בית פורומים עצור כאן חושבים

הדרת נשים חילוניות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/1/2012 21:31 לינק ישיר 

מטפחתספרים כתב:
מטפחת,
יש לך מקור לכך שהגבר נחשב עליון מהאשה ? אם כן אשמח לראותו, כי אני לא מכיר שום מקור כזה.

ההלכה מייחסת אמינות לגבר ולא לאישה (דין, עדות).
ההלכה מתירה לגבר לשאת בתפקידי שררה ולא לאישה.
אילולי אנסונו החילונים נשים לא היו יכולות לבחור ולהיבחר.
לימוד התורה וקיום חלק גדול מהמצוות הם אחוזה בלעדית של הגברים.
בעיקר:
 "האיש קודם לאשה להחיות ולהשיב אבדה והאשה קודמת לאיש לכסות ולהוציאה מבית השבי בזמן ששניהם עומדים לקלקלה האיש קודם לאשה"
רמ"א:
"ואם שניהם רוצים לטבוע בנהר, הצלת האיש קודם".
ולסיום, אבודרהם: "שלא עשני אשה – מפני שאינה מצווה במצות עשה שהזמן גרמא כמו שפירשנו בהקדמת הספר הזה. האיש דומה לפועל שנכנס לשדה חבירו ונטעה ברשות. והאשה דומה לנכנס שלא ברשות. ועוד שאימת בעלה עליה ואינה יכולה לקיים אפילו מה שנצטוית. והנשים במקום 'שלא עשני אשה' נוהגות לברך 'ברוך שעשני כרצונו' כמי שמצדיק את הדין על הרעה הבאה עליו".
כמובן שניתן לתרץ כל דבר, לא זכור לי כרגע מקור מפורש שבו כתוב "האיש עליון על האישה לכל דבר" אבל זה רוח ההלכה לדעתי, עליונות מהותית של הגברים על הנשים יחד עם דאגה פטריארכלית להן.

מקור למציאות הוא הפסוק ,והוא ימשול בך ואל אישך תשוקתך,

דוגמאותיך אינם ראיות ,פסול עדות אשה מלבד שהרבה היו מוכנים להתחלף איתה ולקבל את הכבוד לא להיות מוכרח להעיד ולא לעבור סבל של דרישות וחקירות היא גם לא חד משמעית ובימינו הוא ברובו הגדול כבר לא קיים ,
הרן גם פוטר אשה היכן שיכולה להעיד מדרישה וחקירה ,שוב ראיה לטעם הפטור מחמת כבודה ולא חוסר נאמנות
בלימוד התורה ומצוות הפטורות הרי ממה נפשך אם יש בהם ממש מה לך כי תלין ואם אין בהם ממש גם אתה היית שמח להתחלף איתה,
לאחרונה מאוד השתדלתי לחפש לתת מקסימום כבוד לנשים כדי שהרגשתם תשופר אחרי הדרת הנשים בתקשורת ולכן כשהוספתי שלוש מטר ליחידת הורים בביתי חפשתי צוות נשים שיבנו לי אותה,וכשהיו לי בעיות בחשמל חפשתי דוקא חשמלאית ,ושבוע שעבר הלך לי ראש מנוע אז חפשתי מוסכניקית שתשחיר את ידיה מתחת לאוטו באפס מעלות ,ולפני שבועיים חפשתי אינסטלטורית שתסדר לי בעיה בביוב, והרשימה ארוכה,והתפלאתי על זה שמצאתי סתירה מדברי הגמרא ,יגעת ולא מצאת אל תאמין ,וכאן יגעתי וחפשתי אשה לכל עבודות אלו ולא מצאתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2012 08:54 לינק ישיר 

האמת שעיפתי לשמוע על החפצת הנשים החילוניות, אז הבה ותנו הסבר למקורות הבאים

כתובות נט ע"ב,דתני ר' חייא אין אשה אלא ליופי אין אשה אלא לבנים

ודברי ר' עקיבא הידועים בסוף גיטין שמותר לאדם לגרש את אשתו אם מצא נאה הימנה. מה היינו אומרים אם היינו שומעים על אדם שעשה כך?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הדרת נשים חילוניות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 סך הכל 6 דפים.

bholext