בית פורומים עצור כאן חושבים

א-לוהים, מי אתה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/1/2012 23:31 לינק ישיר 

עציער
נו אם הפסוקים הללו הם הוכחה לרעיון שהוא רוצה שיכירו אותו, אז שויין. שיהיה. הפשט של הפסוק הראשון הוא הפוך- לראשונים שהאמינו בו הוא לא התודה אליהם בשמו. אגם שם זה לא הכרות עם בעל השם.
והפסוק האחרון  מד"ה על שלמה אתה כנראה לא יודע מה פרוש המילה דע כאן.

בכל מקרה שאלתי את מבקש טוב איזו טובה תצמח לך עם תדע מי הוא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2012 23:38 לינק ישיר 

הזלזול הופנם. התשובה פחות.
מה באמת הכוונה בידיעת ה'. כאשר אין הכרות איתו? אני חושב שקריאת הפרשיות די מורה שהאבות עדיין לא ידעו והמטרה היא כן להיוודע. לא נראה לי שזהו המצב הפחות, אלא המטרה היא להגיע לאותה היוודעות של יציאת מצריים. הלא כן?

משום מה ואף שאין זו תשובה לרוח השאלה מהדהד בי כל הזמן פסוקו של ירמיהו:
כי אם בזאת יתהלל המתהלל השכל ידוע אותי כי אני ה' עושה חסד משפט וצדקה בארץ כי באלה חפצתי נאום ה'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2012 23:49 לינק ישיר 

לדעת בתורה ובמקרא לרוב פרושה להיות מודע.   לדעת את ה' פרושו להיות- מודע- שהוא ה' ולכן לקיים מצוותיו.

ברצינות אתה מוכן לקיים מצוות של ישות שאתה מכיר אוותה הייטב- כדעת איש חברו-? איך אתה רוצה להכיר אותו?
מה אתה רוצה לדעת עליו? מה אתה חושב? אתה מסוגל נפשית? אתה בכלל מתאר לעצמך מה אתה רוצה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2012 01:13 לינק ישיר 

מבקש טוב

מה זה אלוקים - הרי זו שאלתך.

שאלו אותך אם אתה מכיר את עצמך ואת הקרובים אליך.

ואני שואל: מה זה "מה זה"?

זו שאלה פחות פשוטה ויותר חשובה ממה שנראה ממבט ראשון.

כאשר אנו שואלים "מה זה" או אפילו "מי זה", מה אנו מבקשים לדעת. אלו סוג של תשובות יענו לנו על השאלה, ואלו לא?

יש שתי דרכים עיקריות בהכרת ה'.

יש דרך ששוללת כל דבר חיובי אודותיו, מלבד תארי פעולה. (הוא "עושה" את זה, אבל לא בגוף ולא בשום אופן שאנו מכירים. כלומר, קח את המושג סיבה, השאר רק את המשמעות הלוגית, אם הוא נמצא אז יהיה גם X ואם לא אז לא, ונקה את כל השאר, וזה מה שיש. וזה מעט מדי).

יש דרך שבה דרכו המיסטיקאים, אבל אולי לא רק, מהרמב"ם ועד רודולף אוטו ועד השל (שלקט שלו תורגם בימים אלו לעברית), ומעל לכולם רוזנצוויג. וכמסתבר גם הרב סולוביצ'יק.

מה המשותף לכולם שאני מוצא (וזו כבר פרשנות שלי)? כולם מכירים את ה' כפי שהוא מתגלה לנו.

איננו מסוגלים לגלותו, אבל אנו מסוגלים לגלות מה שהוא רוצה לגלות לנו.

ומהו זה?

לפי הרמב"ם, דגם של התנהגות ואולי גם חויה שאינה בת תיאור מילולי (וניתקל בזה שוב) אבל מענגת את האדם באשר הוא אדם.

לפי רודולף אוטו (הגוי, כן), זו חויה של יראה עצומה וייחודית שנופלת על האדם מול הבורא האינסופי.

לפי השל, זו חויה שאינה ניתנת למיצוי במילים (קראתי בשמו).

לפי רוזנצוויג, וזה המעניין ביותר לדעתי, אנו יודעים שהוא אוהב אותנו.

וקרוב לומר שכך יהיה מוכן לומר גם הרב סולוביצ'יק, שהרי ה' נותן מענה לתחושת הבדידות הקיומית שלנו.

בעיקר, צריך לחפש אחריו.

הפורום שלנו, לדעתי, הוא מקום טוב לחפש. אבל בעיקר החיפוש הוא מעשה ידי האדם עצמו. ואיש לא יוכל לתת לך מה שעליך להשיג בעצמך.

וכיצד משיגים? לומדים, אבל, כיהודים, גם עושים. אמרו דרשנים: ה' כל העולם לא יספיק לו, אבל הוא שוכן בלב של יהודי - כאשר מפנים לו מקום.

ואידך זיל גמור (והשאר צריך ללמוד).

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > א-לוהים, מי אתה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.