יהי,
עבודתך היא הקלה ביותר.
דת השכונה אמת ותורתה אמת.
מה לנו לבדוק ולחקור מבחוץ. הפוך בה והפוך בה דכולא בה.
תפיסת הספקנות לא נועדה כדי להישמע " ספקן חכם ונאור. ואפילו צודק", אלא זו הדרך היחידה המוכרת, לנסות להגיע לאמת כלשהי, להבדיל מפנטזיה.
כתבת, "גם אני משתמש בעצה הזאת הרבה בוויכוחים" . כדאי לך לעיין בקידושין ע: בהשקפת חז"ל על דבריך.
אינני עוסק בטקטיקות וויכוח וב"עצות" אלא בבירור סיזיפי עד כמה שמוח אדם יכול להגיע. לצורך זה אני לומד ולומד ללא הרף וכן משתתף כאן בדיונים. מבחינתי שווים אלפי שעות של דיונים, כדי לשמוע דבר חכמה אחד.
אתה שואל "ובהעדר תשובה, מה יעשה?"
דומני כי כאשר שותפי ניסה להשתמש בטיעון זה ביארת לו בטוב טעם ודעת (כפי שאתה יודע לעשות כל כך טוב בכל סוגיה, למעט דת השכונה) עד כמה מגוחך לאמץ מסקנה כתוצאה מטיעון ילדותי זה.
לסיום אתה מגדיל לעשות כאשר אתה טוען בלי להתבלבל "לך אין שאלות, שהרי אתה מאמין אמונה חזקה ועיוורת כמעט במוסר המערבי שהעיתונות מוכרים. עד להפיכתה לתכלית ומשמעות החיים".
כאילו לא כתבתי מעולם את דעתי בפורום.
מי שמבין מה "תרבות המערב" (שם מאד כללי) מציעה, אינו יכול לטעון כלפיה כי "כולה אבסורדים ופרדוקסים ואמונות טפלות". כל כולה מודעות עצמית לכל הבעיות והשאלות וניסיון לעשות הישר והטוב ככל האפשר. וכן, גם העובדה "שהעיתונים מוכרים" משהו, איננה מעידה בהכרח על אי נכונותו. יש לא מעט עיתונים המוכרים את הדת... (אם כי גם אני היית מעדיף לא להיות בצד אחד עם "העיתונים"). ונא לא לתקוף אנשי קש. כמו כל תרבות, גם תרבות זו משופעת בשוטים, רשעים וגסי רוח. כפי שאינני מבקש כאן מאף אחד להגן על מה שאינו מייצג, כך יש לנהוג בי.
ברמת תיקון העולם, צדקו דברי בעל, כי עד כמה שידוע מהניסיון , אותו מוסר מערבי, הוא הדרך הטובה ביותר. יש לזה לא מעט חסרונות, אך לעת עתה זה הרע במיעוטו.
האשמתך כי "משום מה מכונת הספקנות שלו עובדת רק כנגד דת השכונה, כנראה שהוא לוקה בתסמונת "ספקן השכונה"", שייכת לאבחנת חז"ל דלעיל במסכת קידושין.