בית פורומים עצור כאן חושבים

האם יש עתיד לקרבנות ? ולמה לא די בתפילה ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/1/2012 14:17 לינק ישיר 

שוב הגברת מנסה להשפיל.
                מוחה על הדברים, ולטעמי טוב יהיה אם ימחקו אותם, בעיני היה ראוי גם לחסום ניק כזה, סגנון כזה לא ראוי לו לבוא בקהל הפורום , וחבל שההנהלה עוברת על התקבעות של סגנון כזה בשתיקה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2012 14:38 לינק ישיר 

לאיש ציפור

יעקב לא זקוק להגנה העלובה שלך.

מי שלא חש צער בעלי חיים ומי שלא מבין שתקופתינו אינה מתאימה יותר לקרבנות  חייבים להזכיר לו את זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2012 14:57 לינק ישיר 

לא כתבתי את זה בשביל יעקב,
כתבתי את זה בשביל עצמי ובשביל להגן על רמת ההתנהלות של הפורום הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2012 15:09 לינק ישיר 

לא ראיתי אותך קופץ כשהוזכרו כאן ביטויים הרבה יותר קיצוניים.

אבל כשמדובר בגברת ( כפי שכתבת למעלה) אז השובניזם החרדי שלך מתחיל להשתולל..

לפני מספר ימים כשאמרתי על  דברים שכתבת שהקהל יראה וישפוט גם אז קפצת וצעקת:השפלה.

כשתבין מנין נובעת תחושת ההשפלה שלך אולי תפסיק להעיר לי הערות מטופשות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2012 15:21 לינק ישיר 

צענע,
חדל קשקשת אני בכלל לא מוגדר כחרדי, וגם לא נולדתי למשפחה שמוגדרת ככזו.
בכל מקרה הסגנון שלך שיורד לחיי אחרים ומשתדל לחשוף את ערוותם ולבזות אותם , הוא זה שראוי לגינוי כאז כן עתה, זו דעתי ואני עומד עליה, בין אם הקהל יקבל אותה ובין אם לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2012 15:46 לינק ישיר 

בכל אופן בשובניזם שלך אתה חרדי פר אקסלאנס.

כשאשה מעזה להגיב וטענותיה צודקות יותר משלך לפי כל קנה מידה-אצלך זאת השפלה נוראית וכדי להתחמק ממנה אתה מחפש כוונות זדון .

(ולך אין בעיה לשלוח מישהו ללול. אז כנראה שמעולם לא התאימו יותר דברי חז"ל שכל הפוסל במומו פוסל.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2012 15:59 לינק ישיר 

עכשיו את מכלילה ומתייגת את כלל החרדים, איזה יופי.
            אמנם הסיבולת שלי די גבוה בכגון אלו, אבל דומני שהשותפות שלי בשיח ירוד כזה אינה לכבודי, בפרט שאין שום ערך משמעותי אחר שיפצה על הירידה לשפלים כאלו.
          ואם כך הוא זה הזמן לפרוש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2012 00:33 לינק ישיר 

צענע 
בעל החיים שלפני הוא לא מציאות מופשטת אלא שאני מכיל אותו בחלק המופשט שבו ולכן מבחינתי בהקרבתו אין בו רצח ולא הדם הוא מה שחסר לי אלא מציאותיות של קרבת אלוקים
המציאות כיום הגיעה למצב שבו אדם יכול לחיות חיים שלמים מתוך דמיון ובלי שום קשר למציאות כמות שהיא
וזה כולל אנשים שמסוגלים להתייחס אליה כחלום וכעוד סוג של מדע בדיוני מצד אחד ומהצד השני זה אכן יכול לכלול גם ציבור חרדי שאיבד קצת את הרצף עם מה שהחיים עצמם מציעים לו
המציאות הזאת שאנשים יכולים לחיות חיים שלמים מתוך בועה לא מציאותית מציאות שבו הדמיון שהוא השליט יש בו סכנה עצומה על עצם קיום הדעת במציאות כיון שבמצב כזה הדבר היחיד שקובע הוא הדעה המקובלת בסביבה שבה האדם חי ואילו לו עצמו כיצור עצמאי אין אמירה כלל
 להבנתי מצב כזה יכול להוות רקע למציאות מחרידה שבה אנשים משכילים הסירו כל עכבה לרצוח אנשים רק כיון שבסביבה שלהם ניתן לזה לגיטימציה - דוגמה לדבר אפשר למצוא בגרמניה בזמן מלחמת העולם
ואת הנקודה הזאת הקרבנות באים להשיב להחזיר את האדם לקרבת ה' שהוא המקום שבו האדם מסוגל להתבדל בו להתבודד בה בעצמו כך שהוא חוזר אל המקום שבו הוא עומד יחידי ומכריע ובוחר באמת
כך שאכן סכנת הדמיון וקלות החיים אמורה לגרום לבסוף לשאיפה ציבורית ולרצון כללי לשוב ולהשיב ימים כקדם ולא מדובר כאן על מעשים שבכל יום אלא בעיקר על ידיעה במציאות קרבנות הציבור ופגישה מוחשית איתה בסך הכול שלוש פעמים בשנה בעלייה לרגל וכבר בזמן בית שני הדבר מתואר כדבר שמשפיע הרגשת קודש למשך כל החיים

וברמה האישית דווקא כאחד שראיית דם גורמת לי לעילפון בכל זאת אני חושב שדווקא זריקת דם יכולה ליצור התחדשות שיש בה ממש כיון שיש בה חזרה למקום קרוב יותר לחיים טבעיים לעומת המלאכותיות שהדמיון יכול ליצור ועל אף ובדווקא כיון שיש בה מימד מופשט יותר

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם יש עתיד לקרבנות ? ולמה לא די בתפילה ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.