|
|
| נשלח ב-7/11/2011 09:55 |
|
| |
האם יש יכולת לאדם יחיד, גם להגות בתורה יומם ולילה, גם להיות בקי לעומק במדעים ובהוויות העולם, גם להיות מציאותי ולהבין את הצבור, וגם להיות בעל יכולת הכרעה? אם אין צורך בבקיאות בעומק במדעים (ולמה שיהיה צורך? לא די ביועצים מקצועיים ואמינים לפי קריאה? כך פועלת כל מערכת פוליטית) – מדוע שלא תהיה יכולת?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2011 10:12 |
|
| |
תלמיד, לענ"ד עיקר השאלה היא על להיות מציאותי ולהבין את הציבור.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2011 10:39 |
|
| |
אתה לא יכול להכריע בנושאים מדעיים בלי רמה מסוימת של הבנה. דוגמא קיצונית - אתה לא יכול להכריע בקו התאריך, אם אינך יודע שהארץ היא כדורית.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2011 10:43 |
|
| |
לשם כל יש צורך ביועצים מקצועיים טובים ונאמנים, כמו שלדוגמה השתמש הגרשז"א בפרו' לב וברופאים שונים (לעניין כדוריות הארץ ניתן להשתמש גם בי). אין צורך בהשקעה אסטרונומית של זמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2011 16:21 |
|
| |
| אישציפור כתב: |  | בעל,
נגעת בנקודה מאוד משמעותית.
אם תשאל אותי זה הכשל המרכזי של אתוס ה"גדולים" מבית המדרש הליטאי.
כמובן אם נפרש שלהגות בתורה יומם ולילה אין משמעו ממש לשבת עם ספר כל רגע פנוי, אלא שכל חייך אתה הוגה בענינים מהתורה, הענין נפתר. אלא שכידוע הפרשנות המקובלת בהקשר הנידון להגיה בתורה, היא לשבת עם ספרים הרבה מאוד שעות.
ואגב בזה יובהר גם ענין משיח שעליו נאמר "הוגה בתורה כדוד אביו", והרי הוא (וגם דוד בשעתו) יצטרך לנהל ממלכה (או מדינה) , ופשוט, וד"ל. |
|
חד וחלק,
ומכאן שהלומד תורה למילמול בעצם עובד ע"ז ממש, כי הנה ממלמל כל היום ומצידו שכל האומה תלך לעזאזל,
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2011 16:43 |
|
| |
מקס, אנא אל תרחיק לכת כ"כ. לימוד במסירות נפש גם הוא מעלה גדולה וראויה למי שמתאים לכך ,וטוב שיהיו כאלו בכל דור, רק צריך להיזהר מלחשוב שמי שכל היום לומד יכול לפסוק בכל ענין , או להנהיג את הדור. כמובן אני מדבר כאן על מי שבאמת לומד כל (או רוב) זמנו, ולא על מחממי ספסלים מסיבות חברתיות או אחרות.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2011 17:00 |
|
| |
| אישציפור כתב: |  | מקס,
אנא אל תרחיק לכת כ"כ.
לימוד במסירות נפש גם הוא מעלה גדולה וראויה למי שמתאים לכך ,וטוב שיהיו כאלו בכל דור, רק צריך להיזהר מלחשוב שמי שכל היום לומד יכול לפסוק בכל ענין , או להנהיג את הדור.
כמובן אני מדבר כאן על מי שבאמת לומד כל (או רוב) זמנו, ולא על מחממי ספסלים מסיבות חברתיות או אחרות. |
|
לא, אני אמר הפוך, הרי אייך נהיה גודל הדור כהיום ?! בזה שעסק אך ורק במילמול ומזה פסקיו הציבוריים באים לרוב בלי מדע ותבונה רק באופן מקומי לקהילתו, ובדור הבא מאמצים את פסיקותיו כתורה מסיני, ואין לך ע"ז יותר גדול מזה,
אל כורחינו שכל לומד תורה חייב מילדותו ללמוד מדע ודרך ארץ שמה יגדול להיות מנהיג הדור וידע להנהיג על פי תורה,
ואין טעם שסתם ימלמל מילים בלי תבונה ודעת ומדע,
ומי שעושה כך אפי' בתמימות כמצווה לעצמה ?! לכאורה זו ע"ז !!
תוקן על ידי maxmen ב- 07/11/2011 17:02:21
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2011 17:07 |
|
| |
טוב, אני חושב שאתה מרחיק לכת וממהר להרשיע טובים וישרים. גם לגבי בניית מנהיגות, ההצעה שלך לפתרון פשטנית מדי לטעמי, אבל זה כבר נושא אחר.
|
|
|
|
|