|
|
| נשלח ב-26/10/2011 22:15 |
|
| |
| mk4th כתב: |  |
איזה פלשתינים? אלו שהגיעו ממצרים? מעירק? מסעודיה?
נראה לי שאפשר לצמצם את הסיפור למספר שבטים בדווים.
|
|
מדובר למשל על יהודי סכנין שהתאסלמו, כמובא בסרטון.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2011 22:26 |
|
| |
| mk4th כתב: |  | לא ממש טענה חדשה. בן גוריון השתעשע תקופה בעניין.
אגב, אם אינני טועה, הפלשתינאים הם הקבוצה הדומה ביותר ליהודים מבחינה גנטית.
איזה פלשתינים? אלו שהגיעו ממצרים? מעירק? מסעודיה? נראה לי שאפשר לצמצם את הסיפור למספר שבטים בדווים.
|
|
שלום לך, (קצת התפלאתי שהפנית את השאלה אלי. אם תבדוק תראה שאינני מייחס לכך חשיבות רבה; מטבע הדברים לא בדקתי את העניין לעומק. אולי כדאי שתפנה את השאלה למי שדוקא כן רואה בכך משהו מהותי.) אינני יודע את התשובה לשאלתך. תוכל אולי אם בא לך להתחיל כאן ולהמשיך במאמרים המצוטטים. נראה לי שאתה דוקא מעוניין במחקרים שסותרים את המוצא המשותף. נדמע לי שחנוקוגלו, יועצו המדעי של נתניהו (אם אינני טועה), עסק בכך.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2011 12:52 |
|
| |
בכביש ראש העין אריאל כביש 5',צמוד לכפר קאסם,ישנו האתר אריכואולוגי של האדם הקדום ביותר שבו נמצאו קיסמי שיניים.
לא סתם קוראים למקום כפר קאסם.
כשהם יתחילו להשכיל הם ישתמשו בקיסמים הקדומים.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2011 00:09 |
|
| |
מצטער אם זה התפרש כפניה אישית, אולם היית הראשון שהביא תמיכה כלשהיא לרעיון. גם בוויקי מדובר על שבטים.
בהחלט ייתכן שיש כמה שבטים או אפילו אוכלוסיה לא מבוטלת שהיא שארית זרע ישראל, אבל הרוב הוא מהגרים.
"האוכלוסייה הערבית גדלה בין 1870 – 1947 ב- 270%. במצרים, בעלת הריבוי הטבעי הגבוה ביותר בארצות ערב היה הריבוי הטבעי כ- 105% . כלומר, מדובר בהגירה.
ההגירה המסיבית הייתה תוצאה של הפיתוח הכלכלי והמודרניזציה בעקבות ההגירה היהודית. המהגרים הערבים הגיעו בחיפוש אחר פרנסה."
ברור שהרלוונטיות של זה תהיה כאשר בדיקות מעבדה יוכרו לצורך גיור. אם יבוא אדם לטעון שהוא יהודי ויש בידו ראיה טובה ,כפרופיל ד.נ.א. מתאים, שהוא יהודי, אני חושב שראוי להכיר ביהדותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2011 00:30 |
|
| |
על הפסוק "הן עם אחד" (בראשית יא ו) אומר אבן עזרא: " שיש להם דת אחת, כי בהשתנות הדתות תתחדש הקנאה והשנאה, גם כן בהשתנות הלשון. על כן ציווה מלך מדי ופרס ומדבר כלשון עמו".
|
|
|
|
|