יהי,
הרב מיכאל אברהם. אויך מיר א אורתודוקס...
(במחילה מכבוד הרב. איך מיין נישט עהרנסט. בכל זאת כפורים. א גמר חתימה טובה.)
הרב שליט"א בונה תילי תילים של הסברים על היעדר בית דין הגדול וכו'. הוא רחוק מאד מאד מלעשות מעשה חז"ל.
[ולא צריכים ענין הדרוש מהפסוקים היום כ"כ . מספיק לדרוש את הרמב"ם והשו"ע]
אין טעם להפוך הכול לבחינות ועניינים.
תכליס, כבר כמה מאות שנים, אם לא יותר, שאין עושים, עכ"פ במוצהר, דרשות חדשות ו/או תקנות.
מה שייך מספיק לדרוש את השו"ע? אני הרי טוען כי יש לדרוש גם את התורה, כפי שעשו חז"ל.
<אם אתה סבור שפגעת בי, אינו עניין לערב יום כיפור דווקא<
ראה במשנ"ב שמסביר החיוב לפייס בעיו'כ לפי שבשאר ימות השנה דוחים את זה מיום ליום.
מכיר את המ"ב. התכוונתי לומר כי צריך כל השנה להיזהר ולא לדחות. המ"ב לא קובע הלכה אלא מצביע על התנהגות.
בעניין פירוש העריות עדיין לא הבאת מקור. ומקורותיך לחשיבות בין אדם לחבירו מתחילים להיות דומה לראיות של מקסמן שבגלל מאמרים מסויימים הופכים את כל היהדות.
עיין בכל מפרשי התורה וכותבי טעמי המצוות. וכי צריך אתה שאעתיק עבורך.
בפעם הבאה (גם באמצע השנה) כשיש לך משהו להעיר לי, אל תעליב בדרך את מקסמן.
דומני כי דעה זו אודות חשיבות בין אדם לחברו מקובלת כמעט על כל הדעות, לבד מכת עובדי עצמם לשם שמים. גם במקרא ובנביאים היא תופסת נפח אדיר ואי ההקפדה על כך, בפרט בגין הקפדה, כביכול, על בין אדם למקום, זוכה לגינויים חריפים מאד.
"אבל מקדש שני, שהיו עוסקים בתורה ומצוות ובגמילות חסדים, מפני מה חרב? - מפני שהייתה בו שנאת חינם, ללמדך ששקולה שנאת חינם כנגד שלוש עבירות: עבודה זרה וגילוי עריות ושפיכות דמים". יומא ט:.
נראה לי שאין חז"ל או פסוק אחד עם מסר הפוך. (שאין ערך לבין אדם חברו אם אין גם בין אדם למקום)
מה שנשתנה בענין השמר לך וכו' הוא שהעם נמנעו מלהלוות. כנראה שקודם היו מספיק חזקים להלוות אע"פ שתשמט שביעית.
בכל אופן החילוק בין זה ובין הקושי להומו ברור לכאורה. [חוץ מזה שכל ענין ההומואים נגרם רק מחמת פרסום מכוון לזה ולא שבאמת נשתנה משהו] זאת מנין לך? חוצמזה, ההומו הסובל אינו מוצא בכך שום נחמה.
ויש ללמוד את סוגיות אלו בעיון בנפרד, .
בתחילה טענת כי צריך שיהיה שינוי במציאות. לא ברצון של אנשים לקיים את התורה.
אם אתה טוען כי שינוי במוטיבציה של אנשים לקיים את התורה הוא סיבה לעדכונים (סליחה, לפרוזבול), זה בדיוק התהליך שקרה עם ההומואים. מה ההבדל? (כי עושים את זה בלי מכנסיים?)
הם לא חייבים לסבול בגלל שעל פי קבלה תנוחה כזו או אחרת, מבלבלת את כל העולמות.
בעיני אי סיוע לעניים הוא בלבול הרבה יותר גדול.
למה אתה לא מפרגן שנהנה..
אדרבה. אני מאד מפרגן. כיוון שלאו ליהנות ניתנו אין חשש גזל.