בית פורומים עצור כאן חושבים

וציוויתי את ברכתי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/6/2014 16:26 לינק ישיר 

השאלה אם תורת ישראל היא היחידה בזמנה שהציגה רעיון של ניסים? הרי אז בכל האומות ובכל המגזרים היה מקובל להאמין באלוקים ובכוחות נסתרים שידם רב להם לשדד את מערכות הטבע, ועד כמה שאני מבין הם גם פעלו ע"פ זה ואף פעם לא התלוננו ש"זה לא עובד" (או שכן? אז למה לא הגיעו אלינו התלונות מלבד כמה תלונות של בנ"י במדבר שנענו מייד?)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2014 22:13 לינק ישיר 

אליקים7241 כתב:
השאלה אם תורת ישראל היא היחידה בזמנה שהציגה רעיון של ניסים? הרי אז בכל האומות ובכל המגזרים היה מקובל להאמין באלוקים ובכוחות נסתרים שידם רב להם לשדד את מערכות הטבע, ועד כמה שאני מבין הם גם פעלו ע"פ זה ואף פעם לא התלוננו ש"זה לא עובד" (או שכן? אז למה לא הגיעו אלינו התלונות מלבד כמה תלונות של בנ"י במדבר שנענו מייד?)

אף פעם ולעולם לא האמינו בנסים מעצם העבודה שהמחוללי נסים עצמם הרי ידעו שהם שקרנים.
אתה יכול למור שכל הדורות היו שקרנים וזה אמת גם היום.

אתה מעלה על דעתך שמשה רבינו לא ידע מי זועק שם על הר סיני אנכי וכו' ??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2014 23:01 לינק ישיר 

מקס מי שיקר את מי ולצורך מה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2014 13:33 לינק ישיר 

אליקים7241 כתב:
מקס מי שיקר את מי ולצורך מה?

אתה טוען בטעות שפעם האמינו בניסים ולכן מה ? פשוט היו ניסים ?
אני מוכיח לך דווקא שלא האמינו בניסים מעצם העובדה שהמוחללי הנסים  הרי לא האמינו בניסים.
הם הרי ידעו שיש המונים שכן מאמינים (כמו היום) ולכן נצלו את תמימותם.

הרמב"ם הבין את הבעיה ואמר שלא האמינו במשה בגלל האותות והנסים שאפשר שיעשו בכישוף.
חז"ל פסקו שאין תורה משמים דווקא כי רצו להוכיח ולהכריעה הלכה על ידי נסים בתנורו של עכנאי.
בהמשך ההיסטוריה ממשה והלך שהנביא היה הסמכות אז נוצרו נביאי שקר, כלומר אפי' נביא הוא לא כלי אבסולוטית שאפשר שחברה תתנהל על ידיהם.

אתה שואל מי משקר ? כל אדם משקר לילדים שלו להיכנס למכונית הפרטית אפי' שהוא יודע שהוא הולך להרוג אותם או להרוג אחרים.
אני לא יכול לעלות על דעתי מהי לא שקר, אז מה אתה שואל מי משקר ? כולנו משקרים בחינוך בהתנהלנו בחיים מול אחרים,
עצם הבגדים הלבוש הרי זה שקר. מי מדבר על סתם כבוד שהאדם רוצה אפי' שלא מגיע לו.

בקיצור לא לחינם העולם הזה נקרא עולם השקר בפי החכמים.

לסיום: לעולם לא האמינו בניסים, בהעובדה שהמחוללי נסים הרי ידעו מה הם רוצים להשיג.

תוקן על ידי maxmen ב- 05/06/2014 13:34:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2014 18:11 לינק ישיר 

מקס

כלומר אתה חושב שחשיבה ביקורתית היא המצאה מודרנית? האם כ"כ הרבה אנשים הולכו שולל ע"י מיעוט המחזיק בידו סודות? אולי תסביר מבחינה אבולוציונית איך התפתחה תופעה כזאת? כלומר איך קרה שיום אחד בהיר בא אדם ושכנע אנשים שהכוכבים שולטים עליהם, בזמן שאף אחד לא ראה זאת? ואיך השקר לא נחשף מעולם עד לפני 200 שנה? ואיך זה שבחברה אחת יש חצי מהחברה שמודע  לגמרי לכך שהניסים הם שטויות, והחצי השני של החברה בטוח שהניסים אמיתיים? והאם אינך מאמין באותות שעשה משה? (ומעצמך תבין שאני תומך בדעה שאיצנגניני פרעה באמת פעלו ע"י כישוף ממש, וגם חז"ל אמרו "העושה מעשה חייב המאחז את העיניים פטור")

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2014 22:43 לינק ישיר 

השבוע ראיתי פרסום כי מי שיתמוך בקרן השביעית יזכה להצטרף לברכת "וציוויתי את ברכתי".
הבנתם את הלוגיקה?
אם תסייעו לחקלאים שהברכה אינה מספקת את מחסורם תזכו אף אתם בברכה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2014 00:54 לינק ישיר 

לוגיקה של ניסים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2014 08:00 לינק ישיר 

ואני ראיתי כי הצדקה לקרן השמיטה היא היא הברכה של החקלאי המקבל את שלו ללא טורח. תמיד הוקשה לי איך מי שמאמין בברכה זו גם היום מתרים לקרן השמיטה והרי לחלקלאי מובטחת ברכה. עתה נרעתי, זו הברכה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2014 08:11 לינק ישיר 

הנס הגדול הוא שאנשים מספיק טיפשים לתרום לפרדוקס.

בעצם זה לא נס. זה ממש דרך הטבע.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > וציוויתי את ברכתי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.