון לדעתי ההסדר בין היהודים לערבים הוא אינטרס ישראלי/יהודי ועלינו ליזום פעולות שיביאו לשקט או לפחות למצב בו שפיכות דמים תיפסק - אפשר לחיות לאור חלום, אבל מי שחושב שאילו היתה סנהדרין היא היתה פותרת את הבעיה בסכסוך בין הערבים ( שגם הם מקיימים ברית מילה ומאמינים שהם אברהם ובניהם הם ישמעאל, לקיים את הברית אין פירושו אלא במובן הרחב של ההליכה בדרכיו = צדקה חסד ומשפט) ליהודים, חי בחלום. והם כל אותם אלה שמתעלמים מהמציאות האנושית הנתונה בה לא ירחק היום בו הם יתעוררו לבוקר וכל אומות העולם בראשם ארה"ב יכפו על ישראל לוותר ולמסור חלקים מארץ ישראל - מה תעשה אז ? תנהג כמו הקנאים בירושלים ומצדה ?  ואולי אתה תוכל לפתור את החידה : איך זה ששני האחים האויבים יצחק וישמעאל התאחדו וקברו את אביהם אברהם יחדיו ( בראשית כה/ט)  

תוקן על ידי יוסקהלייב ב- 23/09/2011 16:13:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2011 16:04 לינק ישיר 

xibolaiyu כתב:
מאמין שיש להבטיח ריבונות יהודית לפי האמצעים העומדים ברשותנו בעולם הזה (כלומר, להוציא את אלה שחושבים שמסירת שטחים

עיקר שאלתי היא מה עבור אלה הערבים אשר בגדר "בני נוח", כלומר פניהם לא להזיד, מה היהדות מציעה להם עקרונית? (לדוגמה, להיות עבדים.. ?)

לְיִשְׁרֵי-לֵב שִׂמְחָה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2011 16:36 לינק ישיר 

יוסקהלייב כתב:
מקסמן,

עניתי לך כפי שעניתי מפני שכל מה שכתבתי גם כן לקוח מהתלמוד,ואתה לא התייחסת אליהם, וכל הדבורים שלך על משיח שנאכל כביכול אני מחזיק בדעה שהמשיח יעשה בשבילי את העבודה אינם רלוונטיים , ההיפך הוא הנכון לדעתי ההסדר בין היהודים לערבים הוא אינטרס ישראלי ועלינו ליזום פעולות שיביאו לשקט או לפחות למצב בו שפיכות דמים תיפסק - אפשר לחיות לאור חלום, אבל מי שחי בחלום וחושב שאילו היתה סנהדרין היא היתה פותרת את הבעיה בסכסוך בין הערבים ( שגם הם מקיימים ברית מילה ומאמינים שהם אברהם ובניהם הם ישמעאל, לקיים את הברית אין פירושו אלא במובן הרחב של ההליכה בדרכיו = צדקה חסד ומשפט) ליהודים, הם אלה שמתעלמים מהמציאות האנושית הנתונה, בה לא ירחק היום בו הם יתעוררו לבוקר וכל אומות העולם בראשם ארה"ב יכפו על ישראל לוותר על חלקים מארץ ישראל - מה תעשה אז ? תנהג כמו הקנאים בירושלים ומצדה ?  ואולי אתה תוכל לפתור את החידה : איך זה ששני האחים האויבים יצחק וישמעאל התאחדו וקברו את אביהם אברהם יחדיו ( בראשית כה/ט)  

צדיק: אתה לא לומד אותי נכון, ואני מסכים עם כל מילה שלך בתגובה הזאת,
אני בכלל לא דן לגבי "מה" רק לגבי "אייך" וזה העיקר,
1, כי אין לעסוק בפורום בפוליטיקה
2, כי זה באמת לא רלוונטי מה נעשה, כל זמן שהאומה עושה ביחד ולא מתפרקת לנו בידים מחוסר אימון ומחוסר חשק וכדומה,

כל טענתי היא ב"אייך"
אייך שלחנו אותם מתחילה, ואם שלחנו אז אייך גירשנו ??
זאת הפקרות ואין קיום לחברה שאין לה אחריות על מעשיה,

אייך נתנו פטור מגיוס ? ואייך תוקפים אותנו שוב ושוב על כך ?

אייך הפכו את הצבא ככור היתוך חברתי ואייך אתה רוצה שנתגייס ?

אייך אימצו את החוקה הבריטית ? ואייך אתה רוצה את אימון הדתי והחרדי בחוקה ?

כל זה ?! זה חובבנות לשמה, לא כן אם יהיה סנהדרין נבחרת של הציבור,

לעניין האם זה חלום: 
קח לך כלל גדול, לא צריך שיהיה באמת סנהדרין צריך שנרצה סנהדרין וזה מספיק לדעתי,
כלומר החשיבה צריך להיות אחראית ולא חובבנית, אם יש חשיבה אחראית אז לא צריך סנהדרין ולא שופט ולא חוקה,
הנה החרדים הם אישית החברה הטובה בעולם, בלי חוקה ובלי שוטר ובלי שילטון של ממש,
להפך אמר לי פעם הדיין ר' יעקב בלוי שליט"א שרוב בעלי דינים בבית דין הם ברובם לא צדיקים, כלומר רוב החרדים מסתדרים בלי דיין ושופט ושוטר,
תורתינו היא בעיקר תורה אישית, אבל היא בקלות יכולה לדרדר לאלילות, כלומר מחלוקות בתורה גורמות להפוך כל חולק לאליל מול השני, כל דעה אצלינו היא אלילות ממש, ואז לא פלא שמתקיימות כל דברי נביאי הזעם,

הפוך יהיה אם יהיה סנהדרין לא צריך בפועל צריך בחשיבה, כלומר אימון ההמון לסמכות אחידה בהלכה ובחוקה,

תאמין לי אם רק יפגשו הגדוילים ביניהם (והשופטים החילוניים אפי') יחד פעם בשבוע בלי מחויבות שילטוני חוקתי וכדומה, רק משום רצון טוב וטובת הציבור ?! אז הישגנו את הגאולה ממש,

תבין יש להבדיל בין דרש לפשט, הדרש רחוק מהפשט אבל היא עקרוני כנ"ל אני מסתפק אם יהיה סנהדרין לא רשמי,
לא אני מסתפק כל הציבור יסתפק ויחזור האימון של האומה בחוקה שלה,

מצד שני אולי לא כדאי לסמוך על הרציונאל שלנו, וכן לחוקק חוק יסוד סנהדרין לא כי צריך רק למנוע שקנאים ואינטרסטים לא ישלטו על ההמון האומה כפי שהספורונו זועק שבעלי הזרוע שולטים על הציבור במקום החוקה,

אני חושב שמין הראוי לשוב ולצטט את הספורנו עם הביאור שנתתי לה באשכול אחר, כי הסנהדרין זה היסוד הקיומי שלנו,

קודם צריך לדעת מהי דרכו של הספורנו (צריך לזה אשכול מיוחד לדעתי)
ובכן הוא היה מלומד ופילוסוף ורופא גדול בזמנו, תמך בלבנות מדינה יהודית בארץ ישראל כבר בזמנו (תמך בדוד הראוביני בעניין הזה), למד עם הרמ"ע מפאנו גם כן, גם הלך בדרכו של חז"ל והרמב"ם בעניין הקורבנות והמשכן שהם היו רק לצורך אחרי העגל, ראה באומה היהודית כתפקיד ואחריות כלל אנושית ולא איזה מתנה או זכות, כלומר תפקידינו היא להיות עם סגולה בכדי לגרום לכל האומות להיות כמונו, "בלשונו בכוונות התורה (= הקדמה לפני הקדמה לפירוש שלו לתורה מומלץ מאוד ללמוד אותם בעיון רב)  כי אמנם התורה אשר שם משה מצווה ועושהו לפני בני עמנו היה המכוון בה לקדשם ולזכותם בה לחיי עולם לרצון לפני אל עליון מקדשם וזה בהדמותם אליו כפי האפשר בעיון ובמעשה כאשר היה המכוון מאתו בכל המין האנושי כאמרו ית' נעשה אדם בצלמנו כדמותנו".
עם סגולה זאת חובה ולא מתנה ופינוק אלוקית, וכן לגבי הכהנים ושבט לוי מול כל השבטים,
בלשונו בפרשת השבוע הוא אומר להיות לו לעם סגולה." כדי שישיג בכם מה שחפץ להשיג מן המין האנושי כאמרו נעשה אדם בצלמו כדמותנו," כלומר אלוקים רוצה מאיתנו שכל מין האנושות תהיה כצלם אלוקים לא רק יחידים או אומה אחת, 
הוא הלך בדרכו של הנביא יחזקאל שתקף בעיקר את ראשי ונשיאי האומה וההנהגת האומה, פתחתי במוצאי כיפור האחרון אשכול מיוחד על דברי יחזקאל, והנה  מכתב אישי לרועי ישראל-גדוילים\רבנים\מנהלים\עסקנים

אם הייתי קבליסט הייתי אומר שהוא גילגול מהנביא יחזקאל, הוא פשוט עתק ממש מיחזקאל הנביא,

לאור הקיצור הזה אני מתחיל להסביר שוב את הספורנו הנ"ל

(יד) ולא תסור מכל הדברים אשר אנכי מצוה אתכם היום ימין ושמאל:
קשה היה לו הרי מהי לא תסור ימין ושמאל בזמן שחכמים בכל דור סרים ומשנים (ומוסיפים מצוות חדשות וגזירות חדשות) את עקרי המצוות ימין ושמאל ולכל הרוחות ?! אז הספורנו טוען לא ולא כל השינויים הם רק לצורך אותו זמן ותו לא,
שלא ישנו את מצות האל יתברך בפרט ענין המשפט.
ואפי' לצורך אסור לבטל את עניין המשפט שהם הסמכות של הסנהדרין בכל דור ודור, ומה שביטלו את הסנהדרין היית רק זמנית,
ליתר ביאור: כלומר לא לשנות כלל, במיוחד ענין המשפט, מה כל כך הבעיה בעניין המשפט ?? התשובה היא הסמכות המשפטית, כלומר סמכות החכמים על האומה כולה = סנהדרין, כל זמן שאין סמכות רק כל קהילה מסמיכה לה סמכות עצמאית אין לנו כאומה סמכות משפטית אחידה, וזה יסוד היסודות של כל אומה ואין לה קיום בלעדיה,

ולא ימירו את שאר המצות במנהגי הדיוט ומצות אנשים מלומדה
כלומר הטענה של מסורת וטענת אל תטוש תורת אימך וכדומה ומזה לבטל את התורה,וסמכות הסנהדרין בכל דור ודור,
ליתר ביאור: למה אין סמכות משפטית אחידה ביהדות ? כי כל אחד טען מסורת ואל תטוש וכדומה !!

כ"ש כשיעשו זה לכבוד קדמונים שהנהיגו אותם המנהגים לא לכבוד קונם ולא לשמור מצותיו,
אפי' דברי חז"ל ?! הם חז"ל לא עשו זאת לכבוד קונם, עשו זאת באין ברירה לצורך דורם וזמנית כאמור בהמשך,
ליתר ביאור: אפשר היה לקבל טענת מסורת וטענת אל תטוש, אבל לקבל את הטענה שאנו נוהגים נגד התורה כי אנו רוצים לכבד את הקדמונים ?! בזמן שהקדמונים עשו זאת באין ברירה ובכפיה ממש כאמור בהמשך דבריו ?! כ"ש שלא כי וגו'  
כי בזה האפן אין לך ללכת אחרי אלהים אחרים גדול מזה בחדוש דת לכבוד קדמונים אשר נחשבו אלהים שופטים בארץ.
כלומר הספורנו נזעק שאין לך ע"ז יותר גדול מזה, בחידוש דת לכבוד הקדמונים, 
הספורנו מדבר על דת וחידוש דת ואיזה דת אנו מכירים בזמנו של הספורנו ?? הרי היינו אז חרדים קלסים בזמנו עוד לא היה ההשכלה וכבר לא היו הצדוקים ואקראים וכדומה כל האומה היו כבר תלמודיים והלכתיים, וגם נזכור שהוא רצה והטיף לחזור לארץ ישראל ולבנות מדינה יהודית, כלומר איך שלא תרצו לפרש אותו היה לו השקפה רציונאלית ותבונית ולכן ברור למי הוא מתכוון מי הם המחדשים דת, לאלה שמתנגדים לו בתור פילוסוף ובתור תומך בלהקים צבא יהודית ולחזור לארץ ישראל,
אותו סבל שהוא עבר עבר כל פילוסוף ביהדות, שריפת הרמב"ם ורדיפת האבן עזרא, לא צריך להיות היסטוריון להבין באיזה מלחמות הוא נלחם ונגד מי, הרי גם היום זאת בדיוק כך כל מלומד הוא מתחילה פסול, אייך הבריסקר הגדיר את הרב כשר ?! הוא לא כשר רק טרף, זו ההשקפה שלנו, ומול זה יש לנו פילוסוף מה צריך עוד בכדי להבין למי הוא מתכוון, רק נזכיר לכם מה דעתו לגבי יראי השם בעיוורן מוחלט ,ויבחר משה אנשי חיל. אחר שבקש ולא מצא אנשים שיהיו בהם כל המעלות שהזכיר יתרו בחר באנשי חיל בקיאים וחרוצים לברר וללבן אמתות דבר ולהביאו אל תכלית, יותר מיראי אלהים בלתי אנשי חיל, כאמרם ז"ל (שבת פרק במה אשה יוצאה) אם תלמיד חכם (נוקם ונוטר) כנחש חגרהו על מתניך, ואם עם הארץ הוא חסיד אל תדור בשכונתו (שבת סג א):

מכאן הספורנו עובר לומר מה התקיים במציאות    
אמנם התוכחות ( פסוק טו) עד יולך ה' אותך ואת מלכך (עד פסוק לו') היו בבית שני בימי אנטיוכס וזולתו עד שצרו מלכי בית חשמונאי זה על זה וגלה אחד מהם במצות פומפיא"ו לרומ"ה ומשם (פסוק לו') והלאה עד ונסחתם (פסוק סג' ) היו עד חרבן הבית (= בית השני כמובן ) על יד רומיים ומשם (פסוק סג' ועד סוף הפרק פסוק סט') והלאה הם תוכחות בגלות נמשכות אליו. 
מכאן ( פסוק סג') מתחיל הגלות הארוך שלנו גלות האלפיים, וזה הפסוקים שם דברים פרק כח
(סג) וְהָיָה כַּאֲשֶׁר שָׂשׂ יְקֹוָק עֲלֵיכֶם לְהֵיטִיב אֶתְכֶם וּלְהַרְבּוֹת אֶתְכֶם כֵּן יָשִׂישׂ יְקֹוָק עֲלֵיכֶם לְהַאֲבִיד אֶתְכֶם וּלְהַשְׁמִיד אֶתְכֶם
וְנִסַּחְתֶּם מֵעַל הָאֲדָמָה אֲשֶׁר אַתָּה בָא שָׁמָּה לְרִשְׁתָּהּ:
(סד) וֶהֱפִיצְךָ יְקֹוָק בְּכָל הָעַמִּים מִקְצֵה הָאָרֶץ וְעַד קְצֵה הָאָרֶץ וְעָבַדְתָּ שָּׁם אֱלֹהִים אֲחֵרִים אֲשֶׁר לֹא יָדַעְתָּ אַתָּה וַאֲבֹתֶיךָ עֵץ וָאָבֶן:
(סה) וּבַגּוֹיִם הָהֵם לֹא תַרְגִּיעַ וְלֹא יִהְיֶה מָנוֹחַ לְכַף רַגְלֶךָ וְנָתַן יְקֹוָק לְךָ שָׁם לֵב רַגָּז וְכִלְיוֹן עֵינַיִם וְדַאֲבוֹן נָפֶשׁ:
(סו) וְהָיוּ חַיֶּיךָ תְּלֻאִים לְךָ מִנֶּגֶד וּפָחַדְתָּ לַיְלָה וְיוֹמָם וְלֹא תַאֲמִין בְּחַיֶּיךָ:
(סז) בַּבֹּקֶר תֹּאמַר מִי יִתֵּן עֶרֶב וּבָעֶרֶב תֹּאמַר מִי יִתֵּן בֹּקֶר מִפַּחַד לְבָבְךָ אֲשֶׁר תִּפְחָד וּמִמַּרְאֵה עֵינֶיךָ אֲשֶׁר תִּרְאֶה:
(סח) וֶהֱשִׁיבְךָ יְקֹוָק מִצְרַיִם בָּאֳנִיּוֹת בַּדֶּרֶךְ אֲשֶׁר אָמַרְתִּי לְךָ לֹא תֹסִיף עוֹד לִרְאֹתָהּ וְהִתְמַכַּרְתֶּם שָׁם לְאֹיְבֶיךָ לַעֲבָדִים וְלִשְׁפָחוֹת וְאֵין קֹנֶה: ס
(סט) אֵלֶּה דִבְרֵי הַבְּרִית אֲשֶׁר צִוָּה יְקֹוָק אֶת מֹשֶׁה לִכְרֹת אֶת בְּנֵי יִשְׂרָאֵל בְּאֶרֶץ מוֹאָב מִלְּבַד הַבְּרִית אֲשֶׁר כָּרַת אִתָּם בְּחֹרֵב: פ

כלומר כל הפסוקים מי ונסחתם (בפסוק סג') עד כאן (פסוק סט') מדובר בגלותינו העכשווי לדעתו של הספורנו, ולכן פשוט מהי זעקתו, הוא מסביר למה אנו עוד בגלות ומתחיל להסביר את התוכחה, 

והתחיל בתוכחות באמרו
(טו) אם לא תשמע בקול ה' אלהיך לשמור לעשות את כל מצותיו וחוקותיו אשר אנכי מצוך היום:

וזה בלי ספק כאשר הומרה שמירת מצות התורה במנהגים שונים וזולתם והוסג אחור משפט.
כלומר כל מערכת המשפטית והחוקתית לא קיימת בכלל ביהדות, "והוסג אחור משפט" במקום לשמור את העיקר שהם הסנהדרין ומערכת החוקתית ?! אתם ההמרתם שמירת התורה במנהגים שונים וזולתם, והוסג אחור משפט, כלומר בתכלס אין מערכת משפט וסנהדרין לאומה כבר אלפיים שנה, ולכן לא פלא שלא חזרנו לארץ ישראל כל השנים האלה,      וכן אחר שאמר (בפסוק לו') יולך ה' אותך ואת מלכך שהוא החלק השני (כלומר הגלות האחרון שלנו) חזר ואמר כי לא שמעת בקול ה' אלהיך לשמור מצותיו וחוקותיו אשר צוך,
כלומר אבל שמרת מה שצוו או הנהיגו אחרים זולתו אשר לא כתורתו
התורה דורשת מה שהיא דורשת והיסוד היא הסנהדרין, ובמקום זה אתה שומר את מה שהנהיגו חכמים זמנית ולא כתורה רק על דרך "עת לעשות הפרו תורתך" בכפיה ומחוסר ברירה כפי שספרו לנו חז"ל בעצמם וגו'                               
כמו שספרו ז"ל (גטין) שלא היו תורמין ולא מעשרין והוצרכו ( = בכפיה באין ברירה ולא מרצון ולטובת עבודת האלוקים והאומה ) לתקון יוחנן כ"ג ולגזור על הדמאי והיו נועלים דלת בפני לוין מפני השמטה והוצרך (= בכפיה כנ"ל)  הלל לתקן פרוזבול ובטלו מי סוטה ועגלה ערופה וסנהדרין מרוב הפושעים בסוף בית שני באופן שבטל כל משפט כמו שספרו ז"ל
שוב הספורנו זועק כפי שספרו לנו חז"ל בעצמם שבאין ברירה בטלו את הכל וגם את הסנהדרין כי בעלי הזרוע שולטים באומה כלומר, לא רק ביטול מצוות גם תקנות והוספה של מצוות כולם לא על פי התורה, רק לצורך זמנם כי היו רשעים באין ברירה עשו מה שעשו, אבל שוב לא להפוך אותם לכת ולאלילות, לרדת לסוף דעתם ולחזור לעקרי התורה, ובעיקר להחזיר את הסנהדרין, כת ההשקפה מחמירה דווקא באלילות שלהם ולא בעקרי התורה, ועל זה הוא נזעק לעיל "כי בזה האפן אין לך ללכת אחרי אלהים אחרים גדול מזה בחדוש דת לכבוד קדמונים אשר נחשבו אלהים שופטים בארץ"

שגברו בעלי זרוע כמו שהוא הענין היום עם כל גלותנו ושפלתנו
כלומר "שגברו בעלי זרוע כמו הענין היום" =  בזמנו של הספורנו, עם כל גלותינו ושפלינו בזמן הספורנו,        

(וכאן יש איזה דבר מענין מאוד אני רואה עכשיו שחסר במקרות גדולות המאור את המילים "כמו שהוא הענין היום עם כל גלותנו ושפלתנו, שרב הממון בפרט החיב בדין מואס את תורת האל יתברך ומשפטי פיהו. (ע"פ דברי הימים - א טז, יב), ומתאמץ על ידי גוים וערכאותיהם לעות אדם בריבו (ע"פ איכה ג, לו)" לספרן ולשבח היקר פתרונים אולי דנו כבר בזה בפורום סופרים וצנזור של הראשונים בקהילה)

מי הם בעלי הזרוע ? העםארצים !! הוא מדבר על בעלי זרוע אצלינו ולא אצל הגויים כן. ברור לך העניין ?? גם האבן עזרא והרמב"ם מתלוננים בעניין, והם מגדירים אותם ריקי מוח ועוד תוארים מעניינים, כמו עם חסרי דעת ומדע,
שרב הממון בפרט החיב בדין מואס את תורת האל יתברך ומשפטי פיהו. (ע"פ דברי הימים - א טז, יב), ומתאמץ על ידי גוים וערכאותיהם לעות אדם בריבו (ע"פ איכה ג, לו),
כלומר ההמון רודף אחרי כת הנאורות במשפט וחוקים חברתיים, והיראי השם שבהם סומכים על המושג הזמני של "דינה דמלכותא דינה"
במקום שאנו נקים סנהדרין ונחוקק חוקים על פי התורה והתבונה שהם חד הם,
ובכן ירדו לטמיון הם ונכסיהם ובאלה התבאר' סבת חורבן בית שני והתמדת חורבנו בהתמדת סבתו:
כלומר סיבת המשך הגלות כל כך הרבה שנים היא אך ורק בגלל זה, שאין סנהדרין ואין מערכת חוקתית ליהדות, רק יש חידוש דת וכל קהילה מחדשת דת לפי החכמים הקודמים שהם אימצו לעצמם במקום להקים מחדש את הסנהדרין, ושוב אין לך ע"ז יותר גדול מזה כאמור לעיל'

-----------------------------------------------------------------------------

אני רואה שהמצנזרים הבינו טוב טוב מה אומר הספורנו ולכן מחקו את המילים האלה

ספורנו דברים פרק כח

שגברו בעלי זרוע כמו שהוא הענין היום עם כל גלותנו ושפלתנו, שרב הממון בפרט החיב בדין מואס את תורת האל יתברך ומשפטי פיהו. (ע"פ דברי הימים - א טז, יב), ומתאמץ על ידי גוים וערכאותיהם לעות אדם בריבו (ע"פ איכה ג, לו), ובכן ירדו לטמיון הם ונכסיהם ובאלה התבאר' סבת חורבן בית שני והתמדת חורבנו בהתמדת סבתו:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2011 16:44 לינק ישיר 

ינוח כתב:

עיקר שאלתי היא מה עבור אלה הערבים אשר בגדר "בני נוח", כלומר פניהם לא להזיד, מה היהדות מציעה להם עקרונית? (לדוגמה, להיות עבדים.. ?)

על פי פשט הפשוט זאת דעת התורה והיהדות

ויקרא פרק יט
(לג) וְכִי יָגוּר אִתְּךָ גֵּר בְּאַרְצְכֶם לֹא תוֹנוּ אֹתוֹ:
(לד) כְּאֶזְרָח מִכֶּם יִהְיֶה לָכֶם הַגֵּר הַגָּר אִתְּכֶם וְאָהַבְתָּ לוֹ כָּמוֹךָ כִּי גֵרִים הֱיִיתֶם בְּאֶרֶץ מִצְרָיִם אֲנִי יְקֹוָק אֱלֹהֵיכֶם:
(לה) לֹא תַעֲשׂוּ עָוֶל בַּמִּשְׁפָּט בַּמִּדָּה בַּמִּשְׁקָל וּבַמְּשׂוּרָה:
(לו) מֹאזְנֵי צֶדֶק אַבְנֵי צֶדֶק אֵיפַת צֶדֶק וְהִין צֶדֶק יִהְיֶה לָכֶם אֲנִי יְקֹוָק אֱלֹהֵיכֶם אֲשֶׁר הוֹצֵאתִי אֶתְכֶם מֵאֶרֶץ מִצְרָיִם:
(לז) וּשְׁמַרְתֶּם אֶת כָּל חֻקֹּתַי וְאֶת כָּל מִשְׁפָּטַי וַעֲשִׂיתֶם אֹתָם אֲנִי יְקֹוָק:

דברים פרק י

(יז) כִּי יְקֹוָק אֱלֹהֵיכֶם הוּא אֱלֹהֵי הָאֱלֹהִים וַאֲדֹנֵי הָאֲדֹנִים הָאֵל הַגָּדֹל הַגִּבֹּר וְהַנּוֹרָא אֲשֶׁר לֹא יִשָּׂא פָנִים וְלֹא יִקַּח שֹׁחַד:
(יח) עֹשֶׂה מִשְׁפַּט יָתוֹם וְאַלְמָנָה וְאֹהֵב גֵּר לָתֶת לוֹ לֶחֶם וְשִׂמְלָה:
(יט) וַאֲהַבְתֶּם אֶת הַגֵּר כִּי גֵרִים הֱיִיתֶם בְּאֶרֶץ מִצְרָיִם:
(כ) אֶת יְקֹוָק אֱלֹהֶיךָ תִּירָא אֹתוֹ תַעֲבֹד וּבוֹ תִדְבָּק וּבִשְׁמוֹ תִּשָּׁבֵעַ:
(כא) הוּא תְהִלָּתְךָ וְהוּא אֱלֹהֶיךָ אֲשֶׁר עָשָׂה אִתְּךָ אֶת הַגְּדֹלֹת וְאֶת הַנּוֹרָאֹת הָאֵלֶּה אֲשֶׁר רָאוּ עֵינֶיךָ:
(שאל אותי מישהו מי אומר שצריך להיות אומה גדולה ושכולם ישרדו לדורות ?)
(כב) בְּשִׁבְעִים נֶפֶשׁ יָרְדוּ אֲבֹתֶיךָ מִצְרָיְמָה וְעַתָּה שָׂמְךָ יְקֹוָק אֱלֹהֶיךָ כְּכוֹכְבֵי הַשָּׁמַיִם לָרֹב:

תוקן על ידי maxmen ב- 23/09/2011 16:58:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2011 18:36 לינק ישיר 

אני שוב אומר שזה על פי פשוטו, כי התורה אומרת כי גר הייתם במצריים וכידוע במצריים לא שינו את לבושם וכו' כלומר לא הייו שם גרים מבחינת התחברות והתבוללות במצרים לא קיבלנו את דתם ותרבותם כמובן, להפך היינו זרים ועוד עבדים,

כי גר היינו = זר שגר איתנו ולא גר צדק שממש מתגייר ונהפך ליהודי ממש,, על פי פשט כמובן,

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הסדר בין יהודים לבין ערבים בארץ ישראל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.