בית פורומים עצור כאן חושבים

רב ליטאי: הציבור החרדי אינו מפותח רגשית. האמנם?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/12/2011 03:12 לינק ישיר 
רב ליטאי: הציבור החרדי אינו מפותח רגשית. האמנם?

במוסף השבת של "מקור ראשון" התפרסמה כתבה על כנס של בעלי תשובה חרדים (הכתבה ניתנת לקריאה כאן). רב ליטאי חרדי שנכח בכנס, אמר את הדברים האלה למחבר הכתבה: "הציבור החרדי כחברה חושש מאוד מהשפעות הרחוב, מהריגושים ומהפיתויים, ולכן הם אימצו כגישה שלא להתעסק עם מפותחות רגשית, ואף לדכא כל בצבוץ של רגש. התוצר הוא ציבור ענק שאינו מפותח רגשית. אבל מי שמבין יודע שעבודת ה' ושמירת תורה ומצוות הן כל כולן רגש. כולן עוברות דרך פיתוח רגשי על גווניו. אבל הציבור החרדי, שאני חלק ממנו, הגיע לכדי כך ששמירת התורה והמצוות והקשר האישי לה' יתברך הפכו למכניים לחלוטין. אצל רבים זה עדיין עובד, אבל כבר נראים ניצני ההתפוררות. בהמשך זה יתנפץ לגמרי, ואנו עלולים למצוא ציבור מפורק, שאינו מאמין, שימשיך את הרגליו [רק] מפחד לשנות. [...]". שאלתי היא - והיא מופנית לגולש החרדי בלבד (בהווה או בעבר): האם מהכרותך האישית עם משפחתך ומיודעיך החרדים, נראה לך שאכן הקביעה הזאת, שהציבור החרדי אינו מפותח רגשית [או "מכאני" / "קר רגשית" / "מדכא רגשות"] הנה נכונה ומבוססת, או שאינה אלא בבחינת השמצה חסרת בסיס.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2011 04:30 לינק ישיר 

ידעתי שהרחוב/החילונים אשמים בדבר אך לא ידעתי במה הם אשמים, עכשיו אני יודע.

האם לא ייתכן שהסיבה היא החינוך מילדות לאנוכיות ו"מגיע לי" בחברה החרדית?

מי שמתחנך מילדות לאנוכיות, אינו מסוגל ל"הרגיש" אחרים כשהוא מתבגר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2011 05:03 לינק ישיר 

אם האתוס הוא שמה שאנו קוראים אהבה הם קוראים כרת, האם המסקנה של אותו רב אינה הכרחית?

אם החינוך, כפי שצוין באותו מאמר, הוא שחייבים לקיים ללא קשר להבנה/התחברות, האם המסקנה של ניתוק רגשי אינה מתבקשת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2011 07:23 לינק ישיר 

אני כבוגר משפחה ליטאית רגילה, ומוסדות ליטאיים, לא מסכים איתו כלל בהכללה הגורפת שלו, ובפרט בזה שהוא מסביר שזה הבעיה של הציבור הליטאי עם הבעלי תשובה.
אין כאן 'השמצה גורפת' יש כאן הכללה גורפת ושטחית, ובפרט לומר שזה הבעיה של הציבור הליטאי עם הבעלי תשובה.
למותר להזכיר, שברוך ה' היום איני חלק אינטגלי מהציבור הליטאי, אבל לא דווקא בגלל הבעיה שעליה הצביע אותו 'יהודי מירושלים'.
אני יותר מפריע לי צמצום הידע והמחשבה, אי קבלת האחר, קריטריונים שטחיים להגדרת שלימות ויראת שמים וכוו' וכוו', אבל זה דורש אשכול בפני עצמו, והדברים ארוכים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2011 08:19 לינק ישיר 

.

חזרנו לויכוחים העתיקים? בין איש ההלכה לבין איש האמונה? בין חסידים לבין מתנגדים?

חומר קריאה להבנת הרקע: הויכוחים בין אהל אלחדית', המעתזלה והצופים בימי הביניים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2011 10:24 לינק ישיר 

לצבי 11, אני מציע שתקרא שוב בזהירות מה שאמר הרב הליטאי. לפי הבנתי הרב הליטאי לא ייחס את הבעיה שהוא זיהה והגדיר לציבור הליטאי, אלא לציבור החרדי בכללו. כמו כן זו לא בעיה שקשורה לבעלי התשובה (הוא רק מקווה שבעלי התשובה יוכלו לעזור בריפוי הציבור החרדי בכללו). חוזרת שוב השאלה למקומה: האם אמנם הבעיה שהוא זיהה בציבור החרדי בכללו (חוץ מאשר אצל בעלי התשובה) קיימת, או שהוא רואה מהרהורי ליבו ותו לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2011 11:03 לינק ישיר 

ברור שהדחקת רגשות טבעיים זה המחיר של כל דת ובמיוחד קיצוניות מעוותת כמו בציבור החרדי.

גם כאן בפורום ניכר הדבר אצל כותבים מסוימים  ורק עיוור לא יראה את המחיר הכבד ואת התוצאות  לטווח ארוך של החינוך השגוי שאותו רב מדבר עליו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2011 11:14 לינק ישיר 

מספיק לקרא את מה שכתב בנו של הרב שך על התנהלות  אביו כלפיו וכלפי משפחתו.
ואפשר גם לקרא את פסקו ל הרב אלישיב לאחיו של של ישראל סגל שלא לישב עליו שבע.
אפשר גם לקרא את פסקי הרבנים הגוזרים לשבת שבע על בן או בת שיצאו בשאלה.
אפשר לקרא  את הסיפור על בעל המוסר הגדול (פורסם כאן בפורום) שהסתגר בחדרו ובתו הקטנה בכתה ליד פתח דלתו.

מצד שני אפשר גם לקרא את הסיפור על בעל התניא שישב ולמד עם בנו, כשלפתע תינוק ההחל לבכות הבן המשיך בלימודו, ואז קם בעל התניא להרגיע את התינוק, ואמר לבנו. להמשיך ללמוד כשהתינוק בוכה.......
אבל אלו חב"ד בריות משונות ומנודות מהם לא לומדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2011 11:45 לינק ישיר 

מזה רב ? ועוד רב ירושלמי ?
זה לא אלה שלכל חרדי הם קוראים רב

ירוחם: אמרתי כבר שאסור לקראו עיתונים ולשמוע את התקשורת, מרגישים עליך שאתה לא מכיר כלל את החרדים רק מהתקשורת,

תוקן על ידי maxmen ב- 23/12/2011 11:48:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2011 12:51 לינק ישיר 

מקס
אני לא מכיר את החרדים!? לדאבוני הרב אני מכיר ומכיר היטב. וחבל  שאני מכיר.

אולי במקום זאת- של הפרחת האשמות, תגלה לנו מה, ממה שכתבתי  לא נכון,  ואתה בטוח שזה לא נכון.

האם הרבי מויזניץ לא ישב שבע על הבת שלו?  האם התנהגותו הנפשעת של ר' דן סגל- בעל המוסר הגדול. בהלווית אביו. מה שעשו אנשיו לאחיו גם אינו נכון?
הם מה שבנו של הרב שך סיפר על אביו לא נכון?
האם הרב אלישיו  לא אמר שאין לשבת שבע על אח?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2011 13:15 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מקס
אני לא מכיר את החרדים!? לדאבוני הרב אני מכיר ומכיר היטב. וחבל  שאני מכיר.

אולי במקום זאת- של הפרחת האשמות, תגלה לנו מה, ממה שכתבתי  לא נכון,  ואתה בטוח שזה לא נכון.

האם הרבי מויזניץ לא ישב שבע על הבת שלו?  האם התנהגותו הנפשעת של ר' דן סגל- בעל המוסר הגדול. בהלווית אביו. מה שעשו אנשיו לאחיו גם אינו נכון?
הם מה שבנו של הרב שך סיפר על אביו לא נכון?
האם הרב אלישיו  לא אמר שאין לשבת שבע על אח?

השאלה שלי אליך היא האם זה שאני שומע רדיו בארץ ישראל ואין מהדורת חדשות אחת שאין שם מקרה אונס והדומה לכך, האם אני אמור להבין שכל בני ישראל הם אנסים,

תשובתך בוודאי יהיה אל תשמע רדיו, או להכיר את בני ישראל בארץ. אתה פשוט צריך להכיר ולא לשמוע רדיו אפי' שהמקרים שנאמרו בחדשות אמתיות אולי,

אותו דבר לגבי החרדים
כל פעם מגיע בור ועםארץ וטוען שדיבר עם רב ומשום מה לרב הזה אין שם ,

בכדי לומר שאין לציבור החרדי רגש אז צריך להיות בור ועםארץ ובכלל לא מכיר חרדים, וק"ו לא רב אולי רב מלשון רב עם כולם,

הייתי מסכים לו היה אומר שזה היה טעות מתחילה לעסוק בחזרה בתשובה,
החוזרים בתשובה הם האחרונים שיכולים לאשים את החרדים בחוסר רגישות בזמן שהם עזבו את משפחתם (כן כן החילוני) באכזריות,
ובכל זאת החרדים קיבלו אותם בביתם לאכול לישון וסתם לתמיכה, הרבה בתים נהפכו לרשות הרבים ממש מכל היוצאים ובאים לביתם, זה כבר מאז מלחמת שש הימים עד היום הזה,

ולכן המנוול הזה שקורה לעצמו רב לא מבין מהראש שלו כלום,
באיזה עוד קהילה בת אלפי משפחות ראיתה שמאמצות מיליון אנשים נשים וטף  ??? בלי כסף ובלי אמצעים, בהתנדבות אישי ומשפחתי ועל חשבון ילדי המשפחה,

מי קיבל אותם ביום שעזבו את משפחתם ? המדינה ? הסוציאליים אולי ? 
כן כן מדובר על מיליון בעלי תשובה, 
מי קיבל אותם ???? תענה לי רב מפגר ומטופש שכמוך, (אתה מבין ירוחם ההוא עוד קורא לעצמו רב ?!) 
ומי שילם למשפחות שאמצו אותם לביתם ממש על חשבון הילדים של המשפחה, 

תוקן על ידי maxmen ב- 23/12/2011 13:21:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2011 13:23 לינק ישיר 

מקס
יש לך טבע - להסית את הנושא למקומות הנוחים לך, לא זה הנושא. אבל אתה כנראה גר רק בשוויץ.
יש לי חדשות בשבילך, בארצות המערב האחרות מעשי החסד הם לא פחות מאשר אצלנו. ארגוני הצדקה של המיסיונים השונים בכל עיר בארופה ואמריקה, ארגוני הצדקה למחוסרי הבית  הם אדירים, אבל נעים להגיד שהחרדים עושים חסד. נכון עושים והרבה. אבל גם החילונים גם הנוצרים.ץ גם המוסלמים וגם הבודהיסטים.

איך מתנהלת ההנהגה החרדית רצוי שתראה- איך זה נראה.http://www.y-or.co.il/blog/2011/12/15/%D7%94%D7%A1%D7%A8%D7%98%D7%95%D7%9F-%D7%A0%D7%93%D7%99%D7%A8-%D7%95-%D7%9E-%D7%96-%D7%A2-%D7%96-%D7%A2-%D7%94%D7%9E%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A9-%D7%99%D7%95%D7%AA%D7%A8-%D7%9E%D7%9B%D7%9C-%D7%9E%D7%94/

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2011 13:40 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מקס
יש לך טבע - להסית את הנושא למקומות הנוחים לך, לא זה הנושא. אבל אתה כנראה גר רק בשוויץ.
יש לי חדשות בשבילך, בארצות המערב האחרות מעשי החסד הם לא פחות מאשר אצלנו. ארגוני הצדקה של המיסיונים השונים בכל עיר בארופה ואמריקה, ארגוני הצדקה למחוסרי הבית  הם אדירים, אבל נעים להגיד שהחרדים עושים חסד. נכון עושים והרבה. אבל גם החילונים גם הנוצרים.ץ גם המוסלמים וגם הבודהיסטים.

יש הבדל ענק בין לתרום כסף לבין להכניס אנשים בתוך הבית, החרדים מכניסים לבית כל זר על חשבון הילדים בבית, ולפעמים המשפחה סובלת מזה ממש אבל מה לא עושים בשביל יהודי,

אני לא מסית את הנושא מדובר על חרדים ולא על ההנהגה, שאומרים חרדים הכוונה כלפי ולכל פרט בקהילה,
וכל פרט מאז מלחמת ששת הימים התגייס לעזור לכל המיליון אנשים נשים וטף שלא מצאו מענה אצל החילונים,

החרדים הם לא מדינה ולא אירגון מיסיון שמן בכספים,
החרדים כפרט היתגייס (מכספו ומלחמו הוא ועוד על חשבון משפחתו הוא,) לעוזר לכל המסות האנשים שהחברה החילונית לא סיפקה אותם,
החרדי הוא ואשתו וילדיו התגיסו לעזור להם אך ורק כי הם יהודים,

זוהי המציאות, מיליון אנשים שעזבו את הקהילה החילונית התקבלו בהתנדבות אישי ופרטי אצל החרדי בבית בצלחת,
ומכספו ולחמו ועל חשבון המשפחה והילדים, כלומר הילדים לא מכירים בית פרטי וחדר אישי לכל ילד, הם רק מכירים בית של רשות הרבים שבכל שעות היום והלילה מגיעים חילונים שנזרקו מחברתם לאכול ולישון ולסתם תמיכה נפשית וכדומה,

נכון שבמלחמות ישראל כלל הציבור מתגייס, כמו הדרומים לצפונים ולהפך, אבל זה עניין זמני ומקובל בכל מקום,
לא כן אצלינו החרדים, זה לתמיד. אשתי לא היית לה חדר פרטי משלה, היא ישנה כל חייה עם בנות חילוניות באותו מיטה,
ואכלו מאותו צלחת, ובאותו שמפו עשו מקלחת,   

תוקן על ידי maxmen ב- 23/12/2011 13:43:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2011 13:45 לינק ישיר 

זה נכון מאוד, אבל מצחיק שליטאי אומר את זה, הם הראשונים לבעיה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2011 13:51 לינק ישיר 

החרדי והמיסיונר עושים זאת כמצווה גדולה והם מצפים לגמול על המצווה הזו. בזה ובעיקר בבא,
המתנדב החילוני והאתאיסת עושה זאת מתוך רגש בלבד רק רגש, ועד כמה שאני יודע הנושא הוא -רגש-

ראה בתל אביב החילונית כמה אנשים מתנדבים למעשי חסד, לטיפול בחסרי בית נוער וזקנים שיכורים  וכו'

אבל אתה האשמת אותי שאני מכיר את החרדים רק מהתקשורת- בגלל העובדות שהבאתי.

עמוד והעד בי איזו אינפורמציה שכתבתי אינה נכונה. ולמדתי אותה רק מכלי התשקרת. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2011 14:19 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:

עמוד והעד בי איזו אינפורמציה שכתבתי אינה נכונה. ולמדתי אותה רק מכלי התשקרת. 

הנה

< החרדי והמיסיונר עושים זאת כמצווה גדולה והם מצפים לגמול על המצווה הזו. בזה ובעיקר בבא, >

זה מספיק לדעת שאתה לא מכיר חרדים כלל וכלל,

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > רב ליטאי: הציבור החרדי אינו מפותח רגשית. האמנם?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext