נשלח בטעות לפני סיום ההודעה. כאמור: הבעיה (בכמה מקרים שקרו בהכרעה) היא בניסיון להכריע דין* או לכל הפחות להשפיע על הכרעת דין ע"י לשון הרע לסוגיו תוך שימוש בתקשורת. אם נסיר לרגע את לוט הצביעות , לו פלוני היה מפיץ ששמע שכדאי להיזהר מלהיות ביחידות עם רב X (כפי שאני שמעתי כנער על רב Y שאכן הורשע , הרבה לפני שהפרשה הגיע לתקשורת ולבית המשפט, ואגב אני לא למדתי במוסד בו לימד אותו רב Y) אני לא חושב שירוחם ודומיו היו מתנגדים לכך, אם כבר נראה לי שהם היו מנסים לעודד את המוטרד לדעתו. (לגבי עצמי אני יכול לומר בודאות שכך הייתי נוהג ) הבעיה במקרה הזה היתה הנסיון להרשיע ולהכפיש את שמו של אדם ללא הליך, למרות הניסוחים המכובסים לא היתה כאן הזהרה נקודתית מפלוני, אלא ניסיון מובהק לחסל אותו ע"י הוצאת שם רע. אני לא נכנס עכשיו לאישים הגדולים שבענין ולסיבותיהם להשתתף בענין , קודם כל כי כאמור זה בדיוק מה שאסור וחמור כ"כ בעיני, הניסיון להכריע בדינם של אנשים באופן תקשורתי פופליסטי ללא בירור ראוי , ובלי לאפשר להם פתחון פה להסביר היטב את עמדתם , אני רק מחדד מה היה כאן ולמה הרלוונטיות של הטענות שלך ושל אמשלום פחותה (אם בכלל קיימת) בהקשר של טענות הצד השני. (או לכל הפחות טענותי שלי כאחד מהנמצאים בצד השני בהקשר הזה)
* בהקשר הנוכחי מבחינתי כשאני אומר הכרעת דין אין כווניתי רק למובן של מה יקבע בבית משפט, אלא גם ואולי בעיקר מה יהיו שמו ותדמיתו של אדם בציבור בעקבות הפרשה כולה.
 |
|
|