בית פורומים עצור כאן חושבים

קנאות דתית, "מידה כנגד מידה" = עונש תבוני,

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/11/2011 22:14 לינק ישיר 

ראו,
אני לא רואה את עצמי שייך למערכה שענינה תקיפה או הגנה על דברי הרב.
אני לומד תורה, ולא עסוק בקידוש רבנים (גם גדולים וענקים) וכל מה שהם כתבו.
            אם רוצים לפלפל ולגלגל את הדברים כדי שדברי הרב יצאו בסדר אפשר, אבל זה חורג מדרך היושר, כבר הסברתי קודם את הקשר המיוחד של יוסף לארץ ישראל , מובאות נוספות בענין: בנות צלפחד ורש"י על אתר  שמסביר שהן חיבבו את הארץ כפי שיוסף אבי שבטן חיבב את הארץ, ומה לנו גדול מיהושע כובש הארץ שהיה מזרעו של יוסף ?  הנקודה של יוסף היא חיבור אל המעלות שבבריאה לכן הוא שטנו של עשו, לכן בצוק העיתים וכשאחיו זרקו אותו לעבדות הוא הצליח למצוא פליטה למשפחת יעקב במצרים, ועוד כהנה וכהנה, אך לטעון לאג'נדה של לרדת למצרים מלכתחילה  כדי ללמדם בינה , אין לכך שום ראיה, כל הראיות שהבאתם כאן מראות שבדיעבד שהגיע למצרים הכיר להם טובה וכו', ואגב זו מצוה שגם משה רבינו מצווה עלינו "לא תתעב מצרי".
                       ליל מנוחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2011 22:50 לינק ישיר 

נאמר במדרש שכל טוב: "כי היה ראוי פרעה לבוא ולכבוש את חברון במצור ולהוציא מתוכו את יעקב ואת ביתו בכבלי ברזל ונחושת ולהורידם למצרים, לקיים גזירת הבורא שנאמר כי גר יהיה זרעך בארץ לא להם, ומשכם שם הבורא בחבלי אדם בעבותות אהבה, כדכתיב שלח לפניהם איש לעבד נמכר יוסף". דהיינו, הסבל שיוסף סבל במצרים היה כדי לשמור על כבוד אביו ואחיו. ובכל זאת, השאלה מדוע יוסף לא שלח מכתב לאביו להודיעו שהינו בחיים טובה, ועוד יש לשאול מדוע יצחק שידע שיוסף במצרים לא סיפר זאת ליעקב. ר' יצחק עראמה תירץ כי לו היה יוסף מודיע ליעקב על שביו הדבר היה גורם לסכסוך בין אביו ואחיו, ומשעלה לגדולה לא עשה זאת כי מעמדו אצל המצרים היה רופף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2011 23:02 לינק ישיר 

בפשטות יוסף לא שלח מכתב כי הבין שעדין לא יקבלו אותו , ונמצא שהקרע במשפחה יעמוד על תילו ויגרום בסופו של יום להתפוררות.  יוסף זוכר היטב את השליחות שאביו שלח אותו "לראות את שלום אחיו" והבין שהוא עדין לא מילא אותה , עד "ויגש אליו יהודה" שיהודה מסר נפשו למען בנימין, מתוך מסירות נפש ליעקב (!)
   אבל זו פרשה שמצריכה לימוד הדק היטב היטב הדק, כדי להבין אותה על בוריה, ובפרט את השלכותיה כיום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2011 23:06 לינק ישיר 

אני יכול להעמיד מול דבריך ומקורותיך דברים ומקורות רבים אחרים, כפשוטם של הדברים בלי המדרשים יוסף נראה רעה מאד מאד, בגלל חלק מהסיבות שמניתי ורבות שלא מיניתי. התורה מספרת בלי כחל וסרק, חז"ל הסבירו כל אחד לפי השקפתו. הסברי חז"ל אלו דרשות ולא האמת האוביקטיבת,
הסיום של יוסף בהיסתוריה של עמנו זה נכדו ירבעם בן נבט- שברח- איך לא - למצריים, הקשר כאמור לא נותק. וקרע שוב את השבטים לגזרים כמו סבא רבא.
זה ענין של טעם אני לא הייתי הופך את יוסף לדמות חינוכית לדורות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2011 23:35 לינק ישיר 

כל הבנים של יעקב היו צדיקים גדולים, למרות שלא היו נקיים מטעויות. צדיקותם צריכה להילמד, כפי שצריך גם ללמוד מטעויותיהם. דרשות חז"ל אמת לאמתה ממש כמו פשטי הכתוב, ולהאמין בהן נקרא אמונת חכמים. להזכירכם, האשכול הזה התחיל מעיסוק ביחסו של יוסף למצריים. אגב כך הבאתי את דברי הראי"ה קוק. כשלומדים פירושים למקרא, ישנם פירושים רבים, שלא תמיד מתאימים זה לזה, והענווה בלימוד היא ללמוד פירושים חדשים, ולנסות להגיע להבנה יותר כללית של הכתוב. אי-אפשר להבין את ייחודו של יוסף כאלו תולדותיו רק יהושע בן-נון כשם שאי-אפשר להבינו כאלו תולדותיו רק ירבעם בן-נבט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2011 00:24 לינק ישיר 

פרשנות חכמים נכונה אך ורק בתנאי ,שאינה מסלפת את העובדות הכתובות ואת הפשט הפשוט, אחרת הם עוברים על ארור על -ארור עושה מעשה ה' רמיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2011 02:01 לינק ישיר 

אם דרשות חז"ל לא מתאימות לפשט הכתוב כפי שאנו מבינים אותו, אזי או שחז"ל הבינו את הפשט של הפסוק אחרת מאיתנו, או שאיננו מבינים לעומק את פשט הכתוב. כתב הרשב"ם: "הראשונים מתוך חסידותם נתעסקו לנטות אחרי הדרשות שהן עיקר ומתוך כך לא הוגלו בעומק פשוטו של של מקרא. ולפי שאמרו חכמים אל תרבו בניכם בהגיון. וגם אמרו העוסק במקרא מדה ואינה מדה והעוסק בתלמוד אין לך מדה גדולה מזו ומתוך כך לא הורגלו כל כך בפשוטן של מקראות וכדאמרינן במסכת שבת הוינא בר תמני סרי שנין וגרסינן כולה תלמודא ולא הוינא ידענא דאין מקרא יוצא מידי פשוטו. וגם רבינו שלמה רבי אמי מאיר עיני הגולה שפירש תורה נביאים וכתובים נתן לב לפרש פשוטו של מקרא. ואף אני שמואל ב"ר מאיר חתנו זצ"ל נתווכחתי עמו ולפניו והודה לי שאילו היה לו פנאי היה צריך לעשות פירושים חדשים לפי הפשטות המתחדשים כל יום".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2011 08:26 לינק ישיר 

מ80

ברוך הבא אל הפורום!

כמדומה שהיחס לאגדות חז"ל והאם הן כולן כפשוטן הוא נושא בפני עצמו. העלית טענה שמעידה על מידות טובה כמו ענווה וזהירות, אולם אם הבנתי את דבריך, קשה לי להלמם עם המציאות. כלומר, חז"ל עצמם לא ראו לדעתי את כל דבריהם בתור בירור של פשט היסטורי. לפעמים הם חדרו לעומק הפשט והציגו אותו ולפעמים הם כתבו דברים שלא היתה להם שום יומרה שייתפסו כאמת, וחלילה להם. דברים שמטרתם להביע רעיון במקום ובנושא אחר לגמרי, או שהם קישוטים ספרותיים כדי להביע רעיון שעשוי להופיע בטקסט או לא להופיע כלל אבל הוא נכון מצד עצמו.

כל מה שכתבתי כאן כבר כתוב ביתר הרחבה וביתר שיטתיות בספרים רבים, וביניהם מאמר רבנו אברהם בן הרמב"ם על אגדות חז"ל.

יש כמובן שהתראו כחולקים על גישה זו. ולא ברור לי מדבריך אם אתה דוגל בזהירות וענווה בקריאת מדרשים, מה שגם אני מסכים לו, וכל בר דעת יסכים לו. או שאתה סבור שעלינו להניח מראש שכל דברי חכמים נועדו להציג עובדות היסטוריות. ואיני יודע איך אפשר להתאים טענה כזו עם המציאות.

ושוב, הדברים ראויים לאשכול. היו כאלו, ועוד יהיו, אז אתה מוזמן לדון בכך באשכול מיוחד. אם תסכים, תוכל לנסח אשכול כזה והדברים יעלו שוב לבירור.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2011 16:49 לינק ישיר 

מיימוני, שלום,

אם אתה רוצה, אתה יכול לפתוח אשכול חדש. בעקרון בד"כ מגדירים את כל מה שאיננו הלכה כאגדה. צריך להבחין בין מדרשים לבין אגדות. האגדות שבגמרא הן משלים ואי-אפשר להבינן רק כפשטן (כהסבר והרמב"ם במורה נבוכים).
מדרשים אלה פירושים לפסוקים בדרך הדרש. מאחר שאין מקרא יוצא מידי פשוטו, המדרש צריך בכל זאת להתיישב עם הפשט. הפשט הוא ההבנה של הפסוק על-פי ההגיון הפשוט וחוקי הדקדוק של לשון הקודש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2011 16:58 לינק ישיר 

מ80
איך אתה מבין את תחיית המתים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2011 17:46 לינק ישיר 

תחיית המתים: כשכולם יפסיקו להתפלסף ויתחילו לחשוב :)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > קנאות דתית, "מידה כנגד מידה" = עונש תבוני,
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 סך הכל 8 דפים.

bholext