בית פורומים עצור כאן חושבים

הפתרון לכישלון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/2/2012 14:48 לינק ישיר 

פירסום עבור נישטאיך.

בהודעתו לעיל נפלה כנראה טעות. הנה הנוסח המתוקן:

מיימוני

<הרי בהמצב בחב"ד אינו אלא משל לכלל המסלול הישיבתי, אם כי יש הבדלים חשובים>

ההבדלים שביניהם ביחחס לעתידם של התלמידים, אינם כ"כ חשובים כפי שכתבת (?), והצעד המפתיע אינו שרבני ומשפיעי חב"ד קראו להקים בית בגיל צעיר ומוקדם, כפי שנטען בכתבה, מפני שהם רגילים בהכרזות מטופשות, אלא שהם תלו את כביסתם המלוכלכת לתצוגה בראש חוצות.

שאלת:

מה מיועד לבחורים לאחר הנישואין, האם הם עדיין במסגרת לימודית? או שהם משלבים לימוד עם עוד דברים?

את החתומים לא מעניינים הלימודים, או עתידם של הבחורים שאין להם ענין בלימודים, השכלה מינימלית או הכשרה מקצועית, לדעתם בעיותיהם של אותם הבחורים יבואו על פתרונם, אם הם יתחתנו בגיל מוקדם, מבלי לחשוב: כיצד הם יתפרנסו, כאשר אסור להם לעבוד מפני שהם חייבים בשרות צבאי, האם הם מציעים שהם יארגנו לכל אחד שיתחתן בגיל עשרים תעודה מפסיכיאטור שהוא אינו שפוי בדעתו, וההוכחה היא שהוא עשה את שהם הורו לו?

האם בתוכניתם להקים עבור הנושרים, בתי חב"ד בכל טרמפיאדה ותחת כל עץ רענן, וכשאלה יתמלאו, הם יקימו אותם בכל צומת אפילו שאין בה טרמפיאדה, או תחת עצים שאינם רעננים?

האם אותם רבנים דכחו מדברי הרמב"ם (הלכות דעות פרק ה הלכה יא) שעליהם הם חוזרים בכל שנה:

"דרך בעלי דעה שיקבע לו אדם מלאכה המפרנסת אותו תחילה, ואחר כך יקנה בית דירה, ואחר כך ישא אשה, שנאמר מי האיש אשר נטע כרם ולא חללו, מי האיש אשר בנה בית חדש ולא חנכו, מי האיש אשר ארש אשה ולא לקחה, אבל הטפשין מתחילין לישא אשה ואחר כך אם תמצא ידו יקנה בית ואחר כך בסוף ימיו יחזור לבקש אומנות או יתפרנס מן הצדקה, וכן הוא אומר בקללות אשה תארש בית תבנה כרם תטע, כלומר יהיו מעשיך הפוכין כדי שלא תצליח את דרכיך, ובברכה הוא אומר ויהי דוד לכל דרכיו משכיל וה' עמו".

ואולי הם שכחו מהם, מפני שהם מתפללים רק פרק אחד רמב"ם ביום, והרי המת משתכח מן הלב לאחר שנים עשר חודשים (ראה ברכות דף נח עמוד ב, ומועד קטן דף ח עמוד ב). 

<כמו כן, וזו שאלה פרטית על חב"ד, עד כמה שהבנתי הלימודים בישיבה מתרכזים סביב סדר חסידות ותניא לא פחות ואולי יותר מאשר גמרא, הלא כן?>

איני יודע אם כהיום הוא כך, או הלואי שיהיה כך, אך כשאני למדתי שם, בזכותו של אחד הר"מים שחתמו על הכרוז, רמתם של בני כיתתי היתה לפחות טובה, וייתכן שאף טובה יותר, מבני גילנו במרבית הישיבות הליטאיות המצטיינות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2012 15:31 לינק ישיר 

סליחה על התעתוע אבל אני המגיבה ׳לילושקה23׳.שכחתי סיסמא וזה. המגיב אחרי פרסם איזשהו קישור לכתבה עם הכותרת ׳הפתרון לשניהם׳ כשהפתרון הוא לחתן בחורים מוקדם. אז לא נהיה חצופים ונערער על דעת הרבנים אני רק אספר מה דעתי. דעתי היא שכמה שזה הפתרון האולטימטיבי לרבים ככה זה כושל. זה למה יש היום גם אצלנו כל כך הרבה גירושים. אני מנסה לחשוב איך הייתי היום מתנהלת אם הייתי מתחתנת בגיל 19 כשיצאתי לשידוכים ואני מודה לאלוקים שעדיין לא התחתנתי(23) כי בלי לחפור עכשיו אני רק אציין שמה שחיפשתי אז ועניין אותי אז רחוק שנות אור ממה שמענין אותי היום.למה חתונה זה פתרון?זה פתרון מצויין להורים ולמחנכים שלא יכולים להתמודד עם דעות של בחורים שסותרות את הדרך שלהם אז הם שולחים אותם לחיות ברשות עצמם,לשם שמים כמובן.לא ברור לי מה זו החולשה הזו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2012 04:04 לינק ישיר 

<אז לא נהיה חצופים ונערער על דעת הרבנים>

לרבנים אלו ישנן דעות, אך אין להם אפילו טיפה אחת של דעת, מינימום של הגיון או קשר למציאות.

הם שואלים: האם באמת אפשר לגרום לבחורים צעירים להנשא בגיל מוקדם?

ומשיבים: הכל תלוי בדעת הקהל, ברגע שציבור ההורים יבין שאין סיבה מוצדקת לאחר את הנישואין והם יתחילו לדחוף את בניהם לשמוע הצעות וכו' – גל הנישואין יוקדם.

מהוו הוכו' שבהצעתם?

הם שואלים: האם בחורים בגיל 20-21 כבר בשלים לנישואין?

ומשיבים: בשלות הוא ענין של הכנה נפשית ... אבל אם הבחור יודע שעליו להנשא בגיל צעיר יותר הוא יהיה בשל...

למה הם לא מכינים אותו נפשית ללימודים?

האם אין בין החותמים אפילו אחד שהבין שהצעתם רק תפתור את בעייתם הכספית של השדכניות ויצרני הטיטולים, ולא את בעייתם של הבחורים?

אם רבנים ומשפיעים אלו הם מאורי חב"ד, מהו הפלא שישיבות חב"ד וחב"ד הם כיום במצב שהם.

תוקן על ידי נישטאיך ב- 19/02/2012 04:23:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2012 07:33 לינק ישיר 

נישטאיך

נראה לי שהפתרון והבעיה מוגדרים בתוך מסגרת מסויימת. וכמו בחב"ד כך גם אצלנו.

צריך לקחת בחורים, לחנך אותם לתלם, לכוון אותם למסגרת, לשמור אותם, לתת להם להתקדם במידת האפשר, ולעזור להם שימשיכו בדור הבא באותה צורה.

אז עושים שינויים קלים. ומי יהיה זה שיגיד: למה אנו מחנכים בכלל? מה הם הערכים העליונים שלנו? איך אפשר ליישם אותם בצורה המיטבית?

ויש גם את כוח הקבוצה. קשה מאד או בלתי אפשרי לחנך לבד. ולפתוח מוסד או דרך זה קשה מאד ורק יוצאי דופן מנסים לפרוץ (והאם ההצלחה קיימת?).

אז מה נשאר? למצוא את הפינה שלנו, להועיל ולא לקלקל.

חבל רק שבשם רבנים אומרים דברים שיותר ויותר קשה לקבל...

(לגבי גיל הנישואין, לא ברור לי מה רע. אם ממילא הישיבה לא תתרום לאדם בתוספת שנים, אז למה למעט את הנסיון ולהתחתן קודם?)

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2012 20:25 לינק ישיר 

נישט. הרבנים נשאלו על בשלות לנישואין ולא על בשלות לניהול משק כלכלי. בשלות לנישואין יכולה לנבוע מחינוך מתאים אולם תלויה גם בהבנה של הנער לקראת מה הוא הולך ובעיקר ״מתי״ הוא הולך . עיקרי הדיון שעמד לפני מנשירי המינשר היא לא בעיית הזוגיות או העול הכלכלי אלא שהעומדים להנשא לא חסידישעס כמו שחברי המחזור שלך היו כשעמדו להנשא. אני בטוח שאתה מבין בדיוק על מה אני מדבר . וזה נכון שהבעיות שעליהם דנים חברי הפורום קיימות ומהותיות וכו׳ אבל לא בנושא זה באו עסקונת חב״ד לדון , ואולי טוב שכך ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2012 08:13 לינק ישיר 

פי

<הרבנים נשאלו על בשלות לנישואין ולא על בשלות לניהול משק כלכלי>

הרבנים לא נשאלו, הם שאלו והם ענו.

<בשלות לנישואין יכולה לנבוע מחינוך מתאים אולם תלויה גם בהבנה של הנער לקראת מה הוא הולך ובעיקר ״מתי״ הוא הולך>

איך תכין לנישואין מי שאינו מסוגל להבין שללמוד בישיבה אין פירושו לחרופ עד השעה 10 בבוקר או להסתובב חסר מעשה ברחובות.

נישואין אינם לוח זמנים לרכבת, שאם תאמר לאדם שהרכבת עוצרת בשעה מסויימת, הוא יהיה בתחנה בשעה זו.

<עיקרי הדיון שעמד לפני מנשירי המינשר היא לא בעיית הזוגיות או העול הכלכלי אלא שהעומדים להנשא לא חסידישעס>

אם טובת התלמידים אינה מדאיגה אותם, וכל שמעניין אותם הוא שהעומדים להנשא לא חסידישעס. האם הוא פלא שהתלמידים מתייחסים בזלזול אל מה שהם אומרים להם?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הפתרון לכישלון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.